HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, November 19, 2014

Mamma Roti

Assalamualaikum w.b.t

Pernah makan tak roti ni? Tapi aku percaya, sesapa yang suka jenjalan kat Dataran Pahlawan (DP) nih mesti perasan kedai roti ni. Sedap tau roti bun dia.


Haritu rasanya aku beli , satu RM2.80 (rasanya laa...) , tapi semalam aku beli satu RM3.00. Sedap and tak rugi la kalau beli tiga. Nampak macam bulat kan, tapi bila korang nak ngapp untuk makan, dia akan kempis sikit. Dalam dia macam gula and roti dia ade feel crispy sikit. Serius sedap!!! Recommended by me. Hehe

Kedudukannya diantara dua buah bangunan DP tersebut. DP tu kan besar , so dia dekat ground floor penghubung antara bangunan DP sebelah kanan dan kiri. Kedudukannya betul-betul bawah Gulatis Tekstile tu.

Credit HERE


Location : Ground floor of Dataran Pahlawan.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

25 comments:

Lieya Yaya :) said...

roti tu sedappp . dkt rotiboy pn ada roti tu . sedapp nyaa :D

Syaza Raihanah said...

Mamma Roti belum rasa lagi. Tapi, Pappa Roti adalah.. Lama tak makan roti ni :D

Afasz said...

mcm roti boy kan. mama plak . hehe.

Farrah MF said...

Akak suka makan roti ni tapi bukan version Mamma Roti lah :)

Siti Nurzafirah said...

if dkt Dp bhgian dpn ada Mama roti bhgn belakang ada papa roti.. 22 sedap.. ai like

CT Humairah said...

amboi papa roti ada skrang mama roti pulak kekeke.. mcm kat rotiboy ni. memana pun sedap aja..

Miza Idgihat said...

Kak, mana lagi besar saiznya ? Pappa roti atau mamma roti ? Aummmmmmmm Dapnyaaaa :D

Izzati Amira said...

@Miza Idgihat

tak pernah makan yang papa roti punyaa. so, tak tahu laa. ekeke

Hikayat Seorang Budak said...

papa mama boy dah ada roti. pasni rotigirl pulak kot. hehe

post sikit kat kite zati XD

Hafiza AizZawa said...

sadap kan roti nie...

Time Traveller said...

Roti ni mmg sedap layan ... lagi2 time tgh lapar.. :D

Sabrina SA said...

Tengok pun dah tahu sedap kak mira.. isy terliur kita tau T-T

Afiqah said...

ehemm sedapnya hai roti kopi ni. suka makan nyum nyum

Miss Yana said...

aku pon suke mkn roti ni.. klo pergi DP kompom beli roti ni dulu..mkn kena panas2..bru sedap!

luna paris said...

ohhh... izzati tak pnah try papa roti ke..??? haa... tu la kiteorang ni pulak tak pnah try mama roti.. hihih... tapi kalau dari segi bentuk warne same.. mungkin same jugaklah rasenye...

Gee Lion said...

mama roti ada.. papa roti ada.. la ni kat klcc, ada anak dorang pulak. roti boy.. hehehe..

Cik Fafa said...

saya pun suka mexican bun ni. sedappppp. cuma beli kat fairy ja.

Farah said...

Papa Roti dengan Mamma Roti ni adik beradik ke?

nadia mansor said...

sedap owh roti ni..husband suka sgt..kalau beli sekali hadap 3 biji dia sorang..kat penang ada perisa baru..butter , sedap weh.terangkat

Anis Ifham said...

tak pernah makan mamma roti, pappa roti pernah lah. huhu.

Izzati Amira said...

@Farah

ye la kot. hahaha

ezyra daniel said...

amboiii gebu bukan men roti nye haiii terliur kita ehehehe

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mamma & Pappa Roti ni about the same je kan?

nana liena said...

mexican bun tak silap namanya..mmg sedap woo..kat mana2 bakeri mmg ada bun popular ni..nak buatpun mmg gila payah..

Scha Nazri said...

sedapp! bau dia lagi laaahhh