HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, November 17, 2014

The Vampire

Assalamualaikum w.b.t

Aku suka tengok cerita hantu , tapi tak delah yang cerita jenis banyak main psiko bunyi je dan rupa hantu nya yang sangat hodoh lagi menakutkan. Aku tak suka. Sebab aku akan pikir benda lain. Sesungguhnya imaginasi aku hampir ke tahap level tinggi. Imaginasi yang tak bagus laa. Tu yang aku tak suka fikir dan bayangkan sangat tu.

http://my.shareddis.com/p/91PQo
Supernatural.

So, aku lebih suka cerita yang ada kena mengena dengan vampire dan siasat pasal spirit?? Macam Supernatural. Citer vampire nih pulak, aku layan series The Vampire Diaries. Citer omputih ni aku lebih suka layan kat tv je. Aku tak mencari alternatif lain untuk menontonnya di kaca skrin laptop. Korean drama is more better. Wakakaka..

Kenapa vampire? Aku suka duduk dalam gelap. Hidup macam vampire tak? Haha. Just joking. Aku cuma tak suka duduk dalam keadaan yang ada cahaya, cahaya ni panas. Waktu malam pulak, ianya adalah satu pembaziran elektrik buat aku. Hahaha. Lampu je lah, kipasnya tidak. Hikhik.

http://my.shareddis.com/p/91PQo
Paul Wesley & Ian Somerhalder ni deduanya hensem.

Kenapa vampire?  Aku rasa, banyak citer omputeh ni vampire dia memang handsome tahap tutup mulut sambil ternganga lah weh. Memang handsome. Mata dorang tu... mak ai.. Bak kata , “I ols sanggup kena gigit oleh vampire macam dorang nih.”.. Bak kata yer , tapi tu bukan aku. Ishhh, idok ler teman...

Tapi.. bila cakap fasal cerita vampire , ramai orang akan bercakap-cakap fasal Twilight kan? Honestly, aku tak layan lagi Twilight tu. Dah ada dah kat hard disk , nanti-nanti lah aku tengok yer.

http://my.shareddis.com/p/91PQo
Yeon Jung-hoon.

Dan.. korean drama pun ada satu series.. The Vampire Prosecutor. Best jugak cerita nih... Makan darah sambil menyiasat. Try lah layan bagi yang minat. Aku baru layan siri 1. Setakat ni yang complete dua series je. Series yang ketiga tak tahu lah nak buat bila.. Maksud aku, series yang ketiga tu tak jumpa lagi kat youtube. Nanti lah aku cari...


So, korang punya pandangan mengenai cerita vampire nih pulak macam mana? Ada cerita vampire lain yang boleh suggestkan kat aku?

Pics credit to google & tumblr
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

26 comments:

Aqilah Azmi said...

eiiii qila tengok both vampire hihihi.
Yg korea tu best kan.
Dia rasa darah and eventually knows everything!!!
Hihihi.

Alooo nape tak tengok lg Twilighttt hihihi xD

Miza Idgihat said...

Mihmihmih eddward cullen ohh my !!! sangat la handsome ok. Arghhh. even jaccob tu handsome tapi lama-lama tgk edward. ekekekeke.

Dulu malam nak layan twilight. Tapi akhirnya layan gak. Hmm.. tpi kalau tak tengok preffer tokseyy la tgk. Tak elok >.<

Anis Ifham said...

peminat vampire rupanya xD

noratini jaminon said...

cite hantu sergah2 bunyi kuat2 x suke, tp kalau cite mcm supernatural takut pun layan gak,hehe

Amy J said...

hehe.. saya x mnat cerita Hantu. nanti dok terbayang 24 jam.. dalam bilik air lah, nak tidur lah... -.-

tapi kalau cerita Vampire, saya SUKA GILA dengan cerita True Blood. pernah tengok tak? haha. tapi cerita tu 18sx sikit. ops~ tapi cerita dia serious best.

vampire diaries saya x layan. xtahulah kenapa.

Izzati Amira said...

@Aqilah Azmi

nanti kita tgok la eh. naik sem baru nnti.. hihi

Izzati Amira said...

@Miza Idgihat

adeh. sebab 18sx ke mcm mana? hehe

Cik Mimie said...

Twilight best..:)

Miss Yana said...

Eeiii..suke gak tgok vampire diaries tuh tp season 4 xtgok lg.. Ape ksudahannyer ek?

