HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, October 22, 2014

Segmen Blogger Cergas dan Santai

Assalamualaikum w.b.t

Kau rasa kelakar dengan tajuk segmen aku? Gelak lah puas puas , pastu jangan lupa join. Heheh.


Sehari dua ni aku try ah blogwalking , apa yang aku perasan.. mostly banyak blogger dah tak aktif. So sad. So, aku sangat memerlukan bloggers yang masih aktif, cergas dalam berblogging untuk join segmen aku nih. Supaya senang lah aku nak blogwalking and baca entry-entry yang up-to-date lagi best dari tuan blogger sekalian.

Kenapa santai? Sebab aku ada sediakan beberapa soalan yang santai untuk korang jawab. Miahaha.
Harapnya segmen ini menariklah bagi korang untuk join kan. So, cekidaut the terms.

The Terms.

a)Copy banner di atas dan link kan terus ke entry aku ni , tajuk entry 'Segmen Blogger Cergas dan Santai'.

b)Jawab TIGA soalan kat bawah ni dengan santai.....sangat~~~  ( Option : Nak jawab pun boleh , tak nak jawab pun okay. Entry kosong pun boleh, asalkan you join buat entry and link kan terus ke blog I. Mudah kan? )

c) Tinggalkan link entry anda di ruang kotak komen SEBELUM 1 NOV. Nanti aku akan listkan dalam satu entry.

1. Currently , lagu/movie/buku/novel apakah yang menjadi kegemaran korang? Citer lah sikit kenapa you suka benda alah tu.

Eg; Sekarang nih ade 4 lagu yang aku suka , tapi nak citer yang satu ni je. ( Bukan tak nak pilih lagu lain.. tapi takde lagu omputeh, melayu, thailand, jepun, tamil or etc yang menarik hati. Hehe )

Song Jieun – Don’t Look At Me Like That. >LINK<

Lagunya bergenre ‘horror ballad’ gitu. If you all tengok MV dia , rasa macam horror sikit laa. Tapi bila tengok lirik lagunya. Ianya mengenai cinta yang tidak diterima oleh masyarakat. A very nice song dan lirik dia.... hmmmm. Bila try bayangkan kisah cinta berdasarkan lirik lagu tu. Sedih. Ke aku yang terlebih beremosi? Hehe.

2. Suggestkan SATU link blog yang kamu suka/selalu lawati. Kenapa? ( sebaiknya, suggestkan blog kawan sendiri ke. Blog yang dah femes amos tu semua dah tau dah kewujudannya. )

Notes :  ( Option : Nak jawab pun boleh , tak nak jawab pun okay. Entry kosong pun boleh, asalkan you join buat entry and link kan terus ke blog I. Mudah kan? )

3. Dalam banyak-banyak entry yang pernah korang post, pilih entry yang korang rasa "Inilah entry yang memang aku nak setiap orang baca!!!" , share kan link post tersebut. Sebab nanti aku nak baca and komen. Entry yang berunsurkan pengajaran/tips sangat digalakkan.

Aku pilih entry ni. > Kisah Ita < Aku harap citer yang aku share tu dapat memberi pengajaran buat readers semua. 

Selamat join segmen aku nih. Hope ramai lah yang akan join dan meriahkan segmen nih.
Nanti , aku akan listkan senarai peserta yang join Segmen Blogger Cergas dan Santai ni. Senanglah semua nak blogwalking pas ni. Hoho.

Tips : Mostly , yang terawal join mana-mana segmen/giveaway/contest nih benefitnya lebih sikit sebab ramai orang akan terus klik link untuk ke blog dia. Kan?? Dah tu? Jangan lengahkan masa. Terus join buat entry lekaihhhh!!

*secara tak sengaja , aku nak promote lagu Boyfriend yang baru jugak -WITCH-*

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

53 comments:

Nadhira Afiqah said...

Assalamualaikum. Saya join, ye :)

http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

sYiRa LoKMaN said...

selamat malam tuan blog :)

Gee Lion said...

yeahhh saya nak join!
best dan suka segmen yg simple & kiut miut macam ni..
but ada tarikh & masa tutup ke?
malam esok baru saya nak post.
boleh cik zati?

Farah said...

Nanti kalau ada masa, saya join :)

Tak tahu pun Boyfriend ada lagu baru. haha!

nana liena said...

macam menarik ja segmen,tp kita bukan aktif sangat pun.. ehem..

tajuk segmen tak ada la kelakor awok.. rasa normal ja.. hohoho

Nao Mei said...

