HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, May 31, 2014

Happy DIY from Weheartit.com : Part 2

Assalamualaikum w.b.t

Jajanngg. Ni part 2. Jom cuci mata.


Kertas putih / kertas pembalut hadiah
Pensel
Gunting


Hanger/ penyangkut baju
Spray kuning/pink
Permanent marker
Selotape kertas


Belon
Vase - fungsinya sebagai tapak pegang belon
Confetti - kertas warna warni yang telah dikoyakkan kecik-kecik
Mod podge ( ganti dengan kanji pun boleh )
Span - meratakan confetti


Kertas
Stick
Telur rebus
Getah


Kain berbentuk empat segi sama.

p/s : Seriously aku suka yang gambar last ni. Nanti nak cari kain yang sesuai untuk beg ni. Waaaaa... balik kampung nanti nak serbu Taiping , kat Perak ajelah kain ni jual murah-murah. Heeee.

Korang suka yang mana?
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

18 comments:

Diana Azhar said...

comelnya yg telur love tu :D

_FARAH HANIM_ said...

semua menarik :)

ezyra daniel said...

kreatif gila sape yang create..suka yg 1st sebab senang sikit hahaha

zakira afina said...

hehe sukee yang kain untuk buat beg tuuu. hahaha. kreatif gileee :D

cik lisa said...

part telur tu yang suka, ade love love, hehe. boleh cuba nanti. kikiki

Farah Arina said...

suka yang first dgn last. yang last tu kena beli kain yang besar sikit. hm kena cuba ni.

Aqilah Azmi said...

nak beg and telur tu
laporrr hihihi

Ain Nafisha said...

Haha biar betul boleh buat cantik cenggitu, nak buat jugaklah jimat duit haha :D

Fuza Musa said...

kreatif

Mimi Azirah said...

Yg last tuh pun akak suke tp xjelas la cara nk buat beg tuh

Ibnu Ramli said...

Woahhh menarik betul idea ni "O"

Mazni Munawar said...

kretif!

Nadratul Syazwana said...

Ya Allah creative nyaaa. Suka suka! Nak buat aaa

Budak_Nerd said...

suka part telur and bowl tu ,, amazing ! :D

Zierwa Zainal said...

part telur tu best.. daebak kot..

auni batrisyia said...

Love it very much! :D

♥ Lia Abdillah ♥ said...

lia dh tgk byk diy dkt utube .. byk gune modpodge/ lia cri dkt kdai stationeries cri modpodge, tnye pkerja sume ternganga tkthu bnde ape..

and now,, lia bru thu bleh gnti nge kanji! YEY!!

nur as said...

telur tuuu. comeii gerammmsss.
Nanti boleh lah buat beg tu. Pakai tudung yang dah tak pakai. haha tp tak minat sling bag pulakk~