HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, May 21, 2014

Running Man : Macam mana boleh minat?

Assalamualaikum w.b.t

Hoi hoi. Nak cakap , sapo yang tak suko Running Man , mintak maap lah ye. Boleh baca entry yang lain.. hehe. Jangan blah macam tu aje.. baca entry kita yang lain okeh. Hehe.

By the way , kepada yang suka Running Man tu pulak boleh teruskan membaca.


Dulu waktu aku form 5 , classmate aku Daq Jia selalu gak citer pasai RM ni , tapi masa tu aku tak berapa sangat dengan Korean Show , lebih kepada lagu dengan drama je. Pulak kat rumah takde astro nak tengok menda alah tu semua.

Masa Part 1 , jiran ade full episode RM ( dari yang awal sampai yang latest time tu ajelah ) , bila dah boring tak tau nak buat ape , aku pun copy lah RM ni , tapi episod yang tetamu undangan yang aku kenal aje. Serius kelakar.


Bila dah habis tengok episod-episod yang terpilih waktu tu , aku beralih.. copy pulak semua baki episod RM yang tak tengok lagi.. aku copy je. Sebab kelakar sangat. Hilang stress segala mak nenek bagai tu.

Kepada yang kaki RM tu dah tau dah pasai sejarah Running Man kan? Kan? Takdelah aku nak citer macam mana sejarah pembentukan dia.. pikir aku tahu sangat? Aku layan je... hehe.

Nak citer... antara 8 orang celebrity ni.. feveret aku adalah.. HaHa. Nombor dua adalah Jaesuk. Yang selebihnya adalah sama rata. Haha.


Kenapakah?

Sebab , bagi aku HaHa ni sangat kelakar dalam show. Segala apa yang dia cakap , acting , over acting ke... semua bagi aku kelakar. Dah la comel nau dengan kependekan dia , tamat nak jadi main character... Semualahh.. hahaha.

Aku suka dengan gaya Pororo dia.. Segala nama Haroro.. Harad Pitt bagai lah. Kelakar gilaaa. Tambah dengan gaya comel Pororo tu yang buat aku sukaa sebab dia comel. Haaa... dah..dah... nanti citer banyak otak aku pun sakit sebab asyik pikir benda lawak je sambil tahan ketawa sekor-sekor type entry ni.


Because he has the best reaction ever.... haahaha

Nah.. aku nak korang pulak yang jawab.

Soalan :

1.Since bila korang tengok Running Man?

2.Sape yang korang suka dalam Running Man? Hee... FD Dongwan , Cameraman Kwonryul pun boleh. HEHE.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

50 comments:

siti alfakhishah aman said...

1.alise start layan RM ni sejak cerita ni keluar kat TV2.. layan sampai sekarang.. astro xde tu yang lambat layan..

2.suka ji hyo ngan gary

Lieya Yaya :) said...

running man best ! suka jae suk dgn gary :D hehe

Zierwa Zainal said...

1. zz pun x psti bila lyn RM ni.. hihi..

2. zz suka monday couple.. hihi

CikLily Putih said...

suker zirafah kwang soo... confident level dia bukan main lagi tinggi kan..

Sharifah Syahirah said...

Since adik syira pengaruh tengok dua bulan lepas, i jadi obses tahu.. T_T
Syira suka jihyo and gary. nomey je. hehe

Anis Farhana said...

1.suka masa form 2, 2011 sebab kawan cakap nichkhun masuk running man. gila rm sampai sekarang hehehe.

2. semua sama rata je ehehehe.

fatin wawa said...

saya suka Lee Kwang Soo.. hehe

Iola said...

mula minat since adik adik semua dok khusyuk tengok RM kat lappy..tak nak ketinggalan, jenguk la sat..
last last tersangkut.haha best best

fifie feyca said...

omm my.. kita geng.. ade gak org y same ngan i... fifie suka Haha the most seyesly.. comel sgt!! suka hahyo <3 jgk secret couple boleh tgk sini.. http://feycasnowie.blogspot.com/2014/04/youre-my-destiny-hahyo-moment.html

start tgk dh lame tapi semakin aktif tahun lepas di kala stress teramat.. y lain xpernah terlayan lagi.. soon maybe..

Cik Itah@RRP said...

salam. hai. sy tak minat so sy tak teruskan membaca hahhahha kidding :D

PeRdU cINta said...

Siaran astro akk tak amik RM ni..jadi tengok yang ulangan kat tv2 je..sabtu dan ahad., hehe..haha..

NuR SYaZWaNi MoHaMaD NooR said...

1. layan start part 3. terpengaruh dengan roomate

2. suka semua! paling suka Jong Kook. tapi semua pun suka! daebak!

zakira afina said...

wahhh kak zatyyy. geng geng muhehee. start tengok tahun lepas. dah tengok sampai latest episod 196.

op kos laaa monday couple. alolo sweet sangat Jihyo dengan Gary. Haha punnn cute kikii.

Yana Nana said...

1. Yana tengok RM mula-mula tahun 2011.. Time tu kat kelas semua giler tengok RM..

2... KANG GARY... I'm like

Nanie Dean said...

Jangan x tau... KN yang dah jadi mak orang ni pun memang gila ngan running man. Boleh hilang sakit kepala kalau tengok RM.
KN suka 7-7 skali. Rasa x best kalau x de salah sorang.

qila said...

tengok running man bila start masuk u, tengok sama2 dengan budak bilik sampai tido lewat.hehe paling minat kwang so dengan gary :)

Puteri said...

kita baru start tengok akhir tahun last year. itu pun jarang sangat. haha memang lawak

nana kimie said...

since practical.heee...masa tu konon juai mahal opismet ajak tengok.pernah dengarje sebelum ni...sekali bila da tengok memang sakit kepala jugakla dok tahan gelak..hihi....

suka semua! tak ingat nama pun sebenarnya....;p ingat gegurl tu je,Ji Hyo kan zati?lupa daa....da lama tak tengok ni=)

shahida rahim said...

first tengok pd tahun 2011..suka kang Gary..hihi

Kesuma Angsana said...

hehehe kdg2 layan jugak lah !

Izzati Amira said...

@nana kimie

aah kak, yg pompuan tu nama Jihyo (:

Fhatin Amelia said...

since masuk u,, hihi mula2 jual mahal. kononyatak minat. last2 sangkut jugak.
semua minat hehehe haha nakal!

Fhatin Amelia said...

since masuk u, dulu jual mahal kononya taklayan korea. lastly, sangkut jugak hihi
semua minat ^^ haha nakal sbb tu comel

yana said...

haha. since last year hihi. best gilaa. klau tak gelak tak perbah sahh. sukaa jieho dgn gary. depa sweet gilooo XD

Auni Sofea said...

I love runningman :P
Refollow u here from http://herlittlehome.blogspot.com/

Norhaizam Mustaffa said...

Hey hey. Sy pun sama. Dulu tak minat. Lepas habis asasi ni tetibe minat sangat. Hahaaa.

Nur Hafzhan said...

Jawapan 1: Since 2011, episod yang ada Nickun and Taecyon 2PM jadi guest. XD

Jawapan 2: Yoo Jaesuk and Haha XD

Ana Lee said...

mula mula memang xtau amende menatang rm nihh . tapi bila dilayan .. sakit perut ketawa. semua ahli rm daebak !

eyqa yushaiza said...

yus start tengok RM ni masa form 4, dah 3 tahun la maksudnya yus bersama RM *ehh??* mula2 tengok masa dekat asrama, tengok tv petang2 minggu. serious kelakar, rasa macam overdose pulak.

ahli yang yus minat dalam running man? semua kot. sekali dengan pd yus suka hahaha.. rindu nak tengok kim dongwan dalam RM ni.

Aisya 사구라 said...

tak ingat dah start layan bila tapi first time tengok masa ep 56 then suka terus.
saya paling suka gary~ dia cool je dan jenis yang malas-malas hahaha XD

Detective Fiqa said...

jongkok! hahahaha

Aju Mohit said...

monday couple, ni rancangan tv penawar duka, guling2 tgk ni

Ikha Mohd said...

first layan running man ep 57.. sebab tengok kat rumah kawan.. time tu 2011.. dah lama dah.. hihihi

minat perangai jaesuk dgn haha.. kelakar.. huhu

Tashira Sha said...

first minat rm time ada sorang blogger yg selalu update pasal rm ni.

and kite minat kwang soo & monday couple OMG hahaha

Alia. said...

Hehehe minat since f5!!! pastu paling feveret pulak sama macam akak HaHa!! dia kelakar walaupun agak lemah dlm ramai2 ahli Running Man u :P High five!!

Bahrain said...

Aku minat dengan running man sejak minggu lepas. Memang lambat sangat. EPisod 155 tak silap aku ada artis jemputan memang sporting habis artis korea.

Aimi Syafiqah said...

Since bila tu tak ingat. Tapi sedar sedar je dah khatam 196 episode. Haha. Boleh pulak cenggitu.

Of course lah minat Monday Couple^^ Hehe

zarulfarhana said...

baru tgk bulan 3 hari tue... nk tgk dh xsempat.... tggu cuti sem nnt nk tgk balik,,

atie zakaria said...

since tahun leps tgh RM.. ahahaha, lmbt gile layan..

and paling mint monday couple and jae suk...

aneezjaafar said...

sy suka kwang soo.. panjang akai. hahaha

salam drop sini pula... :)

Nurul Syahada said...

bukan peminat korean movie/drama etc. tapi rm ni memang terbaik. tengok rm waktu duk tukar2 channel then tetiba keluar channel rm. eh terlekat pulak dgn cerita ni. tehehe

♥ kwangsoo si zirafah dengan gary :D

nabylaNizam said...

yee running man nie memey best laa.. yeap, byla suka jugak dgn character HaHa yg suka nk menonjol .. kalau buad gaya, mesti ade sound & light effect bagai . tp the most i like is Gary.. sbb kiut ... heheh ... Dah lame dh layan Running man nie.. tp episode yg plg best bg byla bila G-Dragon_Big Bang datang ! wow

Sharifah Amarina said...

Since 2011 lagi. Suke HAHA :)

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

zati !
1. suka runningman sejak menganggur duduk rumah lepas SPM last year.
2. Paling suka gary dengan Ji Hyo !monday couple XD

Alynn Azman said...

Bru start tgk this year..tu pon layan sekali dgn adik2 ..haha .adik2 yg ajar akknye. Best jugok ..tgk runnning men ley gelak2 ilg stress..tp kecian tgk garry yek..yg selalu blur2 .. >_<

Dee said...

Sy x tgk..tu je..haha

Nurazlan Azmi said...

1.Start mula minat runningman ni bila big bang jadi tetamu :3 sejak tu layan runningman sampai sekarang.

2.Minat Kang Gary Dan Song Ji Hyo >_<

Adilah Zolkiflee said...

start tahun ni bile dah roomate sume dok melayan, haha. the betrayer, lee kwangsoo ^^

Eiqa Almond said...

dari ble ekk.??
2010 ke 2011 ek..
Dari awal tahun program tu keluar la senang cite. hehee
Palingg sukaa tu ble tngok Ji Hyo dgn Gary.!! Sweet wokkk. Gary nakal aje dgn Ji Hyo. ahhaa
FD Dongwan.?? ahhaa rambut palsu. Dia pun kelakar.
Sampai skang tengok lg RM nie..
Boleh hilang stress kan ble tgok..

Nur Hafiqah said...

Oh hi, seronok bca entry awk. Tahun ni , tiba2 baru minat cerita tu smnjk keluar kt TV 2. Waktu dulu..punyalah malas nk dgr kwn2 duk smbng psai cite tu. Tpi skrg x dah, dlm kls kitaorg ngekek gelak bila tringt balik adegan2 lawak diorg. But my fav is Kwang Soo. Wlaupon ramai yg ckp dia pembelot .. tpi still ska dia sbb itulah cara dia nk mnyelamatkn diri. Main game tu mmg x bole nk prcaya satu sama lain pon. Skrg ni kitaorg kt sekolah nk main game tu wktu PJ cuma nama je x siap lgi. Undi2 dpt nama Haha.