HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, May 25, 2014

Throwback : Running Man Ep 74


Salam sejahtera.

Oh ya. Terima kasih kepada yang sudi drop komen kat entry aku yang lepas. Serius terharu gilaa.. And and korang buat aku gelak baca komen korang tu satu persatu. Kelakar. Nah.. kesinambungan lagi entry Running Man yang lepas. Hehe. Aku nak throwback sikit lah salah satu episod kegemaran aku and nak citor sikit scene yang best gila kelakar tahap nak terkeluar anak-anak kahak sekalian.

Episod kegemaran dipilih secara random.
Running Man Episode 74. Survival Series 2. No guest.

Antara episod yang bagi impak and start dari episod ni aku bawak adik-adik aku sekalian start minat layan Running Man. Haha.


HaHa : Time Controller
Gary : Duplicator
Jongkook : Sixth Sense
Kwangsoo : Death Note
Jihyo : Reflector & Mind Controller
Sukjin : Phoenix
Jaesuk : Space Controller

Masa ni aku dah macam.. “Waaaa.... Seriously DAEBAK!” , berkata-kata sambil mulut ternganga. Korang macam tu jugak ke? Heee.

Aku paling suka Time Controller!!!!!!!


Semua superpower best-best and memang sesuai sangatlah superpower dorang tu dengan members RM... hahah. Bagi aku semua superpower ni kelakar tahap gaban. Tapi... bila muncul je superpower Time Controller.. semua game kembali kepada yang asal. Serius waktu ni kelakar bila masing-masing dah tahu superpower masing-masing then dorang jadi lebih berhati-hati and try handle situasi. Kahkah.

Pulak masa tu aku baru je habis layan ketiga-tiga siri Death Note. Perghh , untung betul Kwangsoo. Yang kesiannya dia dapat tulis sorang nama je. Err.. kasihan... hehe.

Song Jihyo ni kira advance lah sebab semua kuasa orang dia tahu , tambah pulak dia ade reflection. Sapa-sapa yang tarik name tag dia , orang tu yang ‘mati’ (dalam game ni la...)


Awalnya semua cakap Gary punya superpower yang paling useless , tapi at last dia jugak yang menang. Nah, itu lah kuasa ‘Lol lols’...haha. Comel aje lolols ni , bestfriend gitu. Serius Kang Gary sangat kelakar tyme ni. Tak pasai menang pergi trip ke Europe. Yohoo~

Korang pulak suka superpower yang mana?
Mana yang korang rasa best & yang mana korang rasa useless habis?
Hahaha.


Hehe. Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

21 comments:

Zierwa Zainal said...

zz paling suka lol lols.. sbb klakar sgt.. n skrg ni throwback jihyo pulak ada .. daebak.. zz rsa kuasa yg pling x best kuasa jong kok.. hihi

Iola said...

hehe the attack of lollols haha..haha pororo comey betul..semua RM comel22 sukaa

Norhaizam Mustaffa said...

Tak tahu nak ckp apa. Macam best je. Tak tengok lagi episod ni. Haaa. Nanti nak tengok >_<

Cik Nur Shaz. said...

Runningman . fav ni ! haha . sukaa gilaa . agi2 dengan kwangsoo yang suke bt lawak bodoh dia . gary dgn jihyo yang sweet ! tak pernah miss setiap kali episod :D

zakira afina said...

haha. time controller HAHA comel! power gary mmemang daebakkkk! Huhuuu. Kuasa jae suk tk syok mane sbb jae suk dapat gune skli je. kwnag soo pun haha. pape punn memang daebakk!

SS KhayLa said...

memang powerr ah gary mng trip europe . orang lain mintak hadiah biase2 je die je yang lebih . lebih2 die dpt pulakkk woahhhaahh kite yg trlebih excited :_

Aimi Syafiqah said...

Jihyo punya lol lol comel gila xD Hehe^^

bahrain said...

episode ni aku tak tengok.

Mazni Munawar said...

belum tengok lagi episode yg ni. tengok episode baru2 je. lawak sangat ke? cam best je xD

Eiqa Almond said...

hahahhaaa episode niee.!
sama laa, tengok episode ni rse kreatif nya dorg buat game gini..
aah aah aah.!!!
mula2x tu ingatkan Gary la yg paling useless sbb lololololol dia, kahkahkaha aduhh kelakar pulak ble ingat balik. Last2x dia yg menang itupun bantuan Haha ekk.?? X boleh blah semua hidup balik.

Kalau useless tu mybe kwangsoo koot sbb boleh guna sekali aje, lpas tu pndai2x la hidup. Yg best Haha.

Izzati Amira said...

@Norhaizam Mustaffa

alaa..nape tak tengok lagi? best tau.

Izzati Amira said...

@Eiqa Almond

haha. setuju sangat!

Lee Wa Wan said...

kuasa jihyo best... kalau dia stay at least masa tinggal 2 peserta je konfirm dia menang...kenapa la girin grab tag dia...musuh semula jadi ace sunggu la girin ni... grrrrr~~ hahaha

Eikin's said...

Aaaaa Eikin suka gilaa episod ni ! Tgk tak yang episod 196 , huhu dia ulang balik untuk epi yang ni . huhuhu syok syook

Aisyah Az said...

hahahhahahahhaha... ecah suka gary sgt2 . n episode tu mmg daebak!

Anasyg said...

yup, ni salah satu episode paling tinggi rating, sbb main superpower ni. best gilos.

Detective Fiqa said...

hahaha df suka time bigbang jee. yg lain tak tgk lol hahaha

Nurul Syahada said...

Haha tak tau nak kata apa. suka gary and kwangsoo even si tonjang tu sometimes agak lame. Hahahaha rm mmg superb awesome ♥

tiey smilez said...

Hihihi. Memang syok tngok episode ni, especially HAHA. Time controller. Daebak! :D

Aqilah Azmi said...

hiihihi qila paling suka yg ada bigbang sbb tu pes time tengok ekeke

Tashira Sha said...

hahahaha part kwang soo tulis nama jong kook kat death note tu serious lawak gilaaa. hahahaha. anyway,ni pun salah satu ep favourite kite. superpower kim jong kook paling useless kot >.<