HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, April 20, 2014

Konon nak jadi Vlogger

Assalamualaikum w.b.t

Kenangan itu masih segar di ingatan. Kenangan haktui. Malunya bila dikenang kembali , yahaha~

Kalau pernah baca entry aku yang sebelum ni , korang ada nampak kan gambar aku dengan member ber-selfie dengan monopod. Lupa dah? Ni haa.


Okelah , pernah dengar tak Singaporean youtubers Munah & Hirzi? Dorang ni bestfriend. Aku kenal dorang pun sebab Mira and Dibah yang tunjukkan video dorang kat aku beberapa bulan lepas. Yeahhh.. im just like.. "Layan je lah.."


At first , "Perghhh, sumpah dorang ni memang berani nak mam...". Errr, aku tak boleh la nak cakap 'senonoh' kat sini , tak sesuai untuk bacaan umum. Tapi kalau korang nak rasa apa yang aku rasa , better click HERE and layan lah sesekor. Im not kidding you man.. Before that , kalau korang jenis tak boleh terima budaya melayu Singapura yang totally OPEN, tak yah tengok lah. Nak release stress sesaja tengok dorang tu boleh la layan.. suka-suka nak tengok gitu.

Aku paling suka watak Leticiacia !! That girl is so damn hilarious character i've ever met. Kahkah. Segmen yang aku suka pulak hashtag #HappyEverywhere . Dorang akan buat kerja gila yang ... yang... gila arh! Hehe. Satu lagi watak Syasya Nakwok , perghh.. kalau dia dah mula meroyan.. tak hengat dunia..

Hirzi is very talkative person. Talk talk talk and talk.

Berbalik pada cerita kiteowang , jenjalan kat JJ sambil ber-selfie , buat donno je orang nak cakap apa pasai kiteowang yang batak berselfie dengan monopod agaknya *kesah?*. Pastu cakap kat Mira , "Eh, jom buat vids cam Munah Hirzi nak?"

Video set , start record sambil jalan-jalan pusing JJ.

And guess what? Memang tak boleh jadi orang-orang yang muka nya kulit tebal. Errrr.

Sebab kiteowang kan Melayu yang masih ada sifat malu-nya, memang segan tahap....... Dah la dah la, tu je cerita yang nak simpan kat blog ni. Hehe.

Update.


Dibah tengok vids kiteowang dengan parents diaaaa. Kyaaaa. Malu sehh. Kahkah.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

8 comments:

Nurazlan Azmi said...

sep akak !! Alan pun sama gak konon nak jadi vlogger macam diorang...mimpi jer lah sebab Alan ni pemalu >-<

Izzati Amira said...

@Nurazlan Azmi

kita mimpi sama2 lah Alan.. hehe

Nurulee said...

rasa ee macam tak talented langsung to be a vloggers sebab suka cakap lama lama merepek and melalut jauh. hahaha entah pape.

wanariahamiza said...

Ziarah dan follow.

Aqilah Azmi said...

alah nak gak link video kak zati :pppp
ish

Aqilah Azmi said...

hahahhahaha i just watched those vlog and omg beyonce hahahahahahaha

Izzati Amira said...

@Nurulee

kan?? mmg masa tu kiteowang cakap mengarut merepek je...hahah

Izzati Amira said...

@Aqilah Azmi

eh eh, kita tak upload kat youtube ahh. malu...nanti kene kutuk..ngah ngah