HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, July 26, 2013

The stuff I've bought lately

Assalamualaikum and Salam Ramadhan.

Hai Handsome and Hey Gorjess out there.

Semua dah sakan shopping raya ke weyh? Kalau tanya aku, barang untuk persiapan tu memang dah ada, tapi.. nak cakap sakan tu.. belum lagi.. ulang suara.. belum lagi ye.. heheh.


Tadaaa... comel tak? Comel kan? kan? Semua ni disebabkan pengaruh macek Mira, and dah lama dah aku nak cari benda alah ni lepas tengok tuto kat youtube dulu. Nak bibir kononnya ala-ala Korean ulzzang gituh!! Tapi macek Zati pakai tak jadi rupa ulzzang lah yer, muka yang ori ajelahh. Maklumlah, hanya memiliki rupa paras yang cukup biasa. Alhamdulillah.

Jadi.... nak kasitau jee..from left to your right niyh namanya "Lip Tint Obuse" . 

Keempat-empat botol comel ni milik aku dan tiga daripadanya masih status 'hutang' , muahahaha. Lepas raya baru bayar, student tak banyak duit.

Yang botol no.1 tu nama spesifik dia Lip Tint Natural Red. Pakai kat bibir ye.. bukan di tempat lain. Warnanya takdelah pekat mana, tapi ada merah-merah gitu. Yang satu lagi kaler oren , boleh tengok kat SINI.

Botol no. 05 tu pulak Lip Gloss. Comel kan sebab ada kartun kiut atas tuu. Geram je tengok rasa macam nak baling kat dinding tahu!! Hahah *gurau je*. Sama jugak macam lip gloss kat luar sana tu tapi dia plus dengan lip tint sekali. Apa beza?? Google.com sendiri!!

Comel kannnnn???

Bagi aku yang tak bape nak gemar sangat apply benda alah asing kat bibir niyh.. lip gloss ni feeling dia macam gincu atau lip balm jugak arr. Lip tint niyh feeling natural gituwww. Tengok SINI untuk maklumat tambahan.

Botol no.12 dan 7 plak Lip Tint Candy. Yang niyh bagi aku sumpah best kot. Pakailah sepekat mana pun yang korang rasa nak letak, tapi feeling dia natural habess!! Tak rasa macam korang pakai apa-apa pun kat bibir tu. Tak rasa rimas pun bila pakai. Serious talk!! Im in love with you, Lip Tint Candy!!

Lip Tint Candy no.12 adalah warna yang paling merah dalam satu kotak besar tu , satu kotak ade 12 botol kesemuanya. And aku memang nak paling meghahh pun. Saje gatai. Boleh gitu? Haha. And no glitter , sebab aku tak gemar glitter sangat. Tapi untuk pengetahuan korang , ada sesetengah darinya ada glitter. Tengok SINI untuk maklumat tambahan.

Kedua-dua kami pakai Lip Tint Candy. Erra = 11 , Aku = 12.

Well , aku apply yang no.12 ni, semua member dah kecohhh.. "Zati... merahnyaaa bibir..", "Zati.. tip top!!". Uhuk uhuk. Aku bukan jenis suka kena komen-komen niyh. Maklumlah, before ni tak gheti nak pakai benda-benda merahh kat bibir ni. Hehe.


Watson Kiwi Body Wash dan Oxy Oil Control Toner.

Watson Kiwi & Strawberry Body Wash ni memang best wa cakap sama lu.. Before niyh try yang strawberry punya, dua kali I beli tauu. Kali ni tukar taste plak, Kiwi mari. Mulanya nak try Lemon, tapi pekerja kat situ cakap Berry ngan Kiwi lagi best!! Bau nya sangatt masyukk. Feeling syok sendiri sangatt tau. Maklumlah, pemegang kad ahli Watson. Ehem ehem.

Next, Oxy Oil Control Toner. Guna pencuci muka yang selalu keluar kat tv tu tak pernah nya nak menjadi. Semuanya dusta!! Hah, tetibe. Maap maap. Mungkin tak kena dengan kulit aku, jadi aku try oil control toner ni. Setakat ni, dah dua minggu aku pakai. So far.. so GOOD!! Muka dah tak berminyak lagi!


Bawal chiffon 3 tone. Beli kat kengkawan Lynn tu haa. Tak pakai lagi, takde baju yang sesuai untuk dipadankan dengan bawal chiffon niyh. So, simpan untuk raya hokayy. Kalau I pakai nampak cun and gorjess , I'll show you later...hehe.


Main highlight for this entry. Bawal satin. Simpan untuk first day raya jugak , InsyaAllah. Tahun ni kami sekeluarga, biru turquoise . Aku beli dekat U aku je, ade jual-jual kat situ. Tukar citarasa lah sikit. Asyik bawal plain or biasa aje.. Something new for this Raya even cuti pendek je. Biar bermakna. Wahh gitu! Tapi, kalau bawal satin ni buat hal di pagi raya, aku kebas bawal hitam aje laa.. Muahaahaha.

Selamat berbuka puasa you olls. Selamat menyambut Hari Raya bersama keluarga tercinta.

Bye boboyyss and gegurlss sekalian. 



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

13 comments:

JungRara said...

seriously banyak tu your lip gloss collection..omo...dah la comel :-)

MieNielKaiRa said...

Alahaii . Apesal comel sangat . ><

ainil fazieda said...

banyaknya pilihan warna . bestttt :P

Angelika Fadhilla said...

i have a same lip tint! Obuse punya barang memang semua comel comel! Dah cuba Etude House? Etude house pun awesome jugakk! ^.^

Teena Tna said...

Dah habis shopping dah, bawal yg color pink tu sesuai ngn bju sy, bole pinjam nie, hehe.

Cik S :) said...

Comel sgt2 ! Mesti kita lagi comel kalu pkai lip gloss tu kan? hehe. Banyak dia shopping :)

Izzati Amira said...

@JungRara

baru ade 4 laa....ckup le tuu..hehe

Izzati Amira said...

@MieNielKaiRa

bukan salah sye menda alah tu comel ye...hihi

Izzati Amira said...

@Angelika Fadhilla

sama?? boleh le pakai di pagi raya sesama nanti.. kiss kiss..hihi

Izzati Amira said...

@Teena Tna

untung lah da habes shopping.. (: , mane ade sesuai ngn bju.. tak sama tu... heheh

Izzati Amira said...

@Cik S :)

whoahh, mana boleh sorang je comel.. kita pun comel jugak..ekeke

Artiqa Horvejkul said...

nice entry :)

Izzati Amira said...

@Artiqa Horvejkul

thanks lalink (: