HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, July 15, 2012

Event's.


Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Hello everybody!!. Oh really, minggu niyh memang banyak story nak share ngan u olls. Kite share slow slow. Ouhh. Tapi an..before that.. Awan Nano dah start nak havoc kat bebudak kelas aku fasal blog aku.. Alaaaaaaaa. Senyap senyap sudahh. By the way.. Sir Cloud terbaek!! Wahahah. Sunyi je kelas kalo takde Awan Nano. Hah! Tetibe.

Khamis lepas...
Kelas pagi dibatalkan coz ganti dengan ceramah sesi kerjaya. Well...memang lah suke kalau kelas dibatalkan.. Tapi kalau bab bab dengar ceramah..sume kepala lentokk baek punyer! Kesian pun hadoo kat penceramah ni.. Tapi tu laa.. Dah jadi budak u pun still tak boleh nak tegak kepala and fokus terhadap penceramah.

Tapi an..tapi an.. Bila seorang penceramah ni mula dijemput kehadapan.. Kebanyakan perempuan start tegakkan kepala termasuk aku. Weheee~ Laky hensem der... Sape tak straight kan kepala nak tengok an. Tambahan gaya langsung tak poyo and murah dengan senyuman derr. Fuh...kusss semangat! At first, semangat giler kot dengar ceramah dari lelaki yang lahirnya dari Sarawak niyh. Muka die ala ala cina gituh. Mata sepet , senyuman..perghhhh! Fokus kat die sorang je. Hewhew.

 Sorry arh cucuri tangkap gambar. Heheh.

Then, bile die nak share story pengalaman die ngan kiteowang.. Tetibe ade perkataan ‘wife’ pulak dalam citer die..Hadooooiiiii. Sumpah. Bile die cakap fasal die bagi duet kat wife die, hampir kebanyakan nye cam... ‘Hahh???...............................’ nada keciwa. Nampak tak? Faham tak? Boleh agak tak? Keciwa sangat..Ingat an bujang lagiii. Muda lagi kot. Fuhhh. Even chinese...who cares???

Jumaat ( semalam... )
Semalam adalah hari perkampungan budaya kat Uitm Lendu niyh. Ada pertandingan antara kolej lelaki dan perempuan. Contoh nye macam sorak sorak..hakka and sebagainya. Aku mewakili kolej THZ , and yes aku bahagian tarian. Level 3 semuanya masuk tarian. Aku group Jpop. Yes, Ayumi Hamasaki – Trauma. Hehe. Dah cukup lanjut kat situ information yang aku share ngan korang.


And aku pulak...bahagian hadapan. Yes, choreo sendiri plus idea Ayumi vids sendiri kenelah duduk hadapan kann. Mak aii. Tyme practice takde arhh nak malu sangat. Bile berhadapan dengan orang ramai terselit malu sikit. Hehe. Naseblah lagu kiteowang tak same ngan kolej laen. Rasanye memang takde pun sebab yang femes kan Kpop, tapi lagu Ayumi niyh pun ramai jugak yang tahu kan. By the way, THZ da best!

 Niyh idea Sab. Konon tak nak kene amek gambar an. Podahhh. Hehe.

Kami lah D'Ais! Semuanya jiran D'Ais yang join kpop. Ada gaya cam pemain bola ark? Ade cam suasana bergambar dalam studio ark? Hehe.

Ahad ( 4 jam yang lalu.. )
Patutnye pukul 8:30 dah kene berkumpul.. Tapi memang tak arr nak datang awal sedangkan group Tarian Sabah nombor yang ke 13. Hushh, lame lagi kot. Jiran kiri kanan depan pergi awal..Aku ngan roommate je pergi lambat. Memang tak arr nak pergi awal semata mata an. Nak tengok persembahan and support THZ je. Lepas makan..relax...then pergi D.I nak beli barang sikit. Ehem ehem. Lalu depan masjid insaf sikit coz ade ceramah agama, tapi kiteowang pergi tempat laen.

 Support THZ! Support tarian Sabah!

Dah sampai kat padang kawad uh, cari jiran. Dorang duduk depan sangat, kiteowang duduk belakang je. Agak lewat sedikit sebab sampai dalam jam 10. Ade persembahan Girls Generation and Wonder Girls dari kolej lelaki. Dapat tengok tyme kemuncak dorang start menari lagu kpop je. Hehe. Sumpah, daebak!!


Belakang tempat duduk aku pulak, senior a.k.a ex-thz. Ergghh, mulut cam !@#$%^&. Kutuk kutuk kolej thz, mak aii. Panas je telinga aku. Tyme thz perform aku buat bodoh je dorang nak maki hamun ape, kutuk itu ini. Tak sayang mulut. Dah arr ketawa cam kuda tarek handbreak!! Gggrr, kalau korang tak boleh nak bayangkan, mesti korang ingat Rita Rudaini ( pelakon feveret ) dalam Mami Jarum tu! Hisyyyy. Sejibik tahu, tapi dalam movie tak rase ape sangat. Tapi bila dah realiti niyh..rasa cam annoying giler. Diri tak perfect kutuk orang je lebey. Dah la senior.. Perangai cam hampeh. Sejibik cam perangai mokcik mokcik tepi jalan yang suke mengumpat tu! Eeeee. Dah stop!

Feeling baek punyaaa. Back to da story. Conclusion nyer, bertuah la classmate yang nampak aku menari tu kan. Thanks to Jpop group yang bagi komitmen yang baek punyaa! Thanks korang. Dulu...seingat aku tyme form 2 or 3 or 4 , aku ade tengok member aku ade pakai satu gelang cam tali uh and aku suke gelang tu. So, kiteowang pergi TS ( Taiping Sentral ) berkonvoi and aku beli gelang tu.



And kat sini, kadang kadang ada bazaar ape tah. Ade la jual jual gelang, baju and so on tu. So, bile aku dah nampak. Aku nak beli lagi. Addict ngan gelang pulak daaahhhh. Minat baru. Kalahkan Amy. Sumpah Amy memang banyak kumpul benda alah tu. Eyyy. Hoho.

 With roommate <3



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.