HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, January 31, 2014

Next sem pindah Tapah.


Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Minggu ni memang kecoh ahh pasai budak Fakulti Perakaunan semuanya pindah UiTM Tapah. Kecohh kecohh. Semua berduka cita , sebab memasing kat Lendu ni mostly berasal dari selatan and tak pepasal kena pindah ke kampus utara nak nak batch aku yang tinggal lagi dua sem je. Err....

Yang oke tu oke lah kot sebab ada yang memang teringin nak merantau jauh jauh bagi yang tak pernah berpeluang tu , tapi kalau yang memang dah TAK NAK tu mulalah kompelin , keluarga tak restu lahh.. susah nak balek rumah setiap minggu lahh ape lahh. Haha. Aku oke je citer dia, tapi memang jauh la sebab femly stay Melaka kot. Even kampung aku kat Perak , tapi....*krik krik*

Memikirkan betapa berbezanya hidup jika dibandingkan Tapah dengan Lendu. Hmm.

Lendu ni boleh dikatakan setiap minggu ade karnival jualan baju, tudung, foods, pizzas etc and itu menyeronokkan. Tapi kat sana? Oke lah, kita jangan buat andaian apa-apa lagi.


Yang tak bestnya, pindah sana free-free je dorang tak provide kolej. Mak nokss , mana nak stay? Pergi sana cuti sem ni semata-mata untuk cari rumah sewa? Lollllllll. Untung la sorang classmates aku ni terlebih rajin nak pergi sana semata-mata nak tengok UiTM Tapah tu macam mana and sekaligus nak cari rumah sewa. Rajin betul la kau ni Azizul !!

Err tapi.. satu lagi kes , kami sebagai classmates mestilah semua nak satu kelas , satu rumah, satu bilik and satu jamban!!. Kami Buddyz , Kami Takkan Terpisah! *pui* haha.

Semalam dah bincang sikit sikit dengan memacik ni, pasni tak boleh balek selalu dahh. Jauh kann. Kalau nak balik pun bila penting and cuti panjang je. Tu pun naik KTM. Hmmm. Perantau betul. Haha.


Walau aper pun , hai hai untuk kengkawan yang berada di UiTM Tapah , next sem kita jumpa lahh.
InsyaAllah.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

17 comments:

Nur Inani said...

sangat tak best kalau kena macam ni.sabor je lah ye :)

Farah Arina said...

sebelum ni kat uitm seri iskandar eh?

Akeyla Azmi said...

hahhaha kami buddyz takkan terpisah puii :p
hihihi kak zati ni lawak.
hm kenapa cemtu T_T

NurainSuperr said...

aah tapah tu kampus baru. dulu masa kat matrik gopeng ada jugak lalu sana. Hehe tapi kat tapah tak ada apa-apa sangat. banyakkan bersabar !!

tsumiki hajira said...

sabar ek... dugaan menuntut ilmu mmg cam gitu.. good luck ^_^

Izzati Amira said...

@Farah Arina

tak. sekarang kat Uitm Lendu <3

Izzati Amira said...

@Akeyla Azmi

hahha. hmmm, sbb kat Lendu dorg nk tmptkan budak meskom ngn AD je.. supaya mudah pentadbiran la kot.

Yasmin Roslan said...

yg tang kongsi jamban tu x leh blah wei...haha

aq search tenet cari uma sewa area uitm tapah satu pun x naik..ngek ngok tul...

Miss Boo said...

kami buddy xkan terpisah..hihiii daebak! :D

Nurazlan Azmi said...

lama tak jenguk blog ni...btw good luck at Tapah :D kampung Alan tu :D :D

Ai Syah said...

best ape dpt merantau..tgok2 tmpt org..hehe..=)

Teena Tna said...

Oyeke. Baru tahu. Ada kawan saya study kat lendu tu. tak tau dia terlibat ke tak.

Izzati Amira said...

@Yasmin Roslan

sana mmg susahhh... hmm

Sasha said...

can't really leave a comment in the cbox, so i'm here :)

Anonymous said...

salam. bole tak share num fon owner rumah sewa@bilik sewa kalau ada. nak masuk mac ni. kalau tau mana mana yg nk housemate tu bole share sini tak? tq :)

Izzati Amira said...

@Anonymous

sorry sangat sebab mmg takde. sorry

Anonymous said...

Tapah tak banyak perumahan..banyak rumah kampung..

kalau nak cari rumah cari area mambang diawan @ kampar... member2 kije tapah ramai duduk area tu ulang alik... kemudahan banyak dr tapah & lebih selamat... try contact 0134014824..member ni buat sewa umah