HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, November 12, 2014

Tunaikan check nuffnang & churpchurp

Assalamualaikum w.b.t

Baru-baru ni aku ada kongsi pasal check yang aku terima dari nuffnang kan , 1-2 minggu kemudian aku dapat check dari churpchurp pulak. Alhamdulillah syukur. Walaupun tak seberapa , aku masih baru dalam dunia nak earning income dari nuffy dan chuppy ni *nama manja pui*. Heheh

Baru semalam aku tunaikan check tersebut guna Maybank Check Deposit ATM. Ada banyak cara nak tunaikan check dari nuffnang nih. Tapi , cara paling mudah adalah tunaikan check menggunakan ATM.

Ni tutorial nya.

1. Belakang check nuffnang/churpchurp tu tolong isikan account bank number , nama penuh dan nombor telefon anda dengan jelas sebelum pergi ke bank untuk tunaikan check anda tersebut.

Di hadapan ATM machine

1. Pergi dekat Check Deposit ATM , pilih bahasa Melayu atau English language.
2. Masukkan akaun number milik korang.
3. Then , dia akan mintak berapa value check yang korang nak tunaikan tu.
4. Masukkan check anda.
5. Bila dia dah terima check tu, dia akan keluarkan resit. Tunggu sehingga 3 hari waktu bekerja , nanti wang tersebut akan di-bank-in kan ke dalam akaun anda.
6: Dah boleh senyum lebar. Hehehe


Note : Jika nama anda adalah Munah , so akaun number yang akan digunakan tu mesti milik Munah , tak boleh letak nama orang lain yer.

Okay bye. Tenkiu.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

16 comments:

Naniey Jemiey said...

bestnya dapat bonus dr nuff..hihi

Syaza Raihanah said...

Thanks. Awk dah bantu SR serba sedikit...

Najib Ariyan said...

waaa... lama2 boleh kayo ni buleh kayoooo....

Izzati Amira said...

@Syaza Raihanah

most welcome (:

Farrah MF said...

Wah, bestnya! Bestnya!

Nurfara Hani said...

Wah bestnya dapat cek. Boleh le belanja. Hehe

e d r i n a . 피나 said...

Bestnya boleh cash out. Fina ntah bila laa. Wuuu

ecah khalili said...

err..kalau nama Esah?haha..larikkk..

Cik Balqis said...

Waa..sy mls nk cash out. Biar la die beranak pinak dlm nuff..hehe
Belog Miss Balqis

siti zawiah said...

tak pernah cash out lagi..tahniah..

Cik Fafa said...

sikit2 lama2 jadi bukit. bestnya!!

Asha Lya said...

Lya x smpai2 lgi earning churpp2

ain syafieqa said...

bestnye mr nuffnang bagi gaji..blog ain tu bertahun la nak dapat.hehe

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Alhamdulillah...murah rezeki kamu dik (^^,)

Singgah bw malam~
Jemput join GA: Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Baru tingat ada cek lain belum cash out.
Takut2 da expired pulak.

Anis Ifham said...

ok dah tau, tapi.. belum cukup duit lagi nak cash out. hehehe