HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, May 28, 2014

Buku - buku yang dibeli haritu.

Belum join Segmen Blogwalking by Izzati Amira ?? Meh KLIK SINI.

Assalamualaikum w.b.t

[ ni bukan aku punya , ini gambar copy dari weheartit.com ]

Setiap dua sem akan di provide baucar buku kan , so nah... Selain aku beli buku-buku latihan sekolah adik-adik aku. Ni lah yang aku beli.

Tak tahu lah kalau korang pernah dengar berita ni kat tv or tak , pembelian buku guna baucar akan diperketatkan , means hanya buku berunsurkan ilmiah aje yang boleh dibeli. Erghh , yang ni aku bengang sikit laa. Sebelum ni beli buku untuk belajar dalam kelas guna duit sendiri , bila baucar dah dapat tak boleh nak pusing balik ke?

Buku nak guna bulan December , bulan March baru dapat baucar , memang best pun. Yang faham , fahamlah. Yang tak faham, sudah.


Tak mau emosional bagai , nah sebahagiannya aku beli ini dan buku latihan untuk adik-adik aku. Daripada 5 buah buku kat atas ni , aku baru habis satu. Haha.
  • Eksperimen Cinta
  • Perempuan Lindungan Kaabah
  • A hundred pieces of me
  • Wizard and Glass
  • Bahagianya menjadi gadis pilihan.
Baru habis yang first  (Eksperimen Cinta) , dua buah lagi baru baca sikit. Cadangnya nak luangkan masa sepi-sepi ku di Tapah nanti. Kononnya.. maklumlah.. kat sana kawasannya baru nak membangun. Kalau nak hooray hooray kena pergi Ipoh... Cameron.. Eh? Haha.

Kbye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

19 comments:

syafika ghazali said...

banyak nya akk beli buku...

Farah Arina said...

wahh bestnya farah dah lama tak beli novel

Nini Hanini said...

terkejut dah tadi tengok gambar,oemgee,instax mini??!!
ingat nak curik dah,kihkih...nanti review la buku wizard and glass tu,hehee :D

miss wawa said...

kaki novel la ni? pinjammm!!! haha

Izzati Amira said...

@Nini Hanini

insyaAllah ye nini. heee

Izzati Amira said...

@miss wawa

kaki novel tu tak la.. baca yg novel yg best tahap gilaaa je. hehe

Izzati Amira said...

@syafika ghazali

ni pun rasa tak puas lagi. almaklumlahh.. manusia mmg tak pernah rasa puas.. heee

Tashira Sha said...

dah lama tak beli novel. aarhh banyak nya novel akak. kalau kite dalam sehari je dapat habiskan satu novel . haha LOL

nor_farihan said...

banyaknya buku hehe...skrg nak cari novel kerana terpaksa aku relakan hehee

♥ Lia Abdillah ♥ said...

wahh! lia pon da lme xbeli novel. hritu last novel halusinasi. tu pon lom hbis bce. segham~ btw, bleh akk review novel2 english tu? lia nk try bce novel english, tpi susah sbb byk yg mcm xbest je tajuk n cover die mse lia prgi popular hritu~ TY!

Siti Aisyah said...

woww.. byknya novel akak izzati..

FarhanahAdzlan said...

besttt kalau dapat 'shopping free' kann haha :)

Junkyo No Hikari said...

ingatkan beli instax tadi XDD ahaha

owh buku Wizard and Glass, a Hundred Pieces of Me, dgn Perempuan Lindungan Kaabah tuh mcm best je XDD

bestnya dapat beli TT^TT

zakira afina said...

wahh wahh akak dah bace eksperimen cinta? seronok ke idok? hehe baucar abang sy rembat buat bli novel alat tulis utk study nanti. hehe syokk gk ade baucar tapi tak syokk bila dah diperketatkan ._.

Hafiza AizZawa said...

banyak nye buku.. bagus2 ade hobi membaca..

Nurul Faiz said...

amboi... byknya memborong. hihi

Amanda Suria said...

Dah lama rasanya akak xde beli novel..

Nurazlan Azmi said...

Selamat membaca kak zati :D and welcome to tapah my hometown :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

shopping dengan voucher buku XD hazy pun rembat mak hazy punya, then beli novels .
sebab mak kata, buku2 ni semua bukan ada jual kat luar. kena beli kat lecturer. tu yg sumbangkan kat anak dia. btw,cuti kat Cameron eh? strawberi satu ! haha