HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, May 21, 2013

Buang background hitam pada header


Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Setengah jam yang lalu , aku dah bukak photoshop cs3 nak edit header baru kononnya. So, bila dah siap cun bagai tu , try pulak upload kat blog. Sekali kaler hitam muncul menggantikan background header aku yang asalnya aku edit transparent.

Siap aku guna photoshop White Rabbit lagi , still tak nak hilang jugak kaler hitam uh. Haihh. Aku dah sakit hati sikit sebab takkan aku nak redho je biar header kaler hitam? Then , aku buat keputusan dengan buang je header , biarkan blog aku takde header. Keciwa jap.

Dah give up sikit tu ada ar , tapi aku try plak google tuto macam mana nak hilangkan benda alah hitam ni. So, entry paling popular daripada pacek Nabeel Fikri , tak tahulah pangkat adik atau lebih tua dari aku. Walaubagaimanapun , entry pertama dia menyatakan masalah yang sama dihadapi macam aku. Next entry nya dah jumpa penyelesaian. Thanks bro.

Note : Korang boleh guna cara yang sama menggunakan Photobucket.com (:

Kalau korang menghadapi masalah yang sama , KLIK SINI untuk tengok tutorial dari pacek Nabeel Fikri niyh. Aku just nak share je. Peace Yo.

Assalamualaikum.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

3 comments:

Giorgio Izas said...

Wah, Colorfull nye header... Good Try... Ala2 Naive Art gitu (^_^)

Izzati Amira said...

@Giorgio Izas

hehe, thanks bro (:

Alin Marlini said...

Betul tu...pilah jln2 b4 kawin. Kalau dah kawin bkn takleh gi tp nnt mcm2 halangan..