HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, February 28, 2014

#ProudToBeDais

Assalamualaikum w.b.t.

Last two week aku dan classmates ade event kat sekolah SMK Dato' Haji Talib Karim. Salah satu subjek kiteowang yang memperuntukkan kami sekelas anjurkan event. Inilahh..


Proud To Be Dais punya event ni nak memperkenalkan lagi kos kami yang kurang terkenal sikit dari DIA ( Diploma in Accounting ) kepada para pelajar sekolah menengah terutamanya budak SPM yang ambil subjek Perakaunan. D'Ais itu sendiri yang membawa maksud Diploma in Accounting Information System. Belajar akaun dan system.

Memandangkan sekolah ni tak ramai pelajar akaun, kami ambil jugak budak-budak aliran sains untuk dengar ceramah sama. Mostly bila dah masuk peringkat universiti ni, ramai jugak budak-budak aliran sains yang rezeki dia belajar pasai akaun tau. So, jeling jeling la pasai kos ni sama.

Tapi , event kiteowang tak 100% formal untuk dengar ceramah je tau. Budak budak.. sape yang suka dengar ceramah? Aku pun tak suka , tapi lepas rehat kiteowang buat aktiviti fun-game la kekdahnya dengan bebudak form 4 dengan form 5 ni. Thanks ahh korang sebab bagi kerjasama and participate sebaik mungkin dalam event kiteowang ni. *serius ah penat*

Siti Nono, Zati double chin, Agnes monica and........ the rest. *bhaha bapak kejam*

Tetiba pulak aku yang pemalu nak berhadapan dengan orang ramai tu ter-pegang mic, jadi pengelola game tak bertauliah pada hari tu. Tanpa planning lol. Mengharapkan mereka paham akan game-game yang kami cuba anjurkan. Harapan..... untunglah dorang paham. Rasanyaaaa......

Yeahhh. Thanks u olsss.
Baju sponsor tau. Thanks thanks.

#CrewOfTheDay

The Gorjess *kononnya*.

Hampir 4 sem kami bersama. InsyaAllah, se-annoying masing-masing pun. Terimalah yang seadanya, adatlah masing-masing kalau ada yang tak puas hati tu. 

We are imperfect human beings.

p/s : Usaha untuk hilangkan double chin. Fighting!!
Haha.
Kbye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

5 comments:

Akeyla Azmi said...

moga double chin tu hilang hikhik.
Eh eh bestnya.......
Dais tu apa.........
Sorry idk anything haih.
:(

Akeyla Azmi said...

Ahahaha baru nampak hihihihi
dip in acc hehehehe <3
sorry hikhik. Ingat jais and islamic tu hahahah. Sorry xD

Gee Lion said...

best aktiviti macam ni.. Jadi kenangan bila dah abes belajar nanti.. :)

Teena Tna said...

Smk Dato Haji Talib Karim???
Sekolah saya :)

Nurulee said...

bestnya. ee pun ambik accounting jugak dulu dengan tak berapa nak rela hati sebab nak drop bio punya pasal. kena cukupkan 9 subject tapi still nak ambik science stream. so terpaksalahhh. hahaha =3