HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, May 20, 2014

View : UiTM Jasin , Melaka


Assalamualaikum w.b.t

Beberapa hari yang lalu aku sekeluarga pergi Jasin nak tengok tempat adik aku belajar. Kat Kuala Pilah dulu tu kampus transit je.. yang Jasin ni adalah yang tetap. UiTM Jasin ni masih baru... agak pedalaman jugak la.. dekat dengan Kampung Seri Mendapat.. Felcra Seri Mendapat. Jauh dari pekan Jasin , dekat dengan pekan Merlimau.

Kat pekan Merlimau tu ade Secret Recipe and ape tah lagi.. lupa sudah. Berhadapan dengan Politeknik Merlimau. Boleh la geng nanti budak poli dengan budak U ye.

Bila sebut kampus baru ni , silalah berangan ye yang pokok pun masih kocik-kocik lagi.. Baru tanam.. takpe , lepas ni budak perladangan dah penuh kat sana , banyaklah tumbuhan-tumbuhan hijau nanti. Dan... bagi aku kawasannya agak besar jugak lahh. Bangunan pun cantik sebab masih baru lagi.

Aku hanya dapat provide gambar untuk u olls semua tengok ajelah. Jangan tanya lebih-lebih sebab aku ke sana hanya melawat je tau. Cam ne sistem senior junior kat sana , u olls jangan tanya aku.


Medan Selera & Pejabat Kolej


Kolej siswi


Kolej siswa.



Bangunan Fakulti Perladangan Dan Agroteknologi


Blok Kuliah. Besar dan botingkek-tingkek tau.


Khemah dia lebih dari 6 rasanya. Sorry lah kalau aku panggil menda alah ni khemah ye.


Tak silap aku ni Blok Pentadbiran.


Banyak lagi gambar bangunan lain yang aku tak sempat nak ambil. Maklumlah.. duduk dalam kereta aje.. bila lalu je.. snap. Lalu je.. snap. Cenggitu aje citer dia.

Kalau tak salah aku laaa... Gambar last ni bangunan Fakulti Sains ++ punya.. Kalau salah , maap lah ye.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

26 comments:

Nanie said...

Campus baru... cantik lagi.

Yana Nana said...

adik zati course apa kat sini??

Bahrain said...

Merlimau boleh dikatakan pekan yang semakin membangun. Senanglah nnti beli barang.

miss fifi said...

bersih berseri je dinding2 tu fifi tengok..tu la yang bestnya bangunan baru :D

CikLily Putih said...

la tak tau pun kat jasin ada uitm ek.. baru betul ni..

NuR SYaZWaNi MoHaMaD NooR said...

haih rindu uitm

Izzati Amira said...

@Yana Nana

kos perladangan (:

Ain Nafisha said...

Cantiknya UiTM Jasin ni, berseri-seri je huhu :D

LydSunshine said...

Nak tanya jugak, err, mcmn ye sistem senior junior kat sana? hahaha.. Cari gaduh.

Cantik kampus baru. Bersih je. Tak lama lagi bila dah kena lenjan dgn budak kampus, rupa yg cantik bertukar buruk. Tak gitu?

Nadyya said...

cantek2. da mcm kat tempat adek blaja dlu Uitm Puncak Alam =)

kite tag awak
http://loveneddy.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-ai-syah.html

Tashira Sha said...

perrgghhh besar juga kan kak. jeles pulak sbb tak dapat masuk >.<

Ann Ishak said...

dah ada uitm dekat melaka, besar pulak tu tempatnya :)

Aju Mohit said...

berdebar nak mendaftar, insha allah moga adik dpt mebiasakan dirinya

Farahin Ahmad said...

Kampus baru ni biasenye semangat sikit nak blajo muehehe :D

Ayuni Sara said...

hihi..takpelah. anyway, nice sharing jugak.

Syazwani Yazid said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak uitm melakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sally said...

best la jasin.. better the kuala pilah.. ;)

sally said...

best la jasin.. better the kuala pilah.. ;)

tiey smilez said...

Best dapat kampus baru, semua instruments and facilities baru. hohoho

mummy_ayu said...

wah..seronoknya time belajar... teringat zaman belajar2 dulu..UITM Shah Alam..seronok sgt2.. enjoy ur moment!!

nana kimie said...

wah bestnya dapat kolej baru....suasana semua baru.........memang akan ase semangat je nanti nak belajo..heeeee

nana kimie said...

ha,khemah2 tu apa zati? tempat diorang bercucuk tanam ye..heee

Izzati Amira said...

@nana kimie

tempat bercucuk tanam utk budak perladangan asenya.. hehe

Aaieyna Aqieyla said...

Yg last tu fakulti sains komputer dan matematik.. Sy pelajar uitm jasin.. :) huhu

haziq cool said...

Boleh bwk motor x kt sana... stesen minyak dekat ke??

Unknown said...

Bleh je..