HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, May 3, 2014

Liebster Award dari Blogger Fatin Alya

Credit : Here

Assalamualaikum w.b.t

Beberapa hari yang lalu aku dapat tag dari blogger Fatin. Liebster Award katanya *dah lama aku tak jawab soalan-soalan tag macam ni* . Aku rasa nak jawab pun sebab.. sebab soalan yang blogger ni kasi lain dari yang lain. Tak de la asyik soalan biasa-biasa yang cliche gitu. Cewahh , berlagak betul kau Jati!

Jom la baca jawapan-jawapan aku ni. Fatin bagi soalan dalam omputeh.

1. Describe your personal style in three words.
Simple , Sweet , Nice ???? *muntah pelangi*

2. What's your favorite thing to eat for breakfast?
Nasi lemak , roti canai , nasi goreng... ngaaaa , gilaa bukan feveret? Tapi aku tak makan selalu la. Lari ahh diet aku gini. Haha.

3. Ever you receive some amount of money from blogging? What did you do with the money?
Tak pernah langsung. Haaaaa...

4. Paris or Korea? Why?
Korea la wehhh. Aku kan kpoppers sederhana tegar *pui* , sana banyak tempat-tempat best la. Nak stay sana dalam 2-3 tahun semata-mata nak pusing Korea...hahaha. Kayo ko Jati.. Kayo...kayo..

5. List 5 things that you hate.
Oh...aku tak tahu sangat benda yang boleh buat aku benci sebab..aku malaih la nak pikir benda-benda yang menyakitkan hati ni.. Hmm, biarlah aku sendiri je yang tahu..haha. Sorry.

6. Got any phobia?
Mulanya aku rasa aku ni takde kot fobia bagai ni. Tapi....
Aku memang tak boleh tengok doktor-doktor 'main' bedah-bedah kat tv. Sungguh aku tak boleh tengok.

7. If you could have any job , what would it be?
Banyakk sangat... Aku tak maksudkan ni adalah kerja tetap aku.. tapi kalau boleh aku nak merasa pengalaman yang macam ni..antaranya , Baker & Florist.. *aku rasa nanti nak buat entry pasai ni la*

8. When i dance , i look like...
Hyuna ( 4Minute ) or.. Hyoyeon ( SNSD ) ???? Miahaahaha. Tolong jangan goosebumps kat sini.

9. If you permitted only 3 things on your 'bucket list' , what would it be?
Bucket list??? Hmmmm.
1st , aku simpan..aku tak share. Hehe.
2nd, Buat masa ni aku bercita-cita untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya walaupun tengah study course lain.
3rd , please ahh nuffnang kasi aku banyak-banyak CPUV.

10. I want _____ to be my PA because ____ .
My sister. Because.. I only want her. Just her. Dia sorang je yang sesuai jadi PA aku sebab dia sorang je yang boleh tahan kerenah aku and dengar cakap aku. Hahahah.

Oke itu je.
Kbye. Thanks.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

15 comments:

Eellee Nana said...

bagus dear tak pikir benda yang dibenci

biasanya benda yg dibenci ni akan buatkan kita sentiasa negative

Izzati Amira said...

@Eellee Nana

betul tu betul !!

Detective Fiqa said...

hahaha :D. amboii your sis ye?
kalau df pun sama :P

Affy Afiqah said...

ada orang tag ika benda ni sampai laa ni tak buat2 entri..ahahahah

cIk cUmIe said...

hai singgah sini. dah lama tak jawab tag mcm ni. :)

anyway, come and visit me.
http://lifeisacompactcase.blogspot.com/2014/05/sorry-that-i-abandoned-you-love.html

Fatin Lenglui said...

Hyuna? *Lari terjun laut. Haha. Thanks sudi jawab =D

Nadyya said...

best laa join award2 ni. huhuhu
same la fvourte breakfast tuu . tuu yg skg nii tembam sgt. nak diet memang tak laaa :p

Izzati Amira said...

@Fatin Lenglui

haha, lari terjun laut boleh. make sure pandai berenang lah ye. heee

Izzaty Zaty said...

hehe, tengok doktor main bedah bedah kat tv ah best kak zati! :D

Amirul Bin Ramli said...

Dulu tak biasa gak tengok cerita bedah kat dalam tv tu... yang medikTv. Tapi sebab cite omputih dah banyak sangat scene tu jadi terbiasa pulak. hehe. Salam perkenalan =)

Izzati Amira said...

@Izzaty Zaty

tak boleh terima lahh. takut nak tgok. seghiau..haaa

Anis Adnan said...

nice question! teehee

cikmisi leen said...

hahaa. really goosegumps ! looks like hyuna ?? hahaa..

baker, florist? wahh .. bgus2.. ~~ im looking frward for that entry..

Nurul said...

Haiii...

k nrl pun xleh tgk bab dr bedah2 ni... takut & ngeri...

Bab baker & florist tu?? k nrl nak tunggu entrinya... :)

Mimi Azirah said...

Bru buat entry nih semalam...buat autopublish