HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, December 5, 2013

The Selekeh Moment : Part 2




Assalamualaikum w.b.t

1 . Bagi perempuan yang bertudung , kiteowang ni jenis pantang nampak cermin. Mesti nak pandang nak betulkan tudung bagai. Herot sikit pun berhenti kat depan cermin and betulkan lama-lama kononnya. Paling best kalau dapat pintu yang cermin dia gelap, rasa cam puas hati je dapat tengok dengan jelas. Betulkan atap tudung, belek-belek hidung, herot-herot mulut then tetiba ade pakwe hensem kua bukak pintu dari dalam. Fuhlamakkk. Cam segan je.. cam segan je.. adoi.

2 . Kawan yang sorang ni selalu sangat keluar dengan member pakai tudung yang sama. Satu hari tu konon dia nak tukar imej pakai tudung lawaa sikit la. Try pakai.. belek sini tak kena..belek sana tak kena.. 30 minit kemudian. Frust  ! Pakai balik tudung yang dia selalu pakai. Hek alaaaa..

3 . Sembahyang kat masjid/surau. Lepas habis sembahyang tu korang tengok selipar korang dah tak de. Hek alaaa.. selipar murah aku tu boleh hilang ke? Spoil betul !!

p/s : Ketiga-tiga situasi yang mengambarkan diri aku sendiri. Hahahah. Maap je lahh.


Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

7 comments:

Afiqah Adzan said...

Samalah :) pantang nampak cermin kan hehe

Eda Johari said...

haha, betul dah tu. No 1 dan no 2 tu selalu buat. Hiks!

Aien Syahierah ♥ said...

Hoho.Well, sume prmpuan mcm tuh.Same like me.Tk boleh tgk tudung tk mnjdi! wkaka

Affy Afiqah said...

macam2 situasi ada...akak bab tudung ni pakai macam2 jenis, tudung bawal, shawl, tudung sarung awning lembut n tudung syria...herot ke tak herot ke redah je..malas nak tengok2 cermin belek2 sangat hewhew

Atika Baharudin said...

hahah, biaselah perempuan. qaqa pun camtu. uhuk uhuk :D pernah sekali betul tudung kat cermin lif, tetibe ade mamat ckp, "ingat cntik la tu?" hahaha, malu den :D

Shazleen Rohzlan said...

no 1 dan 2 tu selalu buat. pernah masa tu tgh betulkan tudung dekat tingkap dewan tetiba ada orang lelaki sound 'dah la tu dah comel dah' malu kot mase tu hahaha

Lisa seoby said...

haha. No 1 dan2 tu. lisa selalu kena. haha. masa dekat surau ada cermin. duk baiki tudung masa tu. tetibe je budak laki datang "dah lah tu. ko dah cantik dah" giler malu mase tu hekhek