HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, December 30, 2014

My December Playlist #2014

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahh. Ada part yang seterusnya lah.. Heeee.. Moh tengok , lagu apa yang kerap aku main dalam playlist aku untuk bulan nih.

1. Knock knock // Elizabeth Tan

http://my.shareddis.com/p/9pIae

First time aku dengar lagu ni kat tv3 lah. Kan ade certain iklan nak tunjuk citer-citer baru , lagu ni jadi background music dia. Korus dia best kot. So, aku tanya lah adik aku ni lagu apa , dia cakap dia tak tau. At last , Inaz jugak yang bagi tahu aku tu lagu Elizabeth Tan. "Oooohhh....".

Aku suka suara dia dalam lagu ni. Lagu Anak Muda yang asyik dok ulang tayang kat tv3 tu pun best jugak. Eh, berbalik kepada Knock Knock punya lagu ni , cara Eli nih nyanyi unik sikit lah bagi aku. Hoho. Lagu pun best boleh layan. Aku suka. Hehe. Pokoknya memang aku suka layan lah. Hehe.

Link : Live performance ǀ See the Lyrics

http://my.shareddis.com/p/9pIae 
Eli & Soyu ( SISTAR ) ni muka lebih kurang kan? Okay itu je nak cakap. Haha.

 2. Kihyun // Hyeya ( Original by Alejandro Sanz // Y Si Fuera Ella )

http://my.shareddis.com/p/9pIae

 Sekarang ni aku tengah layan survival show NO.MERCY kerjasama antara MNET dengan STARSHIPent. Opkoz lah aku akan tengok sebab SISTAR ade okayyy ( Hyolyn & Soyu jadi judges ). Kuikui. Masa mula-mula nak tengok ni aku tak pilih bias aku lagi. So, kita layan EP 1 terlebih dahulu , yang ada eng sub lah ( currently dah masuk EP 3 ).

Dok layan para jejaka ni nyanyi , ada satu part tu peserta gambar di atas , dia nyanyi lagu best. Tambah pulak dia nyanyi pun sedap. So, aku pun suka lah lagu ni. Weee... Asalnya lagu ni adalah milik Alenjandro ( tak pastilah Mexican or Spaniards or apa-apa je lah ). Tapi , SHINee Jonghyun dah ubah lirik lagu asal kepada bahasa Hangul ( Korean punya language lah ). Sedap tau. Try lah dengar.

*dah google , Alejandro ni orang Spain daaa..

Link : Live performance by Kihyun ǀ Live performance by SHINee Jonghyun ǀ Alejandro Sanz // Y Si Fuera Ella ǀ See the Korean Lyrics




Enjoy.
#prayforMalaysia
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

14 comments:

Nur Inani said...

layan lagu koreaaa :)

Farrah MF said...

Akak pun suka dgr knock knock. Catchy :)

Mazni Munawar said...

sepanjang bulan 12 ni mesti tiap2 hari akak bukak lagu ni kan :p

Azwar Syuhada said...

Laa..lagu Knock knock tu Elizabeth tan yang nyanyi rupanya, ingatkan Nina af, suara lebih kurang.. hehe

Aisya A. said...

aah suara elizabeth tan mcm unik sikit kan. suka jugak dgr suara dia. hehe

yoorin melacolea said...

mula2 ingat yuna yg nyanyi.. hehehe

Sabrina SA said...

Lagu Elizabeth tu knock knock kan tajuk dia? Baru je Ina jumpa tadi. Suka jugak dengar lagu dia.. Suara dia sedap!! ^^

Nadratul Syazwana said...

Adeh dehh, dua dua tak layan hihihi T_T Nad jenis jarang dengar lagu

luna paris said...

opismate salu play lagu ni ulang2... bile asek ulang2 je.. feels annoying jugak.. tapi bile dga lirik die.. cam stail je.. so layan jelaa.. ulang pun ulang lah... hahaha =p

Amy J said...

saya pun suka knock knock tu! kak farrah yang recommend. terus tersuka. hahahahaha

Farah said...

Dua-dua saya tak pernah dengar. hehe.

Lollipop Manis said...

knock knock memang best. selalu sangat dengar. :D

JJ said...

Elizabeth Tan bukan comel je orangnya tapi suara pun sedap :D

Edrina Zulkafli said...

SHINee Jonghyun !! <33