HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, November 7, 2013

Acano nak join event-event macam ni?


Assalamualaikum w.b.t.

Semalam punya semalam wa blogwalking dan jumpa satu blogger tu kan , selalu sangat join event-event blogger kat luar tu. Mostly event tu ada yang dianjurkan oleh nuffnang, produk-produk kecantikan or produk-produk makanan kat Malaysia niyh. Seriously wa jeles. Sekarang ni da jadi trend party yang dorang anjurkan mesti comel comel macam gambar kat bawah ni kan.



Ohsem kan? Kan? Kalau aku dapat pergi mana-mana event yang buat theme macam ni, datang-datang je terus pengsan! Sebab cantek sangat , wakakaka.

Lahai , jelesnya wa kat bloggers yang macam dorang ni dapat join event macam tu. Datang untuk support event penganjur je , tukang memeriahkan mejlis. Bila dah attend tu, dorang akan share dalam blog memasing , jelesnyaaa. Tiba-tiba jadi promoter tak berbayar , tapi best sebab korang da dapat pengalaman baru dengan menghadirkan diri dalam acara tersebut.


Cuma yang sedihnya , mostly orang KL ngan Shah Alam paling beruntung sebab apa-apa event selalu buat kat area situ je. Yang duduk kat ceruk pedalaman hutan hujan tropika acano nak pergi? Macam wa jugaklah, nama je Melaka tapi bukan area bandar. Sejam jugaklah nak jejak kaki kat Banda Hilir tu, tapi kalau dorang ade buat event kat situ, rasanya takde hal kot nak tumpang sekaki.

Soalan : Macam mana nak buatkan diri kita ni dijemput untuk pergi event macam tu erk?? Nak la jugak tahu. Kalau berpeluang wa nak pergi. Teringin nak merasa , sekali sekala.


Last sem, lepas raya rasanya, aku join kawan aku attend event nuffnang kat One Utama kot. Dia masuk contest and then terpilih. Makan dekat Papa John’s u olls , F.O.C tau. Order je lah ape kau nak, tapi disebabkan aku ni hanyalah menumpang aku just makan apa yang di order and aku duk tepi tengok bloggers yang lain huha huha ajelah. Sporting baq hang dorang ni. Aku je dok senyap , tak pandai la nak beramah dengan orang luar. Hewhew. Tapi , event tu tak macam warna warni macam dalam gambar.


Masa tu aku takde lah nampak blogger femes yang datang , tapi dimaklumkan blogger RedMummy ade datang, mungkin dia dah balik awal. Kot aku mengharapkan untuk nampak CikEpal face to face, bhahahah , verangan gituhh.


Best kan?? Party comel-comel macam ni kita dapat attend. Pompuan pulak, memang suka tengok benda-benda cenggini. Huha huha.

Credit updated : Last pic from TresChic

Kbye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

23 comments:

atien zuraidah said...

Tgk gmbr je da rasa meriahnye

Izzati Amira said...

@atien zuraidah

tu yg nak join tu! heheh

Ayu Zan said...

candy buffet meriah..

Niena Reen said...

itulah. nampak sangatlah best attend event2 comel tu. mesti kalau ada sana, rasa nak tengok puas2. hikhik. InsyaAllah satu hari turn kak lak. mana tau ada rezeki dak? :)

cik orange jingga said...

awesome. nak g gak!

Izzati Amira said...

@Niena Reen

Aminn Aminn Aminn!! Sama-sama kita doakan!

Izzati Amira said...

@cik orange jingga

ala jum la, jum laa!! kalau ade org jemput awak, ajak kite. hehehe

Putery FarHaNa said...

comey je event2 tu

Aminin said...

wow..tak dapat nak luahkan melalui kata-kata.. cantik

Cik Akie said...

bestnye dapat g event2 mcm ni...jelosssss...huhu...^^

aisya said...

Yang kat seberang laut ni lagi tak best! huhu.. Jelly level tinggi

at least pernah jugak 4-5 kali pergi tengok movie premier screening dgn Nuffnang dulu. tengok blogger famous amos tapi segan nak tegur bila mengenangkan kerdil nya diri. haha

Izzati Amira said...

@aisya

bestnyerr, kita satu pun tak pernah..huhu.. takpe takpe.

Myboiler Boiler said...

singgah sini... ;)

Mie Aimie said...

meriah kau jemah....
wuu..suke2...!!

Izzati Amira said...

@Mie Aimie

amboi joyah, suke kau erk.. hehehe

Ain Syazana said...

bestnyeeee. suke3 event camni. tp xde peluang lagi laa huhu

Aya Zuki said...

wahhhhh comelnyaa event nii :)

nak pergi jugakkk

ps: suka baca penulisan zati. sempoi je.kelakar2 je tau :)

Nurazlan Azmi said...

samalah teringin nak pergi event yang comel-comel dan makan puas-puas bhahahahahahaha

Life | Above | Zero ! said...

Amazing and waoo

Izzati Amira said...

@Ain Syazana

kan? hope nnti ade rezeki utk kita.. hehehe (:

Izzati Amira said...

@Aya Zuki

kan? kan? thanks Aya sebab suka baca entry Zati (: xoxo

Izzati Amira said...

@Nurazlan Azmi

makan puas2 eyh Alan... ekeke

Illya LeYa said...

Jom3x.kite buat event kat melaka nak..hehe