HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, June 24, 2012

Teletubbies

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Main picture , Teletubbies. Oke der, ekcely lecturer aku yang timbulkan isu niyh dulu.. Apekah? Rahasia ( Kalau nak tahu search sendiri kat google okeh ). So, bile die dah timbulkan isu niyh, teringat pulak tyme aku kecik kecik dulu yang merupakan seorang kanak kanak yang setia menonton Teletubbies di kaca tv. Masa tu, kalau tak silap ditayangkan di saluran TV2. Setiap pagi.

Nak habaq mai and kalau kalau korang pun merupakan salah seorang member yang setia dulu kann. Teletubbies niyh khas disasarkan untuk tontonan budak pra-sekolah. Tadika or Tabika lah kan or sama waktu dengannya. Macam aku dulu dulu, pacek aku and paksu aku pun tengok jugak benda alah niyh. Hewhew. Takde tua mana dorang pun, beza aku ngan paksu aku pun 5 tahun jeaa. So, maknenyer die dalam golongan kanak kanak lagi lah kan.

Program niyh ade 4 main characters die iaitu Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, and Po. 


Tinky winky ( Purple ) : Teletubby yang pertama , paling besar ( tua ) dalam kalangan Teletubbies yang laen. Antenna kat kepala berbentuk segi tiga terbalik. Karakter niyh merupakan pilihan adek lelaki aku yang muda setahun dari aku.

Dipsy ( Hijau muda ) : Teletubby yang kedua dan antenna die berbentuk dipstick, sebab tu nama die Dipsy. Karakter niyh jadi pilihan pacek aku yang tua 6 tahun dari aku. Hehe. Ekcely, pacek aku kene mengalah ler sebab karakter niyh je yang tinggal selepas aku, adek aku and paksu aku pilih yang masing masing suke. Haha.

Laa-Laa ( Kuning ) : Teletubby yang ketiga dan agak keperempuanan sedikit and antenna die agak kerinting sedikit. Karakter niyh menjadi pilihan utama aku ler. Haha. Sebab die comel and cute ( same jer kot! ). Nampak cam ladylike sikit kan, so aku je yang perempuan berbanding pacek, paksu and adek aku. Derr.

Eh Oh!

Po ( Merah ) : Teletubby yang ke-empat. Paling kecik dan yang paling muda dibandingkan dengan yang laen. Antenna die macam bentuk korang maen belon buih buih tu. Pilihan paksu aku lahh sebab paksu aku kan anak bongsu dalam kalangan adek beradek die. And and, adek aku da pilih purple, aku pilih kuning, so pacek and paksu aku kene pilih antara dua lah. Huihui.


Memperkukuhkan lagi tahap kesukaan kiteowang kat Teletubbies niyyh adalah, pada suatu hari kiteowang as keluarga yang amat besar niyh pergi cuti cuti Malaysia ade satu tempat tu ada macam pasar jual jual baju...and so on. Disebabkan dah malam sangat, kiteowang tak sempat nak check in hotel pun, so just tidur kat luar je lahh. Kesian. Kat Johor tyme tu, aku pun kechik lagi. Before that,  aku ngan adek laky aku niyh nampak le ade orang jual patung Teletubbies niyh. 


Adek aku dapat Teletubbies Tinky Winky yang agak besar jugak lah mungkin dalam ketinggian budak 4 tahun. Sampai sekarang patung Tinky Winky ada dalam 'jagaan' kiteowang. Hoho, apekah? Memang ar patung tu wujud lagi kat rumah ni, tapi dah kene henyak henyak, hinjak hinjak, poket tah kemana, mulut tah kemana. Tinggal mata je. Hehe. And untuk aku pulak, Laa-Laa sebesar saiz kasut saiz 8. Comel, tapi hilang entah kemana. Wuhuuu~ Kenangan kann.

Macam macam jenis kartun yang kiteowang layann. Bese arr. Budak budak..

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

2 comments:

Zaf98 said...

huhuuu~ saya suka yg warna merah~ c0mel~ hehee~
rindu betul nak teng0k cite ni balik~ ^___^

Izzati Amira said...

kann? heheh. suara die pun comel