HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, April 16, 2012

Love Rain + Secret Garden Korean Drama

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Aku pernah cakap yang sekarang ni mood aku menonton Korean Drama – Love Rain or bahasa mudahnye Sarangbi. Mudah kan? Mulenyer aku agak kecewa sebab cerita niyh best kot. Pelakon pun gempak, tapi rating dorang low giler. Nak tahu sesuatu cerita uh kite kene tengok start dari episode pertama eventhough memang sejak azali lagi beginning part of da story always boring. Citer korea memang camtu, mulenyer je. Intro lah katekan. Mungkin jugak sebab story niyh start dari 1970-an ala ala story dahulu kala. Tapi skang dah improve. Storyline dah masuk tahun 2012, rating pun dah naek *suke*.

 Saya tahu , JGS hensengg kan? Hikhik #bibir JGS sexy an? Arghh!

Jang Geunsuk ver 2012 memey hensem. So stylo mylo arhh. Aku rasa style ni yang paling sesuai and tunjuk yang die tu ade side of man. Kalau tak before niyh rambut panjang then baju besau macam ladylike pulak. Aigooo. Hensengg hensengg. Menanti episode 7 yang disiarkan pada besok Isnin 16 April. Tapi boleh tengok pada hari Rabu sebab nak tunggu english subs. Kite an tak faham bahasa korea, faham gitu gitu mungkin lah kan. So we need eng subs untuk faham setiap kata yang diperkatakan. Aku pilih kimchidramas.net . Before ni aku pilih epdrama tapi slow gila nak loading. Kalau tak kene batang hidung die, buat hal. Tapi aku lebih suka kalau dorang upload kat youtube. Cuma lambat sikit. Aku an sumenye nak cepat je. Cehh!
 Comel kan? Ehem ehem.

Next, nak tunggu Love Rain seterusnya keluar memang lambat lagi. So, aku layan pulak Secret Garden. Citer paling femes and disukai ramai katanya. Mulenye aku taknak tengok sangat. Then rasa nak tengok sikit, then rasa nak tengok separuh, last last Jumaat lepas aku dah habiskan 10 episode citer Secret Garden. Hakhak. Bape jam erk aku depan laptop. Fuhhh, lame. Nak tunggu loading bagai. Tapi sekejap je. Ade part part tak penting aku skip je. 

Secret Garden Big Poster.
Kesimpulannya citer die memang best. Mula mula tu jalan citer boleh layan and comel lah jugak, lawak bile dorang dah bertukar roh antara Joowon dengan Ra Im. Ini disebabkan dorang singgah satu restoran mistik dalam hutan Jeju Island and dorang minum air arak yang diberi oleh macek tu. Adegan adegan comel dan nakal pastilah tidak aku lepaskan*muke evil*. Aku rasa dah naek giler tengok sekor dengan lawak Oska. Aku suke cara Joowon ( hero ) kawal wanita yang keras hati, Ra Im ( heroin ). Suke buat orang sekeliling menyampah dengan tindakan die yang mengada-ngada dengan Ra Im. Lama tengok hensengg jugak Hyunbin ni a.k.a Joowon. Ase nak pecah perut bile Oska dengan Pengarah Im dapat tahu perubahan dalam diri dorang. 

 Oska , Ra Im and Joowon.

Paling tak tahan muke Oska bile terkejut dengar Joowon yang dalamnye roh Ra Im panggil die ‘Oppa’. Oppa niyh panggilan untuk perempuan kepada lelaki yang tua sedikit dari die. Bile dengar saudara lelaki sendiri yang panggil die ‘Oppa’ die rasa pelik. Tyme pengarah Im nak cakap something dengan Ra Im yang rohnya berada dalam badan Joowon tapi die tak pandang Joowon, die pandang jasad Ra Im yang rohnya adalah Joowon. Confused? Hoho.

 Adegan comel dan nakal yang aku tak lepaskan tuu. Hihi.

Part yang aku rasa sedih giler bila Joowon teringat kisah lampau sekaligus fobia dia terhadap lift. Ahli bomba yang selamatkan Joowon adalah bapak Ra Im. Joowon yang tak boleh terima hakikat terus fobia. Kat situ paling sedih wa cakap. Wuuuuu~ Tapi ending die memang lega banyak arrh. At least dorang kawen in the end. Sesetengah citer korea ending die biasa-biasa. Tak tunjuk ke arah ending die tu sesuatu yang melegakan.

Conclusion yang kedua kalinya, aku suke Joowon kiss kiss dengan Ra Im. Wahaha~

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.