HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, November 30, 2014

My November Playlist #2014

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahh. Mood fan girling over here. Atas permintaan kak Scha Nazri nak aku senaraikan playlist lagu-lagu korea yang aku selalu dengar atau best di layan selama ni , tercipta idea baru. Hehehe.

Memandangkan aku nih kpoppers.. jadi.. paham-paham lah. Huahahaha.

1. HyoXJoo ( Hyorin X Jooyoung ) // Erase



Link : Music Video ǀ Dance Practice ǀ See the Lyrics ǀ Live performance

Review : Lagu ni berkisarkan pasal dua pasangan yang dah putus cinta sebab masing-masing merasakan kisah cinta dorang ni takde hala tuju. Masing-masing cuba melupakan kisah lama dan cuba untuk mulakan hidup baru dengan cari pasangan baru. Masing-masing berharap dengan adanya cinta baru , mereka boleh lupakan kisah lama. Tetapi , dalam diam masing-masing saling merindui.

Banyak sangat 'masing-masing' nya. Hahah.

2. Joo Young // Call You Mine Cover ( Original by Jeff Bernat )


Link : Music Video Cover ǀ Live performance ǀ Download MP3 by Jeff ǀ Original ǀ See the Lyrics

Review : Aku suka lagu ni sebab Jooyoung yang nyanyi. Miaaahahah. Pendapat aku la kann.. Lagu ni berkisarkan lelaki dan perempuan ni asalnya kawan. Tapi , dalam diam lelaki tu simpan perasan kat perempuan ni. So, dia bercadang nak luahkan perasaan dia kat perempuan tu. Dan , dia buat keputusan untuk jadikan perempuan tu sebagai milik dia. Dia pun bertanya , Can I call you mine?? Sweet kan.

3. Junggigo X Mad Clown // The Manual Cover ( Original by Eddy Kim )



Review : Aku tertarik nak dengar lagu ni sebab Junggigo buat live performance , comel ajee. Lagu ni macam cara-cara nak jaga hati perempuan. Baca lah lirik dia sendiri. Hehe. Sweet tau.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

9 comments:

Farrah MF said...

Memang kpoppers betul ni. Akak pandang2 tengok gambar jelah :)

Adilla Khairulrizal said...

oh oh akak jooxhyo tu hyorin sistar ke?

Echa H. said...

wahh layan lagu korea je ye. dulu sy pun selalu je dgr lagu korea. tp skrg tukar genre pulak dah :D

Farah said...

Oh my! The Manual is my jam! Ada satu masa tu, saya cuma dengar lagu The Manual sahaja dalam satu hari. Berapa ratus kali repeat pun tak tahu. Haha. I love Eddy Kim and all his songs!

*fangirling mode on*

Scha Nazri said...

akak dah dengar. donlod semua laguu. hehe. thanks sygg!

Hikayat Seorang Budak said...

paham. hehe

Ayuni Sara said...

wiwwiitt...lagu korea tuh...cp layan juga, tapi x tgk lirik pun..hehe

Tashira Sha said...

au thank you kak. nak juga dngar nanti.

Papaglamz said...

Hamboiii K-pop semuanya..