HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, November 29, 2013

The Selekeh Moment : Part 1

Assalamualaikum w.b.t

The Selekeh Moment :
" Strangers yang pandang korang macam lah korang ni baru turun dari planet lain. "

Dapat tangkap apa yang aku cuba nak sampaikan ni? Pernah tak? Pernah tak? Pernah tak korang alami or rasa situasi yang macam pernah aku rasa niyh? I bet you've experienced it too.

Situasi yang aku selalu hadapi.

Perut lapar , then korang yang bersama femly atau kengkawan korang singgah kat satu kedai makan or restoran ni. Dah keluar dari kereta then satu femly cuba menapak masuk ke dalam restoran. You see this.


Kau paham tak bila kaki dah nak jejak masuk kedai makan then orang-orang-orang yang tengah sesedap makan , then stop eating then mula pandang kau lain macam?? Pandangan dorang bukannya pandang saje-saje , tapi pandang kemain lama lagi.. perhati muka korang, perhati korang atas bawah macam la korang ni takde hidung! Macam la korang ni pakai selipar kat kepala! Lol. What the heck is going on?


Yang paling aku ghimas / rimas / meluat bagainya , dorang akan perhati sehinggalah korang selesai pilih meja makan. Aishhhh. Saket pulak hati. Bukannya selebriti nak ushar ushar bagai. Makan je lahh, tak payah dok pandang-pandang.

Bila dorang dah buat macam tu, kita yang baru nak datang ni rasa macam janggal gilaaa. Rasa macam diri yang ada hidung dan mata macam dorang jugak ni tak pernah dilihat orang. Huh.

Tolong arhh jangan buat macam ni lagi. Tau tak rasa macam selekeh gilaa?? lol.

Kbye.
Credit : Google.com , deviantart




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

21 comments:

Farah Arina said...

setuju sangat dengan entri ni . rasa macam nak sekeh-sekeh muka diorang . hahaha

Rubiatul Adawiyah said...

sabar-sabar.. jangan marah2. nanti tak comel.. :)

Miss Xyz said...

Mungkin terpegun tuu ahaha

Mish Eyryn said...

Haha , pernah rasa . Seriouss waktu tu rasa macam nak blah terus ! :p

Nini Hanini said...

sabo je la..hahah

Atika Baharudin said...

hahaha. yeah, pernah rasa situation ni, rasanya ter sangat lah awkward! ugh -.-

Dayat Lucas said...

tulahhh..hahaha... tengok mcm kita dtg dari venus

ezyra daniel said...

pernah kena macam nie..kalau kat foodcourt kolej lagi la!!nek segan plak nak g makan aishh...
btw done klik nuffnang yeay!!

Aien Syahierah ♥ said...

Yeah.Betul tuh,Nk mkn mknlah kan.Tk perlu tgk org mcm nk telan. Bajet retis la kononye . haha.Anyway, suke entry ! <3

Hajar Nizam said...

pernah hadapi situation mcm ni :D rasa bengang menguasai diri. lulz

Affy Afiqah said...

huhuhu mungkin kenal kut, tu usha semacam je ;)

Scha Aryana said...

Haha setuju gak dgn entri ni. Dari turun kereta sampaila duduk orang pandang. Tapi buat biasa jela.Tapi takleh nak kata pape sbb scha pn suka pandang2 orang cmtu gak. haha

Nur Shazleen said...

leen pun selalu kena macam ni ._. kekadang tu rasa macam nak sepak je dorang haha

Niena Reen said...

Haa.... Betul sangat tu! Geram lah dengan diaorang ni. Tak payahlah nak pandang2. Kadang2 tu bila dah kena pandang saya tanya dekat abang 'ada apa2 ke dekat aku'. Yalah, dah pandang lain macam. Hahaha. >.<

Akeyla Azmi said...

yoooo betul lah!!!!
Rasa nak tampar sorang soranghahahah marah ni heheheheh

tapi biar je. talk to my hand gitu heheeheeh,

qila pon selekeh gila sebenarnya. patut lah diorang tengok.
*perasan

hahahaha

Liyana yan said...

yup..selalu jadi macam nie.. -__-

Am_Mir said...

Betul tu!! -.-' Malu kot orang tengok kita macam tuh. >.<

Aefa Aerisya said...

hahaha.. kdg2 pernah jugak.. rasa cam nak jerit je tanya nape tgk2 -.-''

Afiqah Adzan said...

Pernah alami jugak macam ni .. Macam tak pernah tengok orang je kan pndang2 camtu

asha hana said...

akak pown tak suka di perhatikan. serius. mcm nak tumbuk2 je. haha

Lisa seoby said...

haha. lisa selalu kene. mula-mula ingatkan ade yang tak kene. tapi, elok je. dieorang je yang tak betol kot, wkwkwkwk