HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, October 22, 2013

Tahu fasal Diploma Pengurusan Ladang tak?


Assalamualaikum.

Have any idea about Diploma Pengurusan Ladang ?? Anybody please kindly drop your comments.

Dah try research fasal orang-orang yang pernah belajar dalam kos ni , tapi rasa macam maklumat tu tak cukup puas hati. Harap boleh tolong.

Alhamdulillah , rezeki adik aku dia dapat kursus Diploma Pengurusan Ladang UiTM Kuala Pilah untuk transit sementara. Katanya kampus sebenar dekat Jasin. Well , masih dekat dengan Melaka.

Bapak aku memang tak nak anak dia duduk jauh pun. Mungkin sebab kiteowang ni tak pernah stay mana-mana asrama semasa zaman persekolahan. Waktu aku pulak , dapat PLKN kat Ayer Keroh then UiTM dekat Lendu je. Dekat je semua so kalau ada pape problem senang la Abah nak berulang-alik tengok anak dia.

Nak diikutkan adik aku ni minat nursing and dah mohon INSTEDT. Jauh pulak and bapak aku tak galakkan sebab kalau ada apa-apa masalah susah dia nak jenguk. Tapi buat masa ni rezeki dalam kursus pengurusan ladang yang dah datang. Taknak biar dia merasa dunia pekerjaan lama sangat sebab bila dah pegang duit sendiri ni nanti mula lah hilang minat belajar.

Sementara menunggu permohonan Spa8 dalam bidang jururawat ni , insyaAllah hujung bulan November ni dia akan melanjutkan pelajaran di kampus transit kat Kuala Pilah.

Mintak tolong and kerjasama kalau korang ada ahli keluarga , kengkawan, or diri sendiri kakak abang semua yang pernah belajar dalam kos ni , sila beri tunjuk ajar and cerita kos ni bagus atau tak. Apa-apa sahaja maklumat yang mahu dikongsi. Thanks.

UPDATE 6 MAY 2015 : Buat adik-adik yang sedang mencari apakah itu Diploma Pengurusan Ladang. Nanti akak buat soal jawab dengan adik akak untuk info korang okay.

Done buat entry , BACA SINI okay , untuk ketahui serba sedikit info mengenai Dip. Pengurusan Ladang ni.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

21 comments:

Fatheha said...

kawan saya ade yg amek kos ni dekat UiTM Jengka, Pahang.

Aefa Aerisya said...

dulu roommate aefa amek DPIM.. ikut minat jugak kot. kalau minat perladangan ni mesti enjoy study DPIM ni.. dulu kwn aefa tu enjoy sgt kuar masuk ladang.. bercucuk tanam.. ternak ayam.. bljr pasal tanah.. skrg dah amek masters da pon :D. all da best utk adik awk.

atien zuraidah said...

Akak x de komen psl ni sbb akak pun x tau.hihiii.apapun ayah adik ayah terbaik yg syg dgn anak2 dy..so kalau nk cri psngan jgn yg jauh2..huhuu t kesian ayah kena tinggal jauh..jgn marah ye..

Izzati Amira said...

@Fatheha

dia sedang belajar eyh? how is she?? okay x? hehe

Izzati Amira said...

@Aefa Aerisya

thanks for ur comment. thanks Aefa!!!! sayang u!!! hahaha. terharu rasa. (:

Izzati Amira said...

@atien zuraidah

thanks akak. terima kasih banyak2 (:

Fatheha said...

@Izzati Amiradie kte kos ni sng nak score sbb pasal ptanian. then ada subjek kimia. kimia tu klu dah pnah blaja mse sk mngah,inshaallah boleh pass.

Cik Itah@RRP said...

tak berapa la hihi..klau pengurusan perniagaan tahu la :D

-ytazzi- said...

ermm nak komen gak :3 kalau tak minat kos tuh, tak payahlah, baik further ipts ja, pinjam mara , better buat something yg kita minat, dan kos yg belum tentu ni belum tentu senang nak dapat kerja, nurse pun payah jugak sekarang :(

Izzati Amira said...

@Fatheha

thanks , doakan okay (:

Izzati Amira said...

@Cik Itah@RRP

okay, thanks (:

Izzati Amira said...

@-ytazzi-

thanks dear (:

zul hilmi said...

Sama lah dip ladang mcm sy dpt...org kata best

Anonymous said...

saya dip ladang dkt kuala pilah. nak masuk sem2. course ni okay. cuma mental dgn fizikal kena kuat. supervisor semua agak luar biasa

Izzati Amira said...

@Anonymous

thanks Anon. InsyaAllah (:

Syahmi Sebery said...

kos nie perlu subjek sains tulen ka time spm?? sebab sya ambik akaun

Izzati Amira said...

@Syahmi Sebery

sis rasa ianya perlu. ade kene mengena dengan subjek pure science kot.

Izzati Amira said...

@Syahmi Sebery

sis rasa ianya perlu. ade kene mengena dengan subjek pure science kot.

Izzati Amira said...

@Syahmi Sebery

sis rasa ianya perlu. ade kene mengena dengan subjek pure science kot.

Anonymous said...

Takde pun takpe. Tapi nanti nak study chemist agak susah sikit sbab takde basic kan. Tapi takpe boleh study.

Anonymous said...

Sape nama adik? Saya pun course ladang jugak. Mana la tahu kenal? :)