HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, November 17, 2013

Makan makan di Ar-Rahman Seafood , Melaka.

Assalamualaikum w.b.t

Selamat pagi.

Haritu lepas pergi Aeon Melaka , disebabkan Abah dah lapar sangat kiteowang just pergi kedai makan yang berdekatan je. Kalau ikut Abah, dia nak makan kat belakang bus stand Melaka tu, ade bakso bagai. Tapi Mak nak makan tempat lain. Asyik situuuuuuu je. So, bila keluar dari parking Aeon tu rasanya dah boleh nampak Ar-Rahman Seafood tu. Bertentangan dengan pintu besar Aeon.

Aku tak snap pulak gambar kedai makan tu. Tak teringat pulak , hahaha. Btw, kedai dia besar and ade surau untuk korang menunaikan solat. Ade jugak tempat makan untuk outdoor dan indoor.

Memandangkan ianya kedai makan seafood, tapi kiteowang tak order makanan laut pun. Makan biasa je.


Nasi Goreng Paprik <kot> : Abah


Telur Bistik : Lauk-lauk tambahan


Mi Ladna : Kakcik


Nasi Goreng Udang : Aku

Aku pilih ni sebab membayangkan udang-udang yang besar terletak kat atas dia. Rupanya tidak, dia goreng sekali je. Oke fine. Ade lagi makanan lain, takde pulak aku nak snap semua , hehe.

Rate : 4/5. Sedap jugak laa. 
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

2 comments:

Niena Reen said...

sedapnya makan! :D

Sobri Yaacob said...

salam..
wow nampak sedap..
rate yg bgi pun 4/5..
ni kalu p melaka kena try :)