HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, February 23, 2013

Anak dara masuk dapur

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.


Oh apakah ini?? Haha. Sebenarnya gambar ini khas ditujukan kepada anak-anak dara pada zaman kini khususnya. Hehe. Sumber SINI. Aku mengaku yang aku pun pernah mengalami zaman macam kat atas ni. Tapi hanya pada situasi sedang menggoreng ikan keli. Ikan keli ni kalau digoreng memang suka meletup-letup bunyinya. So, kita kena la ade perkakas untuk melindungi diri dari sebarang kecederaan. Haha.

Semua dok cakap , gambar kartun ni memang betul 100% untuk dijadikan persamaan dengan anak dara zaman sekarang. Isyyy isyy isyyy , kesian anak dara zaman sekarang erk. Well, aku percaya yang ni cuma lah hanya pada peringkat awal proses pembelajaran dalam memasak. Dah lama nanti semua oke la. Lagipun , perempuan zaman sekarang pun dah tak kesah nak masuk dapur atau tak. Sekarang zaman da canggih , kalau lapar keluar rumah singgah kedai makan, takpun order je dari one-tree-hundred-eit-eit-tupai-tupai, hakhak.

Tapi , pada zaman sekarang ni pun bagi aku anak teruna atau anak dara yang jarang masuk dapur semua sama je. Kalau dah tak pernah menggoreng ikan tu konfem guna perkakas keselamatan seperti gambar kat atas ni , pinggan, tudung periuk silap hari bulan,  dulang bulat yang besar tu, hamek kau!

Till then, tata.
Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

6 comments:

Eddie said...

HAHAHAHA. kelakar lah gambar tu xDD

Izzati Amira said...

hikhik, kan?

NurainSuperr said...

haha same with me lah :P

Izzati Amira said...

haa..... (:

Cik Embun said...

first time jaa jadi macam ni... tapi ada jugak yg first time goreng ikan buat2 jadi hero.. lepas kena minyak yg meletup2 tu lari masuk toilet nangis sorang... huk3~

Izzati Amira said...

ni cik embun ckp berdasarkan pgalaman sndri ke mcm mne ni? hahah