HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, December 22, 2011

Persiapan ke PLKN : Part 1


Lirik Lagu Rasmi PLKN - Khidmat Negara

Wira wirawati harapan bangsa
Tiba masa kita berjasa
Kita sahut cabaran bederas seiringan
Demi mencapai wawasan.

Kenali rakan pelbagai budaya
Selami warisan kita yang kaya
Bersama bergandingan tiada perbezaan
Kita Warga Malaysia.

Take Note : Aku rasa korang kene bawak banyak-banyak spare makanan ala-ala snek gitu sebab korang pasti akan lapar je 24 jam. Kalau nak fikir fasal diet uh tak payah risau, makan banyak-banyak pun boleh turun 10kg kalo korang buat aktiviti yang dijalankan dengan bersungguh-sungguh. One more thing is , bile korang nampak kawan-kawan korang tengah feeling feeling layan snek, takkan korang nak duduk diam je kan? So better bawak snek dalam kuantiti sederhana. Better bawah tyme hari lawatan keluarga lah kan , kalau bawah tyme first day korang kat sana susah pulak kan bile tyme spot check nanti. Fighting!
Berkhidmat untuk negara
Berbakti penuh setia
Satu hasrat satu semangat satu tekad bersama.

Kami wira wirawati negara
Kini masa kami berjaya
Kami sahut cabaran berderas seiringan
Kami pasti mencapai wawasan.

Kita sahut cabaran bersama bergandingan
Berkhimat untuk negara
MALAYSIA!!!


Dah hafal ker? Ceyhh. Tak hafal lagi niyh. Tunggu masuk kem baru hafal. Kuikui.

Suka ENTRY ni? Tolong ler tekan button DONATE bawah tu. Ngee~

Kbye


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

6 comments:

Noorsha Muhamad said...

waa..lgu msh xbrubah..cne leh tahu sblm msk kem lg ni??hehe..dpt kem mane?

Izzati Amira said...

semak on9 la..heheh, shhh.secret! kuikui

Yasmin Yussein said...

tuala disediakan atau diberi????

Izzati Amira said...

tuala ada disediakan. tapi nak bawak sendiri pun oke. (:

fatin nadiah said...

bwk novel boleh je kan?? :D

Izzati Amira said...

@fatin nadiah

boleh je kot. tp better jgn bwk masa haru pendaftaran.. akak x rasa ade masa utk awk baca novel.. hehe