HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, November 12, 2014

Movie pilihan : Harry Potter (film series)

Assalamualaikum w.b.t

Sedia maklum lah yang aku nih memang bukan kaki wayang citer omputih. Yang tengok pun, mungkin sebab ter-tengok, di ajak tengok. Secara sukarela untuk tengok tu boleh dibilang dengan jari rasanya. Apa yang aku perhatikan, citer omputeh ni mostly ending nya penuh dengan tanda tanya..

Dalam hati.. "Ni mesti ada sambungan lain letteww..." - haha.

Terasa aje bahang-bahang populariti Harry Potter ni melalui kaca tv dan laman sosial seumpamanya. Tapi tak ada pun rakan-rakan sekolah aku yang gila dengan Harry Potter nih. So, aku pun buat dont know aje lah. Oh baru teringat , masa aku darjah 6 , series Goblet of Fire famous habis waktu tu. Aku tengok gitu-gitu je dengan classmates. Dari kecik aku dibesarkan dengan filem filem hindustan aje. Miahahaha.


Semester lepas aku ternampak folder Harry Potter ni kat dalam hard disk member , "Okay nanti I nak copy yer."

Baru tengok series yang pertama dengan adik aku. Tengok memalam baru ada feel kan. So, masih mencari waktu untuk habiskannya.. yelah.. ada jugak waktu-waktu untuk diri sendiri , bersama keluarga & relax bagai. Slow ahh , citer tu tak lari mana.

Tapi nak cakap aje lah kan, tengok series yang pertama ni, semua pelakonnya aku tengok comel-comel je. Pipi gebu habis , tak kira lah Harry ke.. Hermione ke.. Ron ke.. semua comel dengan pipi gebu dorang tu. Hahha, Love their face expression!!


Rupert Grint memang comel masa kecik. Masa kecik hokayyy. Hahah. Aku suka tengok face expression dia, priceless, clueless , semua ada. Hakhak.

The film series.
1. Harry Potter and the Philosopher's Stone *done watching*
2. Harry Potter and the Chamber of Secrets
3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
4. Harry Potter and the Goblet Of Fire
5. Harry Potter and the Order of the Phoenix
6. Harry Potter and the Half-Blood Prince
7. Harry Potter and the Deathly Hallows


p/s: Yang lawaknya series satu ni, ending dia , Neville Longbottom tak sangka dia boleh dapat 10 point. Reaction dia priceless habes , "Apa yang aku dah buat?" Hakhak.

U ols minat citer Harry Potter tak? Series mana paling best and gempak? Share ahh sini.

Pics credit to : google.com , tumblr.com
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

25 comments:

Bbwana adienia said...

Akak minat giler dgn crita harry potter.. Akak ada koleksi DVD cite ni dr yg 1st lg.suka tguk magic2 ni..hihi :)

Jie said...

suka jugak dgan harry potter ni

Sya Syahirah said...

haritu ada tgk first series dgn classmates lepastu series lain tk tgk pun sobs rasa tak up to date pulak padahal org lain dah habis... huhu ;_;

Cik Balqis said...

I am a big fans! Hahaha XD
Tp sedih sbb da xde sequel dahh.
Mmg mmbesar dgn cite harry potter.
Semua cite die best2 :D
Belog Miss Balqis

Ainur Ann said...

Series yang akhir . hihihi . Harry potter lah yang paling handsome :D

Cik Fafa said...

minat jugak dengan harry potter nii!! lebih suka masa theyolls masih kecik comel camni. tapi layan ja semua series.

Asha Lya said...

Lya plak memg mmbesar dgn movie ni tpi jrg d tgk

Najib Ariyan said...

Kurang minat, lebih suka Lord of the Ring dan sekarang Hobbit pulak... paling suka, untuk filem tanpa siri paling minat Prince of Persia, suka tengok keindahan seni bandaraya dan pakaian diorang

maria s said...

akak suka tengok goblet of fire, tapi sedikit terlupa jalan cerita.. :)

Cik Aann said...

suke sangat harry potter ni..masa mula2 kuar citer ni cam malas sangat nak layan..pastu satu hari tu terlayan plak.. hehehe..sedap plak citer ni..pastu sambungla tengok smpai habis siri die..hegegege

I'm Having Back Pain!

Didie Farhan said...

Suka sangat dengan cerita ni.

Najlaa 'Aqilah said...

bila dah follow ni dari kecik bila tgk deathly hallows sedihhh T_T


sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Azwar Syuhada said...

Bila orang bukak baru tengok, kalau x memang tak follow pun HP :)

Junkyo Hikari said...

sampai sekarang suka cerita Harry potter, sebenarnya harap sangat ada sambungan Harry Potter utk future diaorang dgn family diorang... TT^TT

anyway, Misaki paling suka yg Philoshoper Stone, Akzaban dgn ending Deathly Hallows :D

Aqilah Azmi said...

Hihihoo haritu cuti sem pun qila sempat tgk number satu je ekeke. Tp best lah ish. Hihi. Comel gila je diorang masa kecik ish.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Mmg slalu macam tu...
Cerita tersangkut sebab nak buat sambungan.

Deanna Morni said...

suker tengok citer nih...coz imaginasi citer ni mmg tinggi..ya plg best leh tgk diorg membesar dalam citer nihh...hehehheeh

ComelComot said...

Assalamualaikum, ni pestaim saya singgah, thanks for dropping by ya.

Harry potter mmg feberet movie.. follow semua cerita. kalaulah saya pun ada magic macam dorang.. kan best..

btw salam perkenalan..rajin nt singgah la lagi.

Zizie Zack said...

akak pun masih ada lagi 7 series harry potter ni.. dah habis tgk, tp mcm sayang lak nak delete dr hard disc.. hehehe

Farrah MF said...

Akak memang suka dgn HP! Best!

LYAfrina said...

febret jugak citer ni dulu2.
mmg x miss la..

Afiqah said...

df suka tgk yg mula mula je movie dia. yg lain kekdg kurang hahaha .

e d r i n a . 피나 said...

Harry potterrr!
paling suka yang last. heheh

Miss Yana said...

minat sangat! ape2 yg berkaitan dgn sains fiksyen aku tgok..

Jie Najihah said...

minat gilaaaa.. waaaa.. semua best !! ^_^