InsyaAllah....cik akak usahakan entri ok..

Lieya Yaya :) said...

yaya join

http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

SITI SYILAH said...

saya join segmen ni sis Izzati. hehe ni link blog saya "http://sitisyilah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html"

Safirul Amar Azmi said...

Join!
http://www.safirulamar.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Maicher said...

Baguihh, good effort.

Nurul Syahirah said...

Ira join k :)
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Liyana Lunia. said...

kita dah join segmen blogger cergas dan santai! hehehe

http://www.liyanalunia.com/2014/10/segmen-blog-cergas-dan-santai.html

Aideal Fitri said...

Ok join,klau salah maap ye

http://fitri1986.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

AyuInsYiraH said...

http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

ayu join

cik belbel said...

http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html
Taraaa cik belbel join!

Tizz Tiranah said...

Saya join ya.. :)

http://tizz-tiranah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Khairunnisa Hassan said...

http://khairunnisa3020.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-cerdan-dan-santai.html

Aisya A. said...

done. hehe

http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

BaNu Syah said...

join yer..

http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

nur as said...

http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

join ye...

Fatini Aina said...

Assalamualaikum! Join, http://fatinifattah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html. Happy gila ada segmen ni heehehe boleh penuhkan entry >,<

Noor Izwani Eliyana said...

http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Bintang said...

dah join :D

http://remajarianggg.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cerdas-dan-santai.html

Qyya said...

Meriahnya.. Dah ramai yang join
Join jugak!!
http://petite-snippet.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Haffizul Iskandar said...

Join. Tapi tak jawab soalan. :)

Done follow blog kamu. :)

http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Sya Syahirah said...

semakin terlebih cergas pulak lepas join :P
http://rainbowneon.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Nor Nadia Syakila Jamal said...

http://nadiasyakila.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

setel join segmen.
terima kasih tuan tanah.

Gee Lion said...

yeah dah join ^^

http://diaridandelion.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

radin siti aisyah said...

ok done..akak join eh...

http://ummiammararif.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

nana liena said...

td tgk biru now dah gold.. hahah

btw,akak sahut cabaran adik..!
tp entri keluar isnin nanti,so akak tinggalkan link isnin nanti la

Izzati Amira said...

@nana liena

hahah. tu laa.. tangan ni dok gatal manjang nak ubah itu ini. hehe

eyqa yushaiza said...

Assalamualaikum kak. Yus join sekali :)

http://smilingsafieqa.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

A L I SS S S • said...

http://aliss-farhana.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Joinnnnnnnn :D

Kasut Kusut said...

Assalamualaikum.. join dah..
http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Yumida Huda said...

http://umikasum.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Siti Nurzafirah said...

done joining..

http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Jie Najihah said...

Saya join segmen nie.. ^_^

http://najihahawanbiru.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Hikayat Seorang Budak said...

join :)

http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

cieyoko said...

Saya join ! hehehe

http://nadiaisyiyooo.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Bihah said...

saya dah follow blog ini.kalau sudi follow balik.
terima kasih
http://bicarabihah.blogspot.com/

Nur Hafzhan said...

Nak join! hik hik

http://stupidity-zone.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Zira Leeyas said...

http://ziraleeyas.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

akak join! :)

nana liena said...

haaaaa..nah

http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

NURAIN LIYANA:) said...

join :3 sudi-sudi membaca -.-

http://rim-yeanna.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Cik Balqis said...

sy suda join :D

http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Cik Nadyya said...

ok. join jugek akhirnya :)
http://loveneddy.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Barniyah Ammara said...

Siap! ^_^

http://dianeeya.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Amy J said...

saya join sini jugak ^^,

TunSha Ayunie said...

http://aunidenovella.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Tumpang join :)

mama 3farhanah said...

saya join...;-)

http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

.:: Schaz ::. said...

hye Zati. schaz join segmen blogger cergas & santai.

http://schazjohari.blogspot.com/2014/10/sehmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Wafiy Hayati said...

salam tuan rumah... tq sudi ajak... saya join ;)

http://mrssempoi.blogspot.com/2014/10/segmen-cergas-dan-santai.html

Azlina Afisya said...

terima kasih sebab jemput :)

http://fisha-azlina.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html