HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, May 26, 2014

Happy DIY from weheartit.com : Part 1

Assalamualaikum w.b.t

Haaaa.. wa nak share benda ini. Serius DIY ni simple and senang gilaa kalau korang nak buat kat rumah. Barang-barang pun tak susah nak cari , daripada membazir beli kat kedai , nahhh gunakan kreativiti dan semangat korang untuk buat semua ni. Mesti puas hati punya lahhh.

Dont worry too much , bahan-bahannya akan aku senaraikan. Berdasarkan apa yang aku nampak aje lah ye. Hehehe.


Kulit telur
Ucapan
Water colour


Belon kecil yang berisi angin.
Coklat yang telah dicairkan.
Strawberry & cream.


Tin susu / apa-apa jenis tin yang sudah tidak digunakan.
Kertas pembalut hadiah.
Gam.


Casing fon (plain)
Washi tape
Pisau sekupang.


Belon
Butang
Gam / Kanji

Serius comel gilaa kan? Nanti boleh la try erk. Aku pun nak try nanti. Tapi kena tunggu masa yang sesuai dulu ahh. Sekarang ni tak bape nak sesuai sebab busy nak pikir pasai 'anak'..Eh? Haha. Gurau.

Selamat mencuba.
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

26 comments:

Norhaizam Mustaffa said...

Yang tin jadikan tempat letak pensel tu pernah buat. hehee

MaMa MuRsYiD said...

Sgt comel n cute miut

Sally Samsaiman said...

kalau rajin, semua mesti jadi..hehehe

Zierwa Zainal said...

waaaaa..osem sgt..suka2..

Rose Azadir said...

comelnyer...anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

Iola said...

woaaah hahaa soo cool :)

Nadzirah Salahuddin said...

Kulit telur tu leceh wohh.. Berjanggut tunggu semua isi keluar.
-_____-

Yusuff Sabri said...

Menarik.

P/S : Follow blog

Nini Hanini said...

terliur =nya dengan yang coklat tu,nampak sedap..yummm XD

Cik Itah@RRP said...

salam. nice DIY...thanks share dear :))

ciknorpa said...

wah.. nih memang betul org yg xde kerja ni.. hehe..
rajin btol

Syaza Raihanah said...

Boleh try lepas ni. Senang je :D

Ann Ishak said...

tang mangkuk strawberry tu cute, boleh makan mangkuk tu sekali :)

RynaHakimi said...

Serius menarik. rasa nak try yang mangkuk butang tu..hihi..best kan jadi org kreatif :D

nana kimie said...

yang last skali ni menarik zati! omeyje hasilnya=)

Ain Eddihar said...

assalamualaikum sambil menabung tabung balik kampung . :D

SubhanAllah . kita baru je buat tin susu tadi . haish . tak sangka boleh jadi cantik cemtu T.T terima kasih izzati share benda best cemni :D

Puan Kutu said...

mmg comel..tp klu namanya DIY kerajinan perlu juga comel.huhu

Puan Kutu said...

mmg comel..tp klu namanya DIY kerajinan perlu juga comel.huhu

Nurul Farahizzati Zakaria said...

yang coklat tu, sangat melaparkan bila tengok. entah2 duk jilat coklat je masa tgh buat.. hehehe..

Junkyo No Hikari said...

yang paling comel and suka, amngkuk coklat dgn mangkuk button XDD

cantik :)

nak buat ermmm ahahaha

cuma yg tin ja pnah buat fufufu XDD kalau yg phone tuh, seram lah buat sndri nanti jadi buruk XDD ahaha

ZIERAH said...

betul takyah membazir. time ni lah nk tunjukkan ke-kretif-an memasing hihi

syafika ghazali said...

wau...saye minat dgn cover fon tu..tpi saye tak de washi tape...:( beli kat mane kak???

Tashira Sha said...

yang belon & button tu pernah buat. serious berguna sangat.

auni batrisyia said...

Nanti coklat tu takde rasa getah ke? Hahaha.. nice! Cute sangat!

♥ Lia Abdillah ♥ said...

yg phone case tu dh prnh tgk vid diy dkt youtube!!

nur as said...

Washi tape tu maheee lahh. haha
nanti dah cukup bahan boleh buat niii