HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, November 25, 2014

Apakah itu Churpchurp ?

Assalamualaikum w.b.t

Okay kali ni aku nak cerita fasal Churpchurp pulak. Sumber pendapatan kedua dari blogging selain nuffnang. Rujuk entry Apakah itu Nuffnang?


Churpchurp ni apa?

Churpchurp ini adalah sebuah media pengiklanan yang bergerak atas platform social networking sama seperti nuffnang. Ada dua platform yang korang boleh gunakan untuk promote iklan ni , iaitu melalui Twitter dan Facebook tapi aku jugak gunakan Blog sebagai medan untuk promote iklan churpchurp nih. Baca sini Apa Itu Churpchurp?

Setiap satu klik , korang akan dapat RM0.20 , dikreditkan terus ke akaun anda. Guna churpchurp nih lagi senang nak dapat duit tau. Jangan bimbang akan status glitterati nuffnang sebabnya Churpchurp ni kira anak buah/syarikat bawah nuffnang jugak la.

Macam mana nak sign in? Macam mana nak guna?

Rujuk entry lama aku , Jom Join : Churpchurp.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

15 comments:

Jari Manis said...

terima kasih kerana share info nih

mama amir said...

Semoga dimurahkan rezeki...aamiin

Nurazlan Azmi said...

rajin akak zati buat churp churp ^^ btw dah lama tak singgah kat blog ni ^^

Hikayat Seorang Budak said...

lama lagi nak cashout. hehe.

ezyra daniel said...

percaya atau tak,dah almost 1 year zyra guna nuffnang ni,duit zyra tak sampai rm40 pon!!?
hahaha menyedihkan betul laa.

Farah said...

So, boleh je la letak churp churp ni dekat blog?

Anis Ifham said...

ok, dah faham nak letak gambar macam mana, harap menjadi xD

Izzati Amira said...

@Farah

boleh aje dear (:

Izzati Amira said...

@ezyra daniel

aigooo.. sys dah bertahun guna nuffnang bru dpt cashout haritu. sabar yee..

Azrin Rahim said...

dah lama xmen churp2..
ad jer dulu men jap..

Sabrina SA said...

Ina pun pakai churp2 & nuffnang ni.. Tapi biasanya churp2 lg senang naik dari nuffnang..

Cik Fafa said...

owhh, satu company rupanya. nak letak jugak kat blog tapi takut hilang gliterati tu. tq sharing!

Scha Nazri said...

best2 churp2. hehe

nana liena said...

churp2 snang nak naik dr 8share..kita guna 8sare jga tapi dh malas ah..

Cik Balqis said...

Dlu gne la jgk. Tp skrg damls nk tepek kt blog..hihi
Pencarian Sponsor Diperlukan