HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, November 27, 2014

DIY : Wall deco with butterflies

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahhh. Dengan sukacitanya aku nak share diy nih dekat korang semua. Selamat mencuci mata.
Credit to World inside pictures





Cool kan? Rama-rama kertas ni nampak macam hidup dan bergerak.

Cara-cara.

1. Sediakan bahan-bahan seperti , gunting, template rama-rama yang digemari, gam dan kertas warna.
2. Gunakan template rama-rama tersebut untuk ditekapkan di atas kerta warna supaya senang untuk korang lukis dan gunting nanti. *Bagi yang dah pandai melukis tu, tak payah guna template pun takpe.
3. Gunting bentuk rama-rama tersebut.
4. Lipatkan sedikit kepaknya supaya ia kelihatan seperti rama-rama yang sedang berterbangan.
5. Tampalkan kertas rama-rama tersebut pada dinding rumah korang dan susunkan ia mengikut kreativiti korang tersendiri.

Tadaaaa.. Dah siap pun.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

18 comments:

Farah said...

Cute tapi mesti time consuming nak buat semua ni.

nana liena said...

kita tak suka semakkan dinding dgn benda ni,nanti jenuh la tangan usik,habus berkumpul..huhu

Izzati Amira said...

@nana liena

aah laa.. tak terfikir pulak pasal habuk yang akan berkumpul. hahaha... tapi saya suka tengok laa.. hihi

Zizie Zack said...

kalau yang kecik2 jenih jugak nak gunting ni.. hikhik

LYAfrina said...

Cantik n sgt kretip...
Tp buat dlm bilik ok kot.. ruang taku kena lap sokmo la

Cik Mimie said...

Ni kalau buat dekat rumah Cik Mimie tak sampai 5 minit..anak buah Cik Mimie dah main cabut2..hehehe

Azrin Rahim said...

perghhh mmg nmpk mcm real..
terkesima sekejap tgok

Lollipop Manis said...

alahh cutenyeeee. nak buat. tapi mcm banyak pulak masa nak hadap benda ni saje nanti. hahaha.

Emi Ariyani Aris said...

Salam Izzati...my daughter love this so much...she is 10 :)

ezyra daniel said...

cantik..tapi kalau zyra nak buat sendiri memang tak la..sbb tak kreatif ahahaha

Najlaa 'Aqilah said...

haa diy baru nmpk 3D kan! sbb skrg bnyk je jual sticker tapi 2D

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Scha Nazri said...

cantikk! sapalah yg rajin sgt ni. hehe

nur as said...

Suka yang hitam tu.. wiwiwiwi~
Kalau ada bilik sendiri, dah lama ku hias bilikku~

Amanina said...

rumah tak banyak habuk, memang best dapat buat ni. hehe comel pun comel.

hanisamanina.com

Cik Balqis said...

Waa..bole buat nie kt bilik sndri..hihi
Pencarian Sponsor Diperlukan

Anis Ifham said...

cantik cantikk. nak buat tapi nanti ada je tangan yang gatal dok cabut nanti -,-

thehealthinspector said...

Kreatif.. tapi tak rajin lah nak buat. Ada jugak jadi sampah kena koyak dgn 2 budak kecik. Hihihi

Farrah MF said...

Cantiknya! Ni kalau nak buat kena ada craft punches butterfly banyak2 saiz. Kalau nak potong satu satu jenuh jugak...