HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, November 11, 2012

Cool Apps



Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Baru dua tiga hari tak online aku dah rasa sunyi giler tahap gaban tak tahu nak buat ape. Hoho , so korang dah boleh nilai tahap ke-addictive-an aku terhadap internet kat situ. Oke what , kalo masuk kolej mana aku dapat rasa nak online sepuas hati sampai lebam ni. So, gunekan cuti sem ni sebaiknya. Hoho , jangan tiru aksi ini di rumah.

Nasib lah aku da download movie banyak banyak and beberapa episode Running Man yang kononnya aku nak simpan untuk next sem , tapi dah habes tengok da. So, aku kena download movie yang lain dengan banyakkknya! Lol. Bosan. Bosan. Gua tak layan tv , takde citer best yang menarik larh. Benda-benda yang lawak ke, senang hati aku sikit. Hoho.

Baru-baru ni aku layan episode Running Man yang guest die Park Jisung pemain bola sepak MU yang warganegaranya ialah Korea. Fuh, macam detail je aku bagi kat sini. Aku tengok kalau kat padang Park Jisung niyh takde hensem mane , tapi dalam RM stylo lah jugak and buat aku tambah suke die niyh memang boleh ngam dengan RM members. Hoho. Dia buat lawak memang best arhh. Sesuai untuk variety shows, Park Jisung jjang!



Kalau ade apps yang best mesti aku install dalam phone. Then , bile aku da master or aku rasa bosan aku uninstall balek. Huwahuwa~ So, beberapa minggu yang lalu aku jadi curious dengan kpop fan yang menghadiri konsert kpop ni , dorang tak bawak banner ke hap eke tulis name idol kesayangan dorang , tapi dorang gune apps yang ada dalam phone. Jadi , beberapa hari yang lalu aku try la cari kat internet ape name apps yang dorang gune uh , cari punya cari cari dan cari akhirnya aku jumpa.


Apps die sungguh COOL and Daebak! Haha , rasa berangan-angan pulak bila aku waving phone aku and rasa cam ade kat konsert pulak. Hoho. Untuk phone laen aku tak bape nak sure , tapi kalau yang ada android or market uh aku rasa korang boleh try install for free , ‘Kpop Board Star’. For kpoppers only , yang bukan tu tak payah la nak susah-susahkan diri ye, harap maklum.

BIGBANG ( in Korea ) ---> cun ark tulisan korea aku?? hehehe

Lagi satu , aku pun baru rasa nak belek-belek ape yang best tentang music apps dalam phone aku tu , konon nak tukar wallpaper bunga yang tak bape nak menarik tu tapi aku jumpe setting untuk kita tuar suasana atau bunyi lagu tu sendiri yang dipanggil ‘equaliser’. Yang kita selalu dengar ni equalizer die normal je , tp aku pun try la tukar semua jenis equalizer yang ade kat situ. Yang paling aku suke jenis ‘Concert Hall’ , sebab hape??



Aku kan kempunan nak pergi konsert group kesukaan aku , so aku try BigBang – Blue and guess what? Aku rasa aku berada kat konsert dorang betul-betul and dengar dorang nyanyi live betul-betul depan mata aku. Perghhh , dapat bayang tak suasana die macam mane? Hoho. Tahap bahaya jugak aku ni kan, tapi tahap yang masih boleh dikawal. Amin.

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

No comments: