HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, November 19, 2014

For our reminder.

Assalamualaikum w.b.t

Sumber : Twitter

Tadi waktu aku blogwalking sana sini. Terjumpa satu entry nih. Nak share , peringatan yang sangat bermakna. Harap u ols dapat baca perkongsian cerita dari tuan blogger Que Achmad nih. Do read yaa. ENTRY EKSKLUSIF.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

20 comments:

Hikayat Seorang Budak said...

baru kelmarin baca yang versi melayu kat fb PU Rahmat :)

sangat deep maksud dia.

Hafiza AizZawa said...

nasihat yg berguna buat anaknye..

Time Traveller said...

Satu perkara yang perlu direnungkan :D
Thanks for sharing ..

Miza Idgihat said...

Deep meaning. Allah. Pandai ayah dia dalam perbualan ada terselit unsur tarbiyah :'D

Nice sharing akak ! Thanks juga kongikan entry lg satu ni.

Afiqah said...

woww deep gilos storynya ni :D

Najib Ariyan said...

Salam... tentang keindahan pantai Lombok tu cuba tengok di entry ini

http://wargaalam.blogspot.com/2014/10/lombok-nusa-tenggara-barat.html

nur as said...

Waah suke. Nak letak dekat sidebar. hihihi

luna paris said...

thumbs up! =)

luna paris said...

thumbs up! =)

Gee Lion said...

pandai ayah dia connect cerita utk kita semua ^_^

Farah said...

Saya pun baca benda ni masa scroll fb newsfeed.

Barniyah Ammara said...

Trueeee ^v^

Najib Ariyan said...

pandai bapak dia mengajar anak tu... suka buat kesedaran mcm tu... ada kasih sayang...

teringat satu cerita orang bukan muslim tanya kenapa perempuan mesti berbungkus habis (baiknya cara tanya... bungkus katanya) dijawab kawan muslim dengan gula2... satu dibungkus satu lagi tak dibungkus... dua dua dicampak ke tanah... dia cakap kat member non muslim tu... pilih satu yg ko nak makan... member tu terus terdiam dan paham... mesti dia pilih yg berbungkus... sebab bersih... mudah kan

Anis Ifham said...

deep. untu perempuan.

Izzati Amira said...

@Najib Ariyan

nice. thanks for sharing.. lepas ni dah tahu nak jawab ape kalo non muslim tanya kita.. kan tq (:

Cik Mimie said...

Sangat mendalam maksud kata2 ayahnya tu :)

Farrah MF said...

A beautiful analogy :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kannn, k.Farrah?

Cik Balqis said...

Bole praktikkan nie
Belog Miss Balqis

Scha Nazri said...

dang! nasihat ayah yg sgt baik!