HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, November 11, 2014

KFC Bombay

Assalamualaikum w.b.t

Sape dah pi try KFC Bombay?? Kita dah makan... kita dah makan. Iklan tv dan review dari seorang blogger telah mempengaruhi aku. Blogger tu cakap , ayam Bombay ni memang pedas. Dalam iklan tv pulak cakap disaluti kari bla bla... okay aku tertarik. Agagagagaa~


First kita makan kulit dia dulu, okay kulit dia memang sedap. Rangup and ada la rasa kari sikit , tapi honestly... tak de la pedas mana. Tak caye ? Try la satu.. heheh. Mungkin aku ada high expectations terhadap kepedasan Bombay nya.. tu sebab aku tak rasa pedas sangat. Aku pulak jenis tahan pedas , compare pulak dengan orang yang betul betul tak tahan pedas, memang la dorang akan cakap pedas. Right?

Overall sedap laa , cuma tak pedas je.
Tak tau nak bagi rate kat mana , okay okay je feel dia dari aku.

Air Sjora tu memang sodap!!!! Sodap sangat sangat!

Okay thank you.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

17 comments:

Kim Woo Bin said...

ayam tu ada rasa jangung ke?

Cik Balqis said...

Sy pn sk mkn pedas. Bila mkn tu xde rse pedas. Tp klo mkn dgn sos cili byk2 trase woo..hihi
Belog Miss Balqis

Cik Nadyya said...

nadyya da makan jugak.. mmg rangup la.. alahai terasa nak makan lg je.. huuu

Izzati Amira said...

perghhh @Kim Woo Bin oppa komen... hhihi.

tak de rasa jagung rasanya. main ngap aje. hhhahaah

luna paris said...

=D baru je try semalam! lupe nak snap gamba hupdate.. takpelah.. dah masuk perot ponn.. hahahhaha..

anyway.. Luna yang xtahan pedas ni pon tak rase pedas... so mmg tak pedas langsung la kot... cume bezenye kulit die tu ha ade mcm corn.. dari segi taste, lebih prefer spicy yang biase tu kot...

Aisya A. said...

sy awal2 lagi dah surrender. perut tak mampu nak hadam oh pedasnya. haha

ros_reeza said...

tak pernah try lagi yg baru ni.

Najib Ariyan said...

Chetttt... aku baca tajuk ingatkan ada lah orang tu gi Bombay makan KFC kat sana... Bollywood KFC rupanya

Cik Fafa said...

saya makan yang set burger punya. memang pedas. tapi pedas yang boleh tahan la untuk penggemar makanan pedas macam saya. hehe

fifie feyca said...

oww bellum try lagi ni...

Aqilah Azmi said...

Hweeee dapnya dapnya mmg terliur lah nak mkn kepci ish ish hiks

Sara Liyana said...

Xda rasa pedas sgt pun. Huhu. Ok2 la rasanya

husna yusof said...

kite selalu makan zingger kalau g KFC tp mcm nak try yang ni.. takpe sabar dlu sabar hehehehe

Liyana Lunia. said...

mmgggg sedappp! kita sukaaa hikhik tak pedas sgt mcm dlm byangan tp tetap menjilat jari kann

Farrah MF said...

Oh, tak pedas sangat ke...akak baru plan2 nak gi makan nanti :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Belum cuba.
Means ok untuk orang yg x makan pedas macam saya lah ni xD

nana liena said...

kita jenis suka makan pedas tp bila makan hidung berair.. hahaha.. parah betul.. ya la namanya bombay-india-kan ska pedas2 berempah.. hehehe..