HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, May 28, 2012

Persiapan ke UITM : Part 1

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Title tak bape nak gempak. Sorry. Baeklah, kurang seminggu lagi aku akan dapat title 'Siswi' , hmm tak excited mane arhhh. Sebab untuk permulaannya, aku adalah junior. I hate to become a junior. Masa aku form 1 dulu, aku tak bape nak rasa diri niyh junior sangat coz waktu tu, form 1 and 2 kelas petang. Form 3,4,5 and 6 kelas pagi. Naek form 3 pulak aku sekolah laen. So, tak rase sangat lah.

Harini, aku borak borak sikit ngan akak kedai sebelah. Dulu, die Uitm Alor Gajah, tapi skang kat Uitm Segamat. Aku tanye macam macam arhh kat die. Tak lah 'macam macam' sangat. Aku tanye dari bende yang sekecil kecil maklumat. Haha. Contohnya, keluasan bilik, katil tingkat atau tak, tv, mesin basuh, wifi dll. Kakak tu cakap, untuk part 1 niyh ( junior ) kiteowang memang wajib duduk tingkat atas. Tak boleh duduk katil tingkat bawah. Kene ikut cakap senior. Mane tahu kang senior bawak geng geng die masuk bilik, mesti duduk atas katil korang an? an? Der, sumpah gua tak suke orang luar masuk bilik gua lepak lepak. Mesti selerak. Biar aku je yang selerakkan bilik tu, orang laen tak boleh. Tunggu le aku jadi senior kang!! Ehem ehem.

Tak semua barang aku dah prepare. So, aku still risau sikit coz aku taknak dah sampai sana kang, itu ini tak cukup, tertinggal. Naseb baek rumah dekat, tetibe bersyukur dapat Alor Gajah. Haha. Btw, yang saing ngan aku nak masuk UITM kang, sila klik video kat bawah ni. Persediaan Minggu Orientasi UITM <3 Super simple video niyh and korang pun takkan rasa bosan layan video niyh. Cekidaut!

Persediaan Minggu Orientasi UiTM

Rujuk >> FAQ UiTM sebelum bertanya.

Nanti, aku update barang barang yang bakal aku bawak kat sane nanti. Preparation yang sama cam nak pergi PLKN. Aiyakkkkk. 

Kbye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

19 comments:

miss kecoh said...

waa... thniah ~ hurm.. kite pulak laen cite..jum jln2,,

Izzati Amira said...

thanks awak. laen cite mcm mane tu? hehe

Aina Mansor said...

congrats <3 good luck ! bila kat U ni dah tak sama mcm skolah . syok ! dah bebas tp kena pandai jaga diri :)

+follow here

Izzati Amira said...

thanks hunn <3

Lea :) said...

hehe tahniah . selamat datang ke uitm :) haha tapi saya uitm arau . readykan diri untuk orientasi :)

AlyNn NyzAa said...

welcome to uni's life (:

Izzati Amira said...

Lea : thanks sangat!!
alynn : thanks jugak!!

emeliena said...

wahh, tahniahhh... best ohh masuk u. um, nasib baik eme tak dapat sekali dengan senior. semuaa junior jep. fuhhh. ;]

nurul-rasya said...

aku tak sabar nak jadi senior kat u nanti.har3.

ZiErWa zAiNaL said...

thniah ea... doa byk2 bg jgn kena buli.. pling pent minggu orientasi.. :)

Izzati Amira said...

kenapa sume komen macam perli saye? kenapa...???!!! Argghhh, btw thanks. Sye harap, xdelah senior yg.....ehem ehem. thanks sume!

Nurrul said...

aWK DAPAT u MANA ? SY DAPAT uITM sEGAMAT.. ^^

Nurrul said...

Awk sekrang U dekat mana ?? sy dpt dekat Uitm Segamat..

Izzati Amira said...

@Nurrul

saya Uitm Lendu. Tahniah ye. (:

suhaila ayub said...

Assalamualaikum.. kak.. nk tnye niee.. kalau blk tuhh kan3. . Dia tentu kn ikut fakulti ke suke suki je uitm lendu tuhh nk msuk ann ite kat mne2 blk??? ke plih sndiri?? #blur

Izzati Amira said...

@suhaila ayub

pihak uitm yg tentukan bilik tu.

Jujuka choii said...

Hai. kita pun akan jadi siswi kat uitm lendu. hihi erm nak tanya time mds tu hari2 ke kena pakai baju kurung dengan kain hitam tu? hee harap reply. nak tahu sangat! thank you ^^

Izzati Amira said...

@Jujuka choii

tak adelah. baju tu pakai sekali je.. waktu acara penutup. hari lain pakai bju kurung biasa.

Muhammad Shahril said...

ouhhh camtu rupanya yee . kesian la junior kalau senior buat camtuu . hehehe . saya lepasan SPM2014, tngah tunggu keputusan upu . harap2 dapat masuk UiTM :)