HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, November 20, 2013

Plitvice Lakes : Antara air terjun yang paling cantik.

Assalamualaikum w.b.t

Credit pics : google.com
Others : A , B

Baru-baru ni aku belek Harian Metro dan dorang ade share fasal antara tasik-tasik yang paling cantik di dunia. Dan aku sangat-sangat tertarik dengan kecantikan air terjun kat Plitvice Lakes , Croatia ni. Subhanallah , sangat cantik hokay. Aku buat research sikit sebab nak tahuuu and share dengan u olls.


Terdapat 16 tasik semula jadi di Taman Negara Tasik Plitvice yang terletak di Croatia. Dibuka pada tahun 1949 dan telah menerima jutaan pengunjung untuk menyaksikan keindahan alam ini.

Seluruh bumi penuh kemuliaan-Nya!


Antara keindahan alam ciptaan Allah S.W.T yang membuatkan manusia di seluruh dunia merasa kagum.



Subhanallah. Sangat cantik!!!!

Mestilah teringin gilaaa nak jejak kaki kat situ kan? kan? InsyaAllah, jika dipanjangkan umur, diberi kesempatan aku nakkkk sangat teroka dunia hijau ni. Aaminnn.


Bila tibanya musim sejuk , macam ni la pemandangan dia. Cantik kan? kan? kan?


Aku memang suka tengok pemandangan hijau ataupun yang berkaitan dengan alam sekitar. Bukankah ianya mengajar kita untuk lebih mendekati dengan Pencipta kita? Sekaligus membuatkan kita mengetahui betapa kerdilnya kita yang hidup di atas muka bumi ini . Bersyukur dan terus bersyukur dengan nikmatnya. InsyaALLAH. #remindertomyself

" Every time you look in the mirror , remember that Allah S.W.T created you and that everything He creates is beautiful and good " - Sumber.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

24 comments:

Hydrangeas Blooms said...

Subhanallah! cantik sangat! Teringin nak pergi :)

Mek Onie said...

subhanaAllah,cantik sangatkan :D

Mazni Munawar said...

Subhanallah! cantik sangat. air tasik tu warna turqouise xD jernih pulak tu.

Afiqah Adzan said...

Subhanallah .. Sungguh sempurna ciptaan allah kan .. Sangat indah mata memandang..

Hajar Rashs said...

cantik sgt..mcm lukisan plk tengoknye =)

lyana zahim said...

jom follow kita punya lak :)

nur liyana said...

Alamak aih.. Lawa gila. Feel nak pergi lah :D

http://abellmohd.blogspot.com/2013/11/coding-blog-baru-menyusahkan.html

Izzati Amira said...

@Afiqah Adzan

@Mazni Munawar

@Mek Onie

@Hydrangeas Blooms

Kann? Alhamdulillah (:

Izzati Amira said...

@nur liyana

@Hajar Rashs

cantik kan? insyaALLAH jika ada peluang kita pergi.. heheh <3

aisya said...

mcm lukisan.. cantik.. :)

ezyra daniel said...

memang cantik kan...seronok jugak kalau dpat pergi sne,snap gambar sure best gle!hehe..done klik iklan nuffnang awak yee

Affy Afiqah said...

subhanallah, memang cantik sangat! :)

Cik Nur Shaz. said...

subhanallah :O insyaAllah ada rezeki sis jejak kaki juga kat sana . amin . . cantik gilakk . hehe

liyana biryani said...

Subhanallah, cantiknyaa :) Btw kalau sudi follow http://tips-blogging-treatment.blogspot.com/. saya akan follow balik ty :)

Aniq Bukhary said...

Subhanallah.. macam di alam fantasi plak.. Betapa hebatnya ciptaan Allah..

Izzaty Azma said...

cantiknyaaa! hebat sggh ciptaan Allah ni. mcm lukisan!

nur hannis mohamad said...

cantik...untung dapat pg sana kan?

Izzati Amira said...

@Cik Nur Shaz.

@Affy Afiqah

@ezyra daniel

@aisya

Subhanallah (:

Izzati Amira said...

@nur hannis mohamad

@Izzaty Azma

@Aniq Bukhary

@liyana biryani


Subhanllah (: <3

Siara Elina said...

sangat2 indah (: dalam rancangan dengan basikal aq mgembara kat tv alhijrah pun ada macam nie.. sangat2 hebat ciptaan Allah.

Aya Zuki said...

subhanallah cantiknya ciptaan Allah.. tenangnya kalau dapat santai dan hilangkan stress kat kawasan indah ni :')

Aefa Aerisya said...

Subhanallah.. cantiknya ciptaan-Nya.. perfect.. harap suatu hari nanti dapat pergi ke tempat2 ni.

HafRizah Sweet said...

assalamualaikum dik... tq for sharing ni... subhanallah..mmng sgt cantik..kalau adik tak share ni, akk pon taktahu.... rase mcm nk kumpol duit bebanyak dn pergi jejakkan kaki ke sini :)

Izzati Amira said...

@HafRizah Sweet

waalaikumussalam kak. sama2 kak. insyaAllah (: