HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, November 22, 2014

Nasi Goreng Nutella?


Assalamualaikum w.b.t

Semalam mak masak nasi goreng. Nasi goreng simple je , sedap as always. Aku paling suka nasi goreng mak aku dari nasi goreng sendiri. Sebab tu aku suka mak aku yang masakkan.. miahhaha.

Simple je , letak isi ketam bagai dan adalah isi-isinya. Aku nak puji mak aku je sebenarnya..

"Mak.. sedap la nasi goreng mak harini." - puji si anak.

"Mak letak nutella.", yakin tak yakin aje jawabnya.

"Hah??"- terkejut si anak. Yela, nasi goreng yang dia makan tu kaler putih, bukannya cekelat. Adoi.
"Mak biar betul... Adela la..."

"Ah. Adela.. Nutella tu ape erk?", soal si emak.

"Tu sebelah mak tu Nutella la.", jawab si anak sambil menunjukkan bekas Nutella yang berada di atas meja itu.

Almaklumlahh.. Kat rumah ni tak pernah beli Nutella , paling pun roti sapu dengan kaya je. Aku je yang menggedik nak beli Nutella. Terpengaruh dari roommate. Miahahaha.

Sedap dimasak bersama dengan nasi goreng. Bahan pengganti untuk minyak.

Tapi kalau betul lah mak aku buat nasi goreng nutella tapi , memang sah sah aku akan share resipi tu kat korang. Hahah.

p/s: Nutella dan Adela bukan adik beradik yer. Takde relationship or bau bau bacang sekalipun. Keke
Pics credit to tumblr & google
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

20 comments:

Farrah MF said...

Akak dah teruja dah nak masak nasi goreng nutella ni :)

Sally Samsaiman said...

ni suspen kalau betul ada yang buat! hahahaha

Nur Inani said...

hahaha..ingatkan sungguh tadi ;etak nuttela. baru nak mintak resipi..muahaha :P

nana liena said...

fakta : nasi goreng ada unsur kemanisan mmg tak sedap walau dimasak o si mak..

nutella sedap, satu bekas sehari mmg bisa habis dalam masa 24 jam. ini pun fakta.

hahaha.adik beradik ela.lol

Siti Nurzafirah said...

hahaha... baru nak tanya apa rasanya nasi goreng Nutella... ^_^

CikSiti said...

he he comel jer mak..letak nutella pon boleh jerrrr

Fara_nym (Farahanim) said...

Ahahaha lawak la cite. Nutella pun tak pernah beli. Sama lah saya kat sini. Ohoho..Suka nasi goreng ibu lagi kan~

rohaiza yunus said...

Akk dah teruja nak masak nasi goreng nutella

Najlaa 'Aqilah said...

haha comelnya mak u >_<

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Cik Balqis said...

Hihi..bole je try kn..xslh..hihi
Belog Miss Balqis

Afiqah said...

nutella sedapp :D

Sabrina SA said...

hahaha kalau kak mira reti buat nasi goreng + nutella, jangan lupa share resipi ye, ina nak try jugak haha xD

Junkyo Hikari said...

bwahahaha mati-mati ingatkan masak nasi goreng dengan nutella tadi.. XDD

kalau betul buat pakai nutella nak gak tau.. :D sekali adella la :3

:)

Hikayat Seorang Budak said...

haha. kalo ada resipi tu, memang viral pasni :)

luna paris said...

haishh... baru nk buat! hahahhaha...

Farah said...

Perghhh, ingatkan betul-betul nasi goreng nutella. Tak dapat bayangkan.

Anizz Annisa said...

ingat kan betul2 la nasi goreng nutella..hihi..

Encik Skema said...

wahaha ,, adela tak adela ,, yang pasti saya panggil benda tu 'planta' ,, ahha .. sama la kita kak , makan roti dengan kaya jer ,,tu pun dah terasa 'kaya' ,, :D tak ader nya nak bernutella bagai ,,

Anis Ifham said...

mati-mati ingat letak nutella dalam nasi goreng. hahaha xD

Scha Nazri said...

kakakaka. ingatkan betul2 masak dgn nutella. hahahah