BudakVanilla said...

sy pun agak suka la macam cerita vampire2 nie. .mcm film van helsing tp tu pasal pemburu vampire, nak tengok jugak vampire prosecutor tu. .kat youtube ada ke? meh bagi link. .hehe :D

NoorNazuha said...

Citer vampire yg akak layan twilight jeh..hehehe..tu pun yang part 1 paling best, masuk ke 2 dan seterusnyaa, dah kurang best dah.....

Ainur Ann said...

Yeah kita #TeamCrush-ingVampire .
Abam abam supernatural sungguh super hensem :DDD . Yang korean tak tengok lagi ~. Mesti best en ?

Cik Fafa said...

omg!haha.stefan spotted! minat sangat dengan cita2 vampire camni. twilight of course dah tengok semuanya. hehe.the vampire prosecutor pun suka jugak. tapi pernah tengok yang siri 2 ja. siri 1 tak tengok pun.

series dracula pun ok. movie abraham lincoln vampire hunter dan dark shadow yang johnny depp tu pun layan gak.

dilakhir said...

cerita hantu pelakon handsome.. cerita seram pun macam tak seram heee

Farrah MF said...

Akak tak pandai tengok citer vampires tapi boleh dikira sespesis dgn diorang sebab suka bergelap. Alah panas hihihi

ezyra daniel said...

zyra pon suka tgk cite hantu..tak kisah la vampire ke menggilai ke.hehehe
vampire omputih memanh handsome2 kan.lebih2 lagi edward cullen dlm twiligt!hehe
ok klik 5 ads malam ni^^

Cik Balqis said...

Cite hantu yg seram xsuka =,=
Belog Miss Balqis

Hikayat Seorang Budak said...

suka tengok supernatural. abang dia hensem :)

Scha Nazri said...

okay. akak nak cari yg versi korea tu haa. macih bebehh

Junkyo Hikari said...

Kyaaaaaaaaa... (ooops gedik menjerit kat sini.. mwahahaha)

Misaki suka gila dgn vampire... of coz hawtttt stuff vampire.. mwahahaha.. (oopss..)that's why nama blog misaki MisakiPureBlood.. kira macam nak berlagak diri ni vampire asli kononnya.. yg cool and berkuasa.. ahahaha..

supernatural dulu selalu tengok pastu tinggal banyak season TT^TT so ingat nanti kalau dapat sambung u, nak carik dekat kwn2 baru stok cita tuh.. termasuk vampire diaries since lama dah tinggal cita ni.. tapi still amek tahu (spoiler cita nih) dekat wikia vampire diaries..

Misaki dalam vampire diaries nih first sight love mestialah DAMON a.k.a IAN!!!! He's so freakin hawttttt... can't ignore that fact... ahahaha..

Elena for Damon... Damon for Elena... Love them together.. XDD

tak smpat lagi tgok cita prosecutor nih.. nanti nak tgok insyaAllah.. hehehe.. XD

ada movie vampire baru punya tahun ni.. tajuk Vampire Academy (better read the book rather than watch the movie) but movie dia boleh lah :D org ada buat review sikit http://www.misakipureblood.blogspot.com/2014/09/vampire-academy-2014-film-review.html

pst:/samalah cita twilight tak tgok pun except ending dia :D suka anak diaorg :)

CT Humairah said...

wooo minat genre gini..
akak ske citer cute cute haha yg tengok tak payah pening pening pkir.

Miza Idgihat said...

@Izzati Amira

Ermm, entah ek tak tahu nak kata macam mana. Yela boleh dikatakan cerita tu pasal first love kan. Ada la aksi2 ghairah T^T Erghhh. Sebab... bila benda tak baik dah melekat kat kepala payah nak hilang. tsk tsk. sedihhh.

Izzati Amira said...

@Miza Idgihat

yup. setuju. thanks miza (:

Gee Lion said...

layan twilight sampai filem yg kedua akhir. yg final tak layan dah.. sebab tak leh terima kstew putus dgn rpatz.. huhu..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Saya x suka tengok cerita hantu,
Except yang lawak:)

nana liena said...

supernatural mmg superberb..! minat la jga..tapi dia 18SX kan..plus malam2 buta kat tv baru nak siarkan mmg diketepikan..baik tidur.. sekarang dah jrang layan