HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, May 13, 2014

EXO : Overdose [ Lyrics Translation + Review ]


EXO OVERDOSE

(Come in)

I drew you in closer with all I had
Now I can’t turn it back
This is clearly a dangerous addiction
So bad no one can stop her

Her love her love
The only thing I want is her love

Her fatal fantasy
I’m drunk with ecstasy

Oh she wants me~
oh she’s got me,
oh she hurts me
What else can be better than this?

Someone call the doctor, hold me and tell me
Love is a sickness, an addiction, overdose
It’s harder to control as time goes by
I’m falling deeper into her

Oh too much, it’s you, your love, this is overdose
Too much, it’s you, your love, this is overdose

Seeing you inside makes me want you even more
After my breath quickens and chokes
I feel a shiver and then a sigh

Her love her love is like poison to me
I can’t escape
My blood gets hotter and she controls all of me

Everyone asks me if I changed
It’s like you’re nailed into my heart
My world is filled with you
I can’t stop, I’m already filled with you
Right now, this moment, you’re in my heart

E X O

(Rap)
I taste you and drink you
My heart trembles, I keep drinking you in but it’s not enough yet
This thirst sends shivers even to my fingertips, hold onto that moment
Don’t stop going, it’s so good, can’t stop

Hey doctor, it won’t go like this
You and I will become one with the uncontrollable attraction
Without this feeling, it’s like I am dead
The reason I live is because of my addiction to the sweetness that is you

(Someone call the doctor)
Someone call the doctor, I need her
I can’t stand it for a single day
You’re an addiction I don’t want to escape
For a long time, this trap is beautiful

Oh too much, it’s you, your love, this is overdose
Too much, it’s you, your love, this is overdose

Credit : Kpop Lyrics

Suka lagu ni.

Takde pengaruh sape-sape. Memang haritu aku bukak youtube nak tengok video apetah , then tetibe je rasa nak dengar lagu Exo yang terbaru ni. Pasai lagu Kpop ni aku tak suka kalau orang dok suggest kat aku , biaq lah aku yang rasa nak dengar sendiri. Tapi kalau lagu omputeh , kalau orang suruh dengar.. memang aku akan dengar.. haha. Sengal.

Seperti yang sebelumnya juga , aku takkan menduakan BIG BANG yaa.. *konon* . Nobody can beat them lol. Tapi 2-3 bulan lepas kot , ade sorang college-mate bagi aku episod Weekly Idol yang semuanya group lelaki. Then, aku terminat pulak lagu EXO MAMA ni.. hehe. Err.. aku tak nafikan group lelaki ni memang cepat menambat hati para peminat perempuan. 

*Lupa nak habaq , kalau korang benci Kpop tahap gaban tolong jangan baca entri ni. Aku tak nak bertanggungjawab kalau tetiba ade yang kena heart attack lepas baca entri aku ni.

Berbalik kepada cerita Overdose ni.. Lagu yang aku boleh layan la..  *sekarang pun tengah pasang lagu Overdose*. Aku jadi tertarik nak dengar lagi dan lagi  , sebab ada satu part yang aku highlight kaler biru tu memang best. Tak dapek nak describe feeling dia cemana. Haha.
 Aku tak official fan dorang lagi.. Sebab aku tak dengar semua lagu dorang.. Aku minat lagu MAMA dengan Overdose ni je.

Bias ? Opkoz lah Baekhyun.. Haha.


Mata kecik , senyuman yang comel , suka mengusik members dia , dia kelakar & sangat banyak cakap.

Tapi kan.. sejak tengok MV Overdose ni.. haihh.. rasa macam semua members ada daya tarikan masing-masing. Rosak bias list aku gini.. haha.


2. Kris - hensem sehhh. 'Chicken is not my style..'..
3. Chanyeol - Kepoh gak ni.
4. Tao - comel sangat kalau hyung dia buli dia... haha
5. Lay
6. Luhan
7. Xiumin
8. Kai
9. D.O , Sehun , Chen , Suho.


Ok bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

19 comments:

Hafiza AizZawa said...

Fiza pun suke.. EXO mmg best >_<

Fhatin Amelia said...

wah minat exo hihihi

Nurazlan Azmi said...

Alan suka bahagian rap chanyeol dengan kris ^^

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

hai zati ! i lap bigbang too ! teeheee.
dengar cerita pasal exo ni pun dari member je. but yeah, big bang dihatiku. cewahh

Detective Fiqa said...

kegilaan exo hahaha

Azlan Strider said...

not into korea entertainment industry so tatau nak komen apa..hehee..tapi dorang nie memang stylo2 laa..no wonder banyak perempuan suka..hehehe

Regards,
-Strider-

Aisya 사구라 said...

wuwuwuwuu saya suka d.o :P

Ain Nafisha said...

Yehet, Chanyeol is my style haha.

zakira afina said...

wahhh akak minat EXO eh? hee ramai kawan sy jadi fangirl. exostan laa katenya >.<

tapi memang comel punnn haha T.T

Sally Samsaiman said...

macam ramai yg suka dengar ni..hehehe...belum dengar lagi...

Izzati Amira said...

@Nurazlan Azmi

best jugak part tu. chanyeol punya part.. wahh

Izzati Amira said...

@Nur Haziqah Mohd Rosli

sep! sep!. hehe

Izzati Amira said...

@zakira afina

takde minat EXO sangat.. suka lagu je.. heee

Fatin Lenglui said...

Luhan ~~ ^^,

Farah said...

First time dengar Overdose ni macam tak berkenan sangat. Lepas beberapa kali, baru okay. Saya suka Baek juga tapi D.O nombor satulah dalam EXO bagi saya.

Zarra Qaseh said...

amboi...suka nya dya...^__^

Adilah Zolkiflee said...

exo <3

tenku butang said...

ho2.. exo

Yana Nana said...

Geng...