HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, June 22, 2014

Jogging pagi di UiTM Tapah.


Assalamualaikum w.b.t

Haaa , semangat kau first week lagi dah ber-exercise kat Tapah. Aku pun tak sangka seawal ini aku akan mula ber-exercise sebab selalunya kalau kat Lendu dulu pun aku jogging sengsorang aje. Member semua malas jog , minum itu ini aje , kuruslah nanti. Haha.

So , hari tu Didi ajak aku jogging. Aku nih jenis suka joging lepas subuh. Sebab , lepas subuh ni matahari pun belum tinggi , takde lah rasa panas sangat. Mula-mula deal dua orang aje , then ajak roommates dia sekali merangkap Huda dengan Lily.


Muka lepas jogging. Matahari pun dah naik waktu ni. Budak-budak pun dah ada yang bergerak untuk ke kelas. Kat sini paling awal kelas start jam 8 pagi , kat Lendu dulu 8:30 pagi.

Bagi aku lah , nak pusing satu UiTM Tapah nih memang seriously besar gilaaa. Macam satu pusingan stadium lah kiranya.

Perjalanan bermula dari kolej perempuan menuju ke kolej Fasa 1 ( kolej lama ) , semput jugak sebab dua bulan balik rumah mana ada aku sambung kegiatan senam senam nih. Masa nak patah balik tu pulak , ingat nak cross kat jalan tengah aje , laluan fakulti. Tapi si Lily nih suruh jalan jauh , tambah tolak kiranya satu UiTM lah kiteowang pusing. Tak joging sangat pun , jalan aje dulu.

Si macek Didi dengan Lily ni pergi buat acara 'jalan laju' macam dalam acara sukan kat tv tu , aku ngan Huda gelak aje kat belakang. Agak dorang dah jauh tu , kiteowang pun start joging balik.. mengejar...

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

14 comments:

Nadratul Syazwana said...

Peh rajin gila! :o Nad dulu dulu ajin lah this sem lgsung tak jogging ahaha

aniesa ahmad said...

Muka berseri seri haa, jogging :D

Lollipop Manis said...

rajinnye jogging. sy sepanjang sem sekali pon belum tentu. hahaha

Nini Hanini said...

rajinnya kak zati jogging..adoii,kemalasannya

Izzati Amira said...

@Lollipop Manis

nak fit kenelah rajin.. haaha

Izzati Amira said...

@Nini Hanini

mestilahh. haha

Hafiza AizZawa said...

rajinye.. badan sihat.. otak cerdas.. hehe.. good2.. dpt jogging ngn kwn2 mmg best..

Mazni Munawar said...

saya pun dh lama x jogg. sekali ikut mak pegi jogging kt UKM nk muntah lak rasa. sekarang sampai sakit2 badan. aduhai atlet yg dh lembik camni ah :p

Anis Ifham said...

Rajin.. kita dah lama tak jogging. confirm 10 tapak dah semput. haha!

mirza syazwina said...

dah lama gila x jogging..haha
last bila joging pun x taw la..hehee

zarulfarhana said...

rajinnya.. nk kena bgn pagi2 lak...

Nanie Dean said...

KN sangat tak suka jogging, tapi kalau nak exercise, just gi naik bukit je... tak yah lari2... hehehe

IA said...

WAH,,nk join?hihihi

Karya Mahirah said...

wah.. nampak cahaya NUR kat muka masing-masing lepas jogging hahaha...