HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, December 29, 2014

Seratus satu kegunaan baju perkahwinan si bekas isteri

Assalamualaikum w.b.t

Tadi sambil aku klik web sana , klik web sini. So, aku terbaca satu tajuk ni "101 Uses for ex-wifes wedding dress". Oh.. menarik sungguh tajuk itu. Jadi, aku pun bukak lah nak tengok apa maklumat atau isi kandungannya kan... Inilah diaaa...

 

Boleh digunakan sekali lagi untuk main kahwin-kahwin kat halaman rumah. Ubah suai sana sini sikit. Jadi lah baju yang BARU! Tadaaaa!!!

 

Jadi baju alas masa nak gunting rambut. Kreatif sungguh!!

 

Jadikan ia sebagai alas pokok krismas. Boleh letak hadiah banyak-banyak atas baju kahwin tu. Hehe

 

Idea jadikan sebagai papan meluncur pun bagus jugak ni. Mesti lagi laju 10 kali ganda. Zupp zupp gitu!

 

Selain baju askar , wedding dress ni jugak boleh diguna pakai untuk penyamaran di musim salju. Bagus sangat idea kau Jemah oi!

 

Thorbaik!! Baju kahwin jadi alas masa kita nak baiki kereta pun adalah idea bijaksana. Maklumlah, kat rumah takde surat khabar or kain buruk nak buat lapik. Good!!

 

Nak buat lap-lap kayu golf pun adalah idea yang bijaksana. Mesti shining + glowing masa nak buat pukulan nanti.

 

Bijak! Bijak! Dengan menggunakan baju kahwin ni sebagai kain pengilap kasut memang cerdik!

 

Kalau dah mahal sangat alas meja kat luar tu. Baik amik baju kahwin ni buat alas kan? Sempoi!


 The best part ever!!! Boleh bawak main dengan pet kesayangan lari sana sini!! Lagi kukuh dan teguh.

Hahaha. Apa perasaan korang bila tengok gambar ni semua? Aku suka yang last pic tu. Kuikui. Apa yang aku boleh tafsirkan or buat konklusi sendiri daripada gambar ni semua... "Nampak sangat dia ni takde kerja and frust sangat dengan ex-wife dia. Hikhik."

Tapi.. ni dikira sebagai kreatif sangat. Aku suka dengan idea dia nih. Hehee. Actually, ada banyak lagi kegunaan dia.. refer SINI untuk tengok lagi gambar-gambar yang lain. Hahaha.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

23 comments:

Nur Inani said...

Hahahah. nak buat kain buruk pun boleh untuk lap tingkap. :P

Izzati Amira said...

betul tu @Nur Inani ! hehhe

Najlaa 'Aqilah said...

haha lawak. kes frust kena dump kot haha

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Echa Hee said...

nak buat jadi alas kaki jelah ahhahaaha

Blo KWB said...

kelakar.

Nurhazlin Hussein said...

Hahaha benci benau nampaknya dengan bekas isteri dia >.<

fatin wawa said...

setuju dgn yat last tu.. mesti da frust ngan ex-wife dia. hee..

Nurazlan Azmi said...

kreatif sungguh depa .. good good.

Sya Syahirah said...

kreatif mmg kreatif tp sayang gila wedding dress mahal mahal akhirnya jd mcm tu je haha :D

Ana Myhusna said...

Haha.. Lwokknyee.. XD

Jie Najihah said...

hahaha.. bagos betul. recycle balik. XD

nana liena said...

hahaha.. sayangnya bazie simpanlah utk anak cucu pakai..kalau reti jaga la..

Didie Farhan said...

Kreatifnya :)

Encik Skema said...

haha, tengah frust la tu ,, tapi memang kreatif sebab dapat memanfaatkan baju tu dengan sungguh cemerlang. :3

radin siti aisyah said...

macam2 lah depa nih kan..kreatif pulak tu..hahaha...
Jemput Singgah Blog Ummi Ammar Arif

Sabrina SA said...

hahahhaa nampak gaya dia macam nak balas dendam sebab frust lepas cerai kot ;p

mama amir said...

sokong..memang takde kje...hihi

Que Bell said...

haha kreatif sangat.

luna paris said...

hahaha.. die frust dengan xwife ke.. die miss xwife.. hahahahaa

Amy J said...

hahahahha.. ya ALLAH. kejam sungguh laki2 ni.. adoi, dah la mahal.. hahahah

Farah said...

Masa first time baca benda ni, memang gelak terbahak-bahak bila tengok betapa kreatifnya penggunaan wedding dress tu.

Lollipop Manis said...

Hahahaha. melampau sungguh. baju mahal-mahal buat benda tu semua.

Edrina Zulkafli said...

bhahahaha. awesomeee XD