HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, May 29, 2012

Persiapan ke UITM : Part 2

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Alhamdulillah. Segala barang persiapan aku dah siapkan hampir kepada 80%!! Boleh tahan ler tu kan. Tapi, yang gua mencanak ase nak mengamuknyer, gua da habeskan RM+++ untuk beli itu ini. Whoaahhh, haritu tyme PLKN, kali niyh tyme masuk U lakk. Tahun niyh banyak habes duet kat aku sorang je. Aku harap nanti, aku boleh banyak habiskan duet untuk keluarga aku jugak suatu hari bila aku sudah berjaya. Doakan yang terbaek untuk aku guys!

Untuk episode hari ini. Lepas balek dari kerja, aku, Mak, Abah and my last younger sister, Adeq pi Masjid Tanah (MT). Untuk tambah sikit sikit pape yang patut. ( Huh, sikit apekebendenyer!! ). Ehem ehem. Mulanya kiteowang pergi nak cari kasut dulu, kasut hitam kat satu kedai uncle tu. Tapi design die aku tak bape nak minat arhh. Pergi kedai kasut laen pulak. Yang minat ade, saiz pulak terlebih kecik and besar! Haishhhh. Dah la kasut tu nak pakai untuk sehari je. Takpe..takpe..simpan untuk adek adek kang...

Hmmm, then ade part part yang aku tak bape nak ingat sangat aku skip oke. Kiteowang pergi beli tudung pulak. Almaklumlah, untuk remaja simple yang tak reti gilos nak dress up niyh biasa biasa je. Pakai bawal dua tone sudah. Yang rambu rambai and cun cun cam u olls pakai tu saye tak reti nak sarung lahhh. Untunglah muke comel. Saya tak. Manis jer #mencelah.

Satu lagi. Aku memang kureng giler dengan beg tangan niyh, kalau bab kasut , aku on! Haha. Aku patah balek kat kedai uncle uh sebab nak beli beg galas ala ala ladies tu. Ye la, aku da la tak ade sangat beg beg tangan niyh, beg sekolah ade la. Kang nak taruk barang keperluan takkan nak gune beg plastik kan? kan? Hadoi. Uncle tu tanye sama ada aku da jumpe kasut hitam yang aku cari. Aku cakap la sudah. Then mak aku cakap aku nak masuk U kat uncle tu.


Then uncle tu terus puji aku tawww. Bukan puji sebab masuk u. Puji sebab aku anak yang bagus. Masuk u pakai kasut sekolah je u olls. Kalau anak anak macek laen, nak masuk u kang kene pakai high heels taw. Nak kasut yang lawa lawa tumit tinggi. Dalam hati aku nak gelak guling guling je depan uncle tu tahu. Walhal kasut hitam tu aku nak pakai sekali je, untuk hari hari laen ofcoz lahh aku pakai kasut sarung..hmmm, tapi bukan high heels or kasut tapak tinggi lah kan. Kalau dibenarkan, konfem aku akan pakai. Hehe.

Kat sini aku nak share sikit barang barang yang aku senaraikan untuk bawa kat sana. Makluman, kalau dapat U kat Melaka, dorang memang takkan hantar surat sekaligus tak dapatlah buku panduan tu kat tangan korang. Uitm Segamat ade. Hoho. Aku da try search tapi tak jumpa, akak kedai sebelah tu cakap nanti die bagi link. Buku panduan die pun da hilang mane ntah. Huhu~ Gambar gambar aku tak snap pun. Kalau ade pun mungkin sebahagian. Tapi tidak untuk post kali niyh. Mianhe.

Bantal , Lampu suluh, Baldi, selimut, cadar tilam, loker mangga, ketik kuku, kapas telinga, note book, payung, anak tudung, thermos, hanger, plastik sampah, iron, tuala, stoking, bekas toiletries, berus gigi, ubat gigi, tisu basah, berus badan, sabun, syampu, sabun baju, fail, pencil case, kalkulator ( subjek cam aku ), selipar, sport shoes, kasut sarung, t-shirt, track suit, sepit baju, getah rambut, sikat, kerongsang, telekung, charger, surah yasin, tisu, tudung, baju kurung dll, minyak angin, earfon dan paling penting Handphone! Haha.

Ade barang barang yan tersirat tak perlulah aku kemukakan kat sini, pandai pandai korang lah erk. Kang, kalo aku rajen, aku share sikit, barang persiapan aku kat sane nanti! Kbye. Lots of love.

Rujuk >> FAQ UiTM sebelum bertanya.


Kbye



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

16 comments:

StuntWomanWho :) said...

Tahniah2 dapat masuk U tuuu :) hoho :p

Raisya Haris said...

Wahh, semangatnya akak! Hehe :D Congrats akak sebab dapat masuk U.

Izzati Amira said...

Tocei tocei yer awak.
Raisya : Haishhh, jangan ler ckp cmtu. Bese bese jer lah.

Aishah Aminuddin said...

U mana dik? congrates and best of luck yer :)

Izzati Amira said...

alor gajah..hehhe

aienz zulaikha said...

sme la u kite...kite pon dpt at alor gjah gak...kos kite pon sme accounting gak...hope bley tnjuk ajar t k....24 ni kite da kne dftr diri...nnt jmp at sne k....

Izzati Amira said...

@aienz zulaikha

hehe, insyaAllah yer (:

Anonymous said...

akak kalo time perasmian mds pkai baju kurung warna putih ada corak x pe ka???

Izzati Amira said...

@Anonymous

baju kurung putih pakai masa penutup MDS. Kalau Isnin sampai Khamis tu pakai baju kurung biasa je. Nanti kakak abang yang jaga awak tu akan inform (:

Akeyla Azmi said...

thanks kak <3
qila bookmark dah heeheeh

Nur Hamizah said...

Akak.. actually ni first time singgah blog akak. Ya Allah syukur sangat Allah tunjuk jalan. Alhamdulillah. Belek-belek blog akak tetiba mata laju je baca popular post. Tengok pasal UiTM tu semua. ^_^ Miza alhamdulillah dapat tawaran UiTM 2014/2015 kat Arau Perlis.

Akak.. nak tanya, kasut hitam bagi perempuan tu akak kata pakai sekali je kan ? Bila miza fikir tak nak membazir. So decide nak pakai kasut sekolah tahun lepas je. Harap akak dapat balas. Nanti bagi tahu ea. Sayang akak :*

Izzati Amira said...

@Nur Hamizah

yup. kasut hitam tu pakai sekali je.. tp kalau nak pakai setiap hari pun boleh. takde syarat pun , cuma wajib pakai masa acara penutup MDS.

(: , take care kat sana nnti.

Nur Hamizah said...

Akak.. lagi satu, nak tanya time mds ni memang hanya boleh pakai tudung putih jenis bawal je ke ? Tak boleh tudung sarung atau shawl putih ?

Izzati Amira said...

@Nur Hamizah

hari biasa boleh je pakai tudung lain , tdung bawal putih tu pakai masa hari penutup aje.

Anonymous said...

Hi akak, di Alor Gajah uitm ada course diploma apa je? Tq..

Izzati Amira said...

@Anonymous

skang ni kat uitm da banyak transfer kos kos tertentu ke tempat lain. so, tak pasti la kat AG tu tinggal kos ape je. (: