HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, February 23, 2013

Anak dara masuk dapur

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.


Oh apakah ini?? Haha. Sebenarnya gambar ini khas ditujukan kepada anak-anak dara pada zaman kini khususnya. Hehe. Sumber SINI. Aku mengaku yang aku pun pernah mengalami zaman macam kat atas ni. Tapi hanya pada situasi sedang menggoreng ikan keli. Ikan keli ni kalau digoreng memang suka meletup-letup bunyinya. So, kita kena la ade perkakas untuk melindungi diri dari sebarang kecederaan. Haha.

Semua dok cakap , gambar kartun ni memang betul 100% untuk dijadikan persamaan dengan anak dara zaman sekarang. Isyyy isyy isyyy , kesian anak dara zaman sekarang erk. Well, aku percaya yang ni cuma lah hanya pada peringkat awal proses pembelajaran dalam memasak. Dah lama nanti semua oke la. Lagipun , perempuan zaman sekarang pun dah tak kesah nak masuk dapur atau tak. Sekarang zaman da canggih , kalau lapar keluar rumah singgah kedai makan, takpun order je dari one-tree-hundred-eit-eit-tupai-tupai, hakhak.

Tapi , pada zaman sekarang ni pun bagi aku anak teruna atau anak dara yang jarang masuk dapur semua sama je. Kalau dah tak pernah menggoreng ikan tu konfem guna perkakas keselamatan seperti gambar kat atas ni , pinggan, tudung periuk silap hari bulan,  dulang bulat yang besar tu, hamek kau!

Till then, tata.
Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, February 3, 2013

Korean Drama Review


Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Disebabkan kehidupan di U sedikit sebanyak membosankan aku. Maksudnya , masa lapang yang ada membuatkan aku bosan lah jugak. Hanya satu cara je boleh hilangkan bosan aku ni. Bukak laptop kite layan movies. Kalau macam members aku yang mostly anti-kdrama-kmovies dorang akan layan citer omputehh , movies melayu. Bagi aku , mestilah aku layan korean drama ataupun korean movies. Alkisahnya , memang tak la wifi laju giler kat kolej aku tu sampai everyday aku layan drama. Aku balek rumah aku download lah puas-puas. Sampai kolej tinggal nak tengok je. Easy.

So , saje nak share. Ade dua buah korean drama yang aku dah habes tengok and nak buat comment kat sini. Kpoppers yang jenis layan drama , boleh join sekali keyhhh. Sinopsis niyh semua aku bikin sendiri , maksudnya aku just ringkaskan cerita berdasarkan apa yang aku nak cerita je.

Me Too Flower.



Main actor : Yoon Shi Yoon (Baker King, Kim Tak Gu).
Main actress : Lee Ji Ah (Beethoven Virus).



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.