HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, December 10, 2014

Kim Woo Bin ( 김우빈 ) Profile

Kim Woo Bin ( 김우빈 ) Profile


Real name : Kim Hyun-joong
Stage name : Kim Woo-bin
Birth of date : July 16, 1989
Height : 187cm
Agent : SidusHQ
Occupation : Actor , Model
Dramas : The Inheritors , School 2013 etc

Aku start suka dia waktu The Heirs lahh. Handsome nyaa lahhhh. Aku suka dia lagi dari hero pertama. Hahahaa. As usual , aku memang suka hero kedua dalam mana-mana drama korea pun... Kekeke.


Credit : google , wikipedia

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

20 comments:

Echa H. said...

ehemmm. cemnyerrr xD

Mazni Munawar said...

Hensemnyaaa 😍 samalah start mnat dia pun lps tgk the heirs

Umeey Assalyhat said...

wowww . woo bin!

Nadratul Syazwana said...

Handsome dia ni T_T

Blo KWB said...

really ke real name dia tu?. act, haritu dlm surat khabar pun tulis real name dia mcm yang awk tulis ni. I think surat khabar silap orang or silap nama. Jauh berbeza real name and nama artis dia.. WEIRD

Blo KWB said...

time dia berlakon dlm heirs tu.. Watak dia jahat tu yang terbaik tu. Lagi- lagi time dia buli eun sang tu.. Time dia ditolak tu sedih gila..

Nurazlan Azmi said...

mengharap Alan akan tinggi seperti dia satu hari nanti..hehehe :D

NURAIN LIYANA:) said...

hensem wuyy xD haha . payah sebenarnya kalau suka hero yg kedua ni . selalu broken heart je time tengok :( always be like "asal la dia tak pilih aku je:/ " haha.

btw , liyana baru post super short entry kat blog ni hihi. saja nak bagi tahu woobin jadi next guest kat rm nanti :D

Blo KWB said...

Dlm profile google bgithu tinggi dia 1.88m

Sabrina SA said...

hensemnya kim woo bin.. pernah tgk dia kat running man.. masyaallah hensem gila T-T

Fatanah Khirizan said...

haha,saya suka dia dalam the heirs jugak berbanding lee min ho tu...btw,tarikh lahir dia sama dengan saya,keh3... running man ep 225 dia dengan hyun woo datang... kena tengok~ hehe

Misaki PureBlood said...

OMG!!! my oppa!!! :D

I love him so much <3 <3 <3

tengok Gentleman Dignity start suka Woobin dah and bila tgok School 2013 lagilah suka dekat Woobin :D

pastu last tgok The Heirs... awwwwww
suka gila dekat Woobin!!!!

Woobin sangatlah kesian TT^TT
its ok Woobin, come here, let me pat you.. mwahahaha

hero kedua selalunya mmg kita suka banding hero first XDD

Najib Ariyan said...

hero Malaysia takder yg suka ker?

ENarisha ♥ said...

i love him tooooo!!!

Farahin Azmie said...

Oppa encem xD

Jari Manis said...

sis pun minat sangat sama Kim Wo Bin nih..lakonan beliau fuh!! mantap!

Siara Elina said...

Saya pun lahir bulan july gak hahaha =P Tinggi nya --' 187 --'

Siara Elina said...

Saya pun lahir bulan july gak hahaha =P Tinggi nya --' 187 --'

Scha Nazri said...

hensemnyaa magadd

Papaglamz said...

Yg pelakn tmbahan pon minat jugak kn? Hahaha