HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, March 17, 2014

Review : Drama Jepun

Hola hola.

Hari ni aku nak buat review sikit ah sebelum aku start nak buat revision bukak buku kononnya *bukak sekejap pun jadilah!*

Selalunya hujung minggu atau hari-hari biasa yang takde banyak kerja sangat aku akan layan drama. Memandangkan drama-drama korea yang aku suka dah habis tengok, sekarang ni aku start layan drama jepun laks. Woho. Aku copy dari budak level je. Tak kuasa nak download semata, ngah ngah. Itu lah kelebihannya ada levelmate dengan collegemate. Boleh tukar-tukar movies dengan drama. Heee~

Aku bukannya penggemar drama-dari jepun sangat sebab mostly aku tak suka style rambut para hero dan heroinnya. Gaya 'kawaii' dorang tu aku tak bape berkenan. Tapi dua buah drama yang aku tengok ni lain sikit dari yang biasa. Agaknyaaa laaa...

Awalnya aku pilih random je tajuk-tajuk drama ni , asalkan cerita kena mengena ngan budak sekolah aku layankan aje.


Seigi No Mikata a.k.a Ally Of Justice.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, March 16, 2014

Novel apa yang tengah HOT sekarang ni?


Assalamualaikum w.b.t

Haritu masa aku ikut kawan aku balik Cheras, Mira dengan Dibah layan movies citer kartun. And I was like.. “Takpe ahh. Korang tengok lah berdua. Saya lepak Popular je.” Malas aku tengok movie kartun ni and aku lepak kat Popular yang tak bape besar sangat tu.

Tapi serius ahh novel dia memang berlammmbakkk!

So, aku menghabiskan masa menunggu dengan baca hampir kesemua sinopsis novel-novel yang ada kat situ. Tapi, ada sekali dua aku belek magazine omputeh tengok gosip. Haha.


Baucar buku dah dapat two weeks ago. Belum ada kesempatan untuk menjejakkan kaki ke kedai buku. Sekarang ni gua dah cuti *study week actually* , so sekarang nak tanya you olls lah kan, novel melayu sekarang yang best-best apa dia erk? Share la sikit, wa pun nak beli sama. Separuh beli novel, separuh lagi kononnya nak simpan untuk next sem punya buku.

Well, aku prefer jalan cerita macam ni ;
  • Kelakar comel, lawak comel.
  • Novel yang tak pernah diadaptasi jadi drama atau movies. *aku memang kurang berkenan*

                Yeah..aku tahu itu salah satu cara nak buat novel tu jadi laris , tapi aku jenis yang bila baca novel, aku takkan tengok drama dia. And kalau aku tengok drama dia dulu *sebab hero dia Adi Putra* , then aku takkan baca novel tu. Haha. Pelik ke weh? 

Aku bukan jenis ikut trend yang...

'Ohh.. drama ni diadaptasi dari novel la. So, lets grab the novel!'. Oh man , aku bukan macam tu.

Dalam list aku ni dah ada dua buah nama novel yang cadangnya nak beli. Tapi, manalah tahu kot ada yang lagi gempak, best, feeling tangkap leleh.

Novel yang sedang dalam pemerhatian ;
Eksperimen Cinta
-          Haritu lepas baca sinopsis aku terus catat dalam memo fon ; Macam best jeee..hewhew

Perempuan Lindungan Kaabah
-          Terbaca review dari seorang blogger pasai novel ni. Cara blogger tu review membuatkan aku nak beli novel ni. Hehe.

Lately terasa nak sangat baca novel yang even kahwin paksa, tapi masing-masing ada sikap kebertanggungjawaban dalam memikul tugas masing-masing. Tak kira lah kau suami atau isteri.

#note : Aku ni bukannya kaki novel , hanya novel yang betul-betul best je aku baca. Novel yang ada ciri-ciri aku suka lahh. Bapok cerewetnya aku. Hehe.

The Fault In Our Stars - John Green
Nak yang ni jugak. Hehe. Selalu nampak kat weheartit , so terasa macam nak baca jugak.

Drop komen and share lah nama-nama novel yang korang rasa sangat berbaloi untuk dimiliki.
Sharing is caring u olls!! Katanya...
Kbye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.