HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, November 23, 2013

Hello new semester.


Assalamualaikum w.b.t

Kurang dua hari lagi , kehidupan sebagai pelajar akan bermula. Hai hai, dah sem empat ni *k batak, kesah?* .

Rumah wa dekat je dengan Lendu, so tadi wa dah cop bilik. I mean, dah pergi daftar kolej and dapatkan tempat tinggal aku. Well, ramai members gundah gelana sebab nak daftar kolej pun kena berbaju kurung ke?? *krik krik* , of course..... not! Depends la , sebab MPP tweet , no jeans, tapi berbaju kurung atau berpakaian sahsiah rupa diri. Maknanya, tak salah berseluar tapi jangan ghupe yang tah pape tu.

Okeylah , mungkin ramai yang takde twitter sebab tu ramai yang tak tahu. Tak pe lah, bukan masalah besar pun kalau takde twitter kan. Ramai jugak yang ber-jeans dan PB ( Polis Bantuan ) tak kasi masuk dewan untuk daftar kolej. Well... itu peraturan. Ikutkan memang ramai gak students yang sakit hati ngan PB ni , tapi tu lahh.. Kerja dorang kan.. hmm.

Muka aku ni, pergi kelas je berbaju kurung itu wajib. Lain-lain ? Tak jugak. So, dari part 2 lagi aku memang pergi daftar pakai seluar je. Nak hangkut barang bagai dengan berbaju kurung? Memang idok le temann. Tak kuase!

Yes dapat bilik samaaa... Yeehaaa~

Hari yang paling pantas aku pergi daftar harini, dengan semangat yang ada, gigihnya aku berusaha menuju ke Dewan Syahbandar cari nama.

"Yes. Kolej sama, bilik sama, roommate pun yang sama!!". Alhamdulillah.

Bila masuk dalam tu, ade satu line tu memang panjangg arhh citer dia. Mungkin part 2. Line kolej aku je yang sunyi lagi sepi. *krik krik gituww*.

Bukak je buku daftar , "Ceit , Mira dah sampai!!".

Oke fine, minah dari KL ni memang cepat. Dari last sem lagi dia , orang yang first masuk bilik. Ciss , even aku yang dekat ni pun datang lewat dari dia. Ekcely , aku memang saje datang lambat sikit. Malas lahh. Hehe.

Balek rumah je wa scroll twitter , jiran baru. Member yang sama kos. Perhatian ye, wa senior kat level tu , heehe. Yes, kiteowang jiran!!! Hai hai korang. Lepas ni dah takde kot levelmate yang suka terkinja-kinja kat level and buat bising bagai. Hopefully.


Lepas ni dah payah sikit nak update entry 2-3 kali seminggu. Huwaaaa. Gonna miss you!

InsyaAllah , jadikan hari-hari yang akan datang lebih baik dari hari-hari yang sebelumnya. Aaminn.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

8 comments:

Afiqah Adzan said...

Awww gonna miss you too .. Cehh haha akak kolej lendu eh ?

Izzati Amira said...

@Afiqah Adzan

hahaa awww, yup. hehe

Cik Nur Shaz. said...

selamat masuk sem baru :D . selamat ber study :D hee . will miss u XD .

Aya Zuki said...

dah nak start sem..malasnyaa bila dah lama cuti..rasa berkarat jee otak ni T_T

MisEyz BLurz said...

all the best!^_^
*Jom join GA!!! Banyak hadiah menarik menanti anda! http://miseyz.blogspot.com/2013/11/23th-birthday-giveaway-by-miseyz-blurz.html

Affy Afiqah said...

may u have a good excellent semester ahead :)
study rerajin~

msredcheesecake said...

dulu time belajar nak register la paling malas....

Fifi Nadhrah said...

selamat masuk sem baru!~