HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, August 30, 2013

Uitm Lendu : Merdeka Raya , 28 Aug 2013.

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Rabu lepas , tempat aku ada buat event Merdeka Raya kat Dataran Keris ( DK ) . Semua makanan gempak-gempak wa cakap sama lu. Antaranya..

Nasi beriani.. Daging kambing yang disalai kat area DK tu jugak.. yang aku nampak ade la 2-3 ekor.. kot?? Pastu... aiskrim nestle, burger, laksa, roti canai, aiskrim 1 Malaysia, sosej, nugget, kuih raya, buah-buahan, pastri seperti blueberry tart, fruit tart.. kerepek.. cheese cake, otak-otak,  puding karamel ( tak sempat amek ) , pizza, dadih and banyak lagi lahh sampai aku malas nak tengok semua kedai jual ape. Kang aku amek semua makanan, payah pulak nak angkut. Wahaahahah~

Hanya kami bertiga. Lynn, Mira dan aku. Dibah tak join sebab dia overnight dengan roommates dia before tu, so die nak bayar hutang tidur dia balek. Dah la si penggemar makanan macam aku jugak, hehe. Erra pulak sebab dia ade kelas.

Lepas habis kelas Far, yang patutnya 1 jam, disingkatkan setengah jam je sebab masing-masing tak tahan nak melantak makanan free, kononnya. Lepas Lynn park kereta dekat ( Unit Kesihatan ) UK, kiteowang masuk DK.


Macam ni lah DK kiteowang kelihatan dari tingkat atas tepi. Nice isn't?? Waktu ni VIP dah berangkat naik atas untuk menjamu selera. So, orang pun terus serbu tempat-tempat yang ada sediakan makanan ni. Hanya kat sini je free, hanya booth area DK ni je makanannya korang boleh ambil sesuka hati.


Antara makanan yang kami bertiga dapat capai.. hehe. Jangan tamak. Muahaha, tapi dalam 3 orang, tangan aku paling laju capai makanan yang sedap mata memandang, sedap lagi perut ni nak melantak. Hamek kauu. Heheh.


Dalam banyak-banyak makanan, roti canai, laksa, aiskrim vanila, fruit tart, blueberry tart, otak-otak, karipap, cheese cake, agar-agar, nenas, mangga muda, , sosej, nasi beriani bersama awas-awasnya...


Waktu ni memasing yang berbakat dalam bidang seni suara tunjuk bakat dorang kat sini dengan menyanyikan lagu-lagu patriotik dan lagu Hari Raya. Ade yang best, ada yang best giler, ada yang boleh tahan, ada yang ke-laut.. erk?


Aku rasa gambar ni tak bape nak ready sebab mata aku pandang tempat lain. Bukan sengaja buat juling hokayy. Habes ayu dah wa posing ni. Wahaha~ Emang gua pikirin?


Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

18 comments:

Shuhaida Subri said...

Sedapnya makananan...
Terus lapar ni..
Dah la hujan-hujan lak tu..


Jom lawat kedai akak
Shuhaida's Shop

Bnayk barang yang super duper murah tau! Hehehe

Nuriy Arisa said...

ouh uitm lendu jugak ke??

part brape ni?? course ap??

Izzati Amira said...

@Nuriy Arisa

err.. part3,,Dais (:

NF said...

makanan semua sedap-sedap.

nanadhoi said...

terliur pulak tengok makanan banyak-banyak tu.

Izzati Amira said...

@NF

sangat... and mengenyangkan..hehe

Izzati Amira said...

@nanadhoi

serius terliur? ye ye je..hehe

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

wuu..banyaknya bendera hehe nampak meriah...salam kemerdekaan ke 56 Malaysia :)

S.K.A said...

meriah =) bersemangat je..makanan pun sedap2..Slam Kemerdekaan..

Hafiza AizZawa said...

cheese cake..nk...>.<

Hafiza AizZawa said...

cheese cake..nk...>.<

sha (chirp chirp) said...

woish, sodapnya makanan. huhu

Lieya Von Jay said...

besh nya dpt makan2.. ^_^

Izzati Amira said...

@Cik Itah@Rama Rama Pendek

salam kemerdekaan 56 jugak!!

Izzati Amira said...

@S.K.A salam kemerdekaan jugak (:

Izzati Amira said...

@sha (chirp chirp)

tentulah!!

Izzati Amira said...

@Lieya Von Jay DPT MKN MESTI LAH BEST...HEHE

Ain Syima said...

waaa bestnye makanan tuu . .
terliur pulak tengok . . hee
Salam kemerdekaan yang ke-56 :)