HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, October 20, 2013

Review Part 1 : Thailand Movies

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Semalam aku cakap aku nak buat review pasai movies thailand kan. Yang bergenre romantic comedy je tau. So, wa nak share. Sape yang kaki penganggur sementara macam aku jugak boleh la layan thai movies ni. Setakat ni aku baru layan dua movies. Yang lain bakal menyusul, aku buat review yang dua ni dulu. Hehe.

A Little Thing Called Love adalah antara thai movie yang wajib tengok tau. Done watching.

My Name Is Love.


Sinopsis : Q ni dulunya salah sorang pelajar yang paling hensem and femes kat sekolah. Anak jiran sebelah yang muda beberapa tahun dari dia admire kat Q, Kerr. Kerr ni chubby and kulit gelap, dah tentu kena reject dengan Q. Selepas beberapa tahun, Kerr ni membesar menjadi seorang perempuan yang sangat cantik. Dah bertukar, Q pulak suka gila-gila dekat Kerr ni. Dalam masa yang sama, sambil bekerja sebagai salah sorang jurujual dekat sebuah syarikat, Q juga jadi ‘Doktor Cinta’ disebabkan hal tertentu.

Rate : 2/5.

Pendapat : Its kinda boring. Tapi kalau u olls nak try tengok boleh aje. 18+.

First Kiss.


Sinopsis : Sa, dulu kat sekolah dia ade admire sorang pelajar lelaki yang femes lagi hensem, Ohm. Lepas beberapa tahun mereka berjumpa dekat satu party ni. Bila dah selalu keluar sama-sama, dorang saling menyukai. Saat Sa tengah berangan memikirkan first kiss yang bakal dia lalui dengan Ohm, berlakunya satu eksiden dimana Sa ter-kiss dengan sorang pelajar sekolah tinggi, Bass. Disebabkan sikap Bass yang terbuka dan suka mengusik Sa , mereka jadi rapat.

Rate : 4/5 (best!)

Pendapat : Well, love this movie better than the first one. Sangat comel. Situasi macam lelaki muda menyukai perempuan yang lebih tua dari dia. Sorang hensem, sorang cantik then it is acceptable. Haha. Cerita niyh sweet jugak la sebab lelaki ni comel and full of jealousy u olls. Bila ade lelaki lain call bakal awek dia, dia rampas fon tu. Cute~


Scene yang aku tak boleh lupa. Masa Bass ajak rakan sekerja Sa makan sesama. Kawan pondan Sa tu kelakar lah.

Jane ( pondan ) : Your name is Bass?
*Bass angguk*
Jane : Can I play?
*Bass sengih*

Puhahah. Melampau nauuu. Understand tak lawak kat situ? Haha.
Then, Jane jeles kenapa takde lelaki yang sanggup gaduh untuk rebut dia, kawan pompuan dia cakap, “Cerminlah diri tu sikit! Lelaki mana yang sanggup gaduh untuk dapatkan lelaki macam kau!”. Ekeke.

Thailand movies yang bakal menyusul.
  • Hello Stranger
  • She
  • Yes or No. 1
  • Yes or No. 2
  • Fabulous 30
  • Loser Lover
  • Sweet Love
  • Suddenly Magic , etc.



Kbye. Selamat menonton!



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

No comments: