HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, June 27, 2014

Alhamdulillah CPUV masuk lagi....

Assalamualaikum w.b.t



Thank you nuffnang and viewersss. Sayang korangg.

Busy nak update story , wifi kolej pun macam hampeh. Laptop buat hal setiap kali nak online.. kecewanya hati. Sabarlah eh korang kalau nak tahu story aku kat sini. Huahaha.

Kbye.

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, June 22, 2014

Jogging pagi di UiTM Tapah.


Assalamualaikum w.b.t

Haaa , semangat kau first week lagi dah ber-exercise kat Tapah. Aku pun tak sangka seawal ini aku akan mula ber-exercise sebab selalunya kalau kat Lendu dulu pun aku jogging sengsorang aje. Member semua malas jog , minum itu ini aje , kuruslah nanti. Haha.

So , hari tu Didi ajak aku jogging. Aku nih jenis suka joging lepas subuh. Sebab , lepas subuh ni matahari pun belum tinggi , takde lah rasa panas sangat. Mula-mula deal dua orang aje , then ajak roommates dia sekali merangkap Huda dengan Lily.


Muka lepas jogging. Matahari pun dah naik waktu ni. Budak-budak pun dah ada yang bergerak untuk ke kelas. Kat sini paling awal kelas start jam 8 pagi , kat Lendu dulu 8:30 pagi.

Bagi aku lah , nak pusing satu UiTM Tapah nih memang seriously besar gilaaa. Macam satu pusingan stadium lah kiranya.

Perjalanan bermula dari kolej perempuan menuju ke kolej Fasa 1 ( kolej lama ) , semput jugak sebab dua bulan balik rumah mana ada aku sambung kegiatan senam senam nih. Masa nak patah balik tu pulak , ingat nak cross kat jalan tengah aje , laluan fakulti. Tapi si Lily nih suruh jalan jauh , tambah tolak kiranya satu UiTM lah kiteowang pusing. Tak joging sangat pun , jalan aje dulu.

Si macek Didi dengan Lily ni pergi buat acara 'jalan laju' macam dalam acara sukan kat tv tu , aku ngan Huda gelak aje kat belakang. Agak dorang dah jauh tu , kiteowang pun start joging balik.. mengejar...

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, June 19, 2014

Pemenang Segmen Blogwalking by Izzati Amira

Assalamualaikum w.b.t

Thanks for joining you olls. Terima kasih banyak-banyak sebab sudi memeriahkan Segmen Blogwalking by Izzati Amira nihhh. Thank you sangat. Nanti kita buat lagi yer.

Sorry , aku tak dapat nak upload gambar untuk bukti sebab line memang tengah lowwwww gilaaaa. Stress tahu. So , kepada 5 pemenang adalah seperti yang berikut.. heee

Top Referral setakat ini yang menggunakan link entries hanya ada seorang sahaja.

Congrats to http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

Terima kasih sebab promote Segmen Blogwalking ni yer.

4x url yang dipilih secara random ialahh...

No. 53
No. 7
No. 77
No. 42

Semak link kat SINI okayy.

Kepada Top Referral dan pemenang random tolong komen entry ni dengan butir diri.

Nama :
Url blog :
Alamat rumah :
No. telefon :

*maklumat anda tak akan di public kan.

p/s : Suram gilaa entry takde gambar.

Kbye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, June 17, 2014

Balik rumah dengan KTM

Assalamualaikum w.b.t

Ye. Haritu balik rumah dengan member naik KTM. Waaaa.. First time nih. Kenapa tetiba nak balik rumah padahal duduk kat Tapah belum pun sampai seminggu dah gedik nak balik? Miahaha. Sebabnya jadual untuk kos kiteowang ni tak susun habis lagi. So, daripada terperuk aje dalam bilik tak buat pape , aku pun dipengaruhi oleh Dibah dengan Linda untuk balik rumah naik KTM.

Dekat aje KTM tu dari tempat kiteowang. Masing-masing dapat sit jauh sebab banyak tempat dah full.


Coach paling hujung , sit paling depan. Nasib lah sebelah aku tu lelaki India , kalau warga bukan Malaysia alamatnya aku duduk atas lantai lahh. Untung lagi sepanjang perjalanan dia tidur aje , senang hati aku. Tapi aku tetap tak boleh tidur gak. Istanbul Aku Datang yang dorang tayang kat screen pun kejap ade kejap takde je. Dah nak sampai and penghujung movie barulah dia takde sangkut-sangkut.

Perjalanan dari Tapah Road ke KL Sentral memakan masa dua jam. Oh ye.. disebabkan KTM ni berhenti dekat bawah and orang pun ramai gilaa kat KL Sentral , kiteowang bertiga naik tangga aje untuk ke atas sebab eskalator penuh dengan orang.

"Takpelah.. kita exercise..", kata Dibah.


Kiteowang naik tangga memang tak tengok atas la sebab memasing nak cepat kononnya , so naik aje lah. Dalam hati ingatkan anak tangga ada dalam 10-15 je , tapi bila dah sampai atas.. kaki dah menggeletar mak jah oiii. Hhