HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, December 1, 2013

Lepaskan rindu main Arcade Car Games.


Assalamualaikum w.b.t

Semalam pergi marketing kat Pasaraya TF , Port Dickson , dekat ngan PD Waterfront. Serius ahh PD memang ramai orang. Dengan mat-mat motor nya. Serabut je ase. Semak jalan raya je dorang ni. Pulak majoritinya terdiri daripada anak-anak Melayu. Haihh.

Abah cakap , PD ni je lah antara tempat tumpuan warga kota nak relaks kan minda. Hmmm, yelah. Terpulang.. Aku dah tak minat sangat dengan suasana pantai yang sesak dengan orang. Kureng sikit dekat tempat yang sesak ni. Lagipun memang dulu aku ni dah terdedah dengan suasana pantai. Tapi dulu tak ramai orang sampai sesak bagai. Hehe.

Yeay beli shirt baru lagi !! Tapi kali ni mak dengan adik-adik pun tumpang sekaki. Kami berempat beli sweater shirt yang sama !! Memasing kaler lain-lain. Ohsem pulak ase.

Habis beli barang bagai tu, sementara tunggu Abah bayar barang office dia, aku nampak Arcade Games di kawasan berdekatan. Gila memang gila. Itulah feberet aku. Aku ajak adik-adik aku join sekali. Tak besar pun tempat dia, kecik jaa. So, memang tak banyak games yang ada.


Aku : 1st place !! Wahaha. Padahal pusing pusing tekan minyak je.
Adik-adik aku ; Sorang dapat 2nd , sorang lagi 36th ! Mak aihhh.

Pantang ade peluang memang aku akan ajak adik aku masuk dalam arked ni. Sekarang ni 1 token RM 1. Dulu dapat dua token dengan RM 1 tu. Even aku suka masuk arked ni, tapi takdelah semua game aku nak try. Main satu je sebab yang dua orang lagi tu aku gak yang support, eh.

Tapi kan, aku lagi rambang mata kalau ada arked yang besar gilaa and banyak games !! Huwaaaa. Kat Megamall Kuantan aku rasa ada satu tu. Bagi aku besar gak la. Kat MP ( Mahkota Parade ) pun ade satu, tapi penuh dengan lelaki je , semak pulak ase. *tak tahu lah skang ni wujud lagi or tak.


Tahu kan arcade ni ghupe dia cemane? Haha. Pakwe I tengah main tu. Source : google.com

Gambar hanya lakonan semata-mata.

Eksyen je, memasing dah besar pun nak main benda alah ni? Tak pepasai rosak kang disebabkan terlebih muatan. Aku? Takde keje nak naik menda alah ni, kang rabak sape susah? Haha.

Kenapa aku rasa muka adik-adik aku innocent sangat ni? Padahal dorang lah muka paling poyo! Ikut kakak dia betul !! Haha.

Last sem kan aku dah pernah masuk arked kat Tesco Cheng, so kali ni wa dapat behave sikit. Aku tengok bebudak yang main kat situ memang kaya lah weyh. Asyik dok tukar token je, banyak betul duit raya dorang yang tak pernah nak habis tu. Jeles pulak aku! Hisyh.

p/s : Ice Room yang aku suka pergi kat PD tuh da tutup. Sedihnyaaa. Dah bertukar jadi kedai baju pulak. Lol.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

19 comments:

Akeyla Azmi said...

alahai comelya hihihihhihihi
bestnya1!!
qila pulak rindu nak main hmmmm

asha hana said...

kak hana pown suka main game2 mcm nie nak2 tang vibrate tu. haha walaupown umur dah agak tua kan ? :P

Farah Arina said...

dah lama tak main , hihi

ezyra daniel said...

kanak2 comel sedang bermain hehe...tak suka main benda2 tu semua..tlg tgk boleh la..btw klik nuffnang adik..

Official Budak Nerd said...

huhuu.. macam best jer .. macam menarik jer.. huhuhu.. mesti best kan main benda tu semua.. huhuhu..

Nur Shazleen said...

eh, adik akk kembar ke?

Izzati Amira said...

@Nur Shazleen

ha? hahah. masing2 jarak umur jauh la Shazleen.. hahah. bukan kembar laa

atien zuraidah said...

Ni mesti time kecik2 dulu x dapat naik tu kan..hihu

Razi ten said...

Hahah I also like to go to arcade, but I rarely pay to get entertainment over there. I went to midvalley once and I saw a bunch of people surround this guy who is dancing on the dance game (The one that they have to step on the right mat as they shown on the screen), that guy not just stepping but he did quite a good dance by moving his hand along so I'd say this kind of things is what entertaining xD

The only things that I like to pay for it in there is the basketball thingy or the games where you can use guns for it.

Mish Eyryn said...

Kita pun minat main benda nie . Hee buat muka tak malu sudaah :))

Affy Afiqah said...

wahhhh ika kalau pergi tengok wayang jela singgah tempat game sementara tunggu waktu movie start....tp main dua game je, arcade ni dengan basketball..miahahaha
macam budak2 plak rasa --'

Mazni Munawar said...

ingatkan akak drive kereta tadi, rupanya main kat arcade hehehe :p lama dh tak main kt situ

Liza Licha said...

dah lama tak main benda tu. last main pn masa sekolah menengah.
singgah sini menabung. hihi

Nur Shazleen said...

oh. muka nampak sama sikit xD

Nurul Farahizzati said...

lama xmain kat arcade.. rindu pulak.. hehe..

Dalila Samsudin said...

woohoo arcade! kita kalau sekali dah jejak situ . Semua duit mesti habis. Pasal dah addict sampai tknak balik ahaha! Anyway kita dtg nk promote novel kita yg baru ^^ Part 1 Dah keluar ! Please give me your support ^^

Atika Baharudin said...

hahaha, best best! qaqa minat gak arcade game ni, cuma satu je tak suka, ramai laki dlm tu. errr serabot :D

Nadiya said...

amboiii gembiranyaaaa :)

Super Girl said...

sumpah best main game nihh . deeya kalau dtg tempat nih mesti nak main game keta2 . lesen keta tuu takdak pon . hik hik :3