HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, July 10, 2013

Nuffnang memang tak sayang aku ke??

Assalamualaikum w.b.t

Nak mengadu. Tak kira nenek nak mengadu jugak! Hehe. Meh aku citer serba sikit masalah aku ni. Aku dah couple dengan Mr.Nuffnang ni dah agak lama dah , since 6 Aug 2010. ( Ade hot macam citer budak baru couple seminggu dok?? Haha. No bash.) Detail baq hang!


Sedikit kecewa sebab hampir 3 tahun aku couple dengan Mr.Nuffnang ni , tak sampai RM10 pun dia peruntukkan untuk belanja aku makan, kesian tak?? Simpati hokayy.

Jeles jugak dengan awek-awek Nuffnang yang lain sebab tak pulak aku rasa dorang hot sebab mostly Buffered Earning ( BE ) dorang sangat-sangat lebih dari aku yang dari dulu sampai sekarang ada 2 je BE dalam simpanan. Hmmm. Acano niyh?? Maaf kepada awek-awek nuffnang yang terasa. Hehe.

Tak caye? Nah!! 2 SAHAJA!!!


Seriously , ini je BE yang aku ada dalam akaun Nuffnang. Sedeyhh. Dah bermacam cara gak ar yang telah aku buat nak upgrade benda alah ni kan, macam blogwalking terutamanya.. selalu merajinkan diri update kat Nuffnang tengah-tengah malam. So sad, hampehh di akhirnya.

Aku tak menggunakan cara-cara kotor untuk dapatkan klik-klik dari pengunjung blog. Aku tak menggunakan spoiler button bila blogwalking ke blog orang lain. Aku tak nak duet yang aku dapat nanti tu dah la tak halal, langsung tak dekat dengan keberkatan. Haihhh.

Selain itu, ada jugak 2-3 kali aku hantar tiket kat pihak Nuffnang, nak cakap ayat kaww tu boleh tahan kot. BM aku bukan teruk sangat kalau nak bagi ayat tahap best kat dorang. Tapi feedback yang aku dapat. Sama je. Jawapan yang diterima hampir sama menyebabkan aku malas nak blogwalking dan hantar tiket atau update nuffnang lagi.

Iklan kat atas header, leaderboard dan skyscrapper pun aku dah letak since aku guna nuffnang lagi. Cuma ade la beberapa bulan tu aku just letak kat atas header je. Takde lama mana pun.

Bukan tak bersyukur sayangku sekalian, terima kasih banyak-banyak jugak sebab CPC aku berjalan dengan baik berkat viewers yang sudi nak tengok iklan tu kat blog aku kan. Apa salahnya sambil menyelam minum air? Nak jugak aku merasa sambil berblogging, dengan cara aku share iklan dorang, aku dapat income ye dok???


Sesungguhnya aku jeles dengan blogger yang tak sampai dua bulan jadi members nuffnang , tapi dah dapat BE nak dekat SEPULOH dah weyyy. Jeles betul!!

Pihak Nuffnang sila bagi saya DUIT RAYA hokayyy!!! InsyaAllah saya sebagai awek lama Mr.nuffnang akan terus setia bersama pacek jika dapat duit raya tahun ni. Tak pernah cash out langsung selama 3 tahun couple. Kasihaannnnnn. ( Tak materialistik lol. Tapi bila dah buat kerja, mesti la nak ada pulangan , tak nak ianya sia-sia sahaja. )

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

17 comments:

Khamsi Abdullah said...

Saya since 2009 dengan kak oi,blog second nampak la sikit die naik kak oi..rilek je ade singget lebih...ngan adsense disapproved sebab saya delete email lama. lantas, kekecewaan dan kemenyampahan membuatkan saya nak loud and dirty kat derang pon dah hilang mood..tapi blogging tetap blogging. kalau ade, ade la..gaji saya pon cukup kot...haha. sabaq na.

Masni Syafie said...

sama la mcm saye...huhu
dah hantar tiket,sama je jwpn yg diberi...
pasrah..tapi nak minum air jgk..hehe

Cik Balqis said...

same la dgn kite..macam dah dianaktirikan ajer..sob3 (Y.Y)

Izzati Amira said...

@Khamsi Abdullah

hahah, betul3. blogging ttp blogging!!!

Izzati Amira said...

@Masni Syafie

kan??? nak jugak minum air sambil menyelam...heheh

Izzati Amira said...

@Cik Balqis

nak buat mcm mana kan.. anak kandung yg pemes amos je..hehe. *gurau gurau*

Khamsi Abdullah said...

@Izzati Amira yesza (baru pas update survey kat nuffnang n hantar tiket lagi...ngehehe-.-")

JungRara said...

Sama la kiter...huuu...lagi x pernah rasa apa pun..uhuk..uhuk..

Mime MF said...

ha sm la kita...huhu tapi sbb sy dh membawa diri merajuk sy dh tak hiraukan..nk bg Alhamdulillah..tak bg sy tggu je la..huhu

Izzati Amira said...

@JungRara

sabo je lahh..hmmmm

Izzati Amira said...

@Mime MF

ekekek, gitu plak kan..hehe

Hana Hamis said...

Sabar jela eh. amacam tu pon boleh kan. Hihi
Hai visit my blog tooo
hanahamis.blogspot.com
thank you

ifah dafila said...

senasib la kita akak. ifah punya pon earning duk main statik gtu jer. layan churp-2 dan 8share lg bgus. dpt jugak 20sen tok raya nty :)

Izzati Amira said...

@Hana Hamis

hehhe (:

Izzati Amira said...

@ifah dafila

yeahh, layan churp2 yg boleh mengembirakan hati je lahh..hihi

Nurazlan Azmi said...

untung akak ada duit nuffnang daripada alan tak ada langsung..sabor jer lah....

Izzati Amira said...

@Nurazlan Azmi

alaa... siannyee.. simpati kat Alan lah kalo gini..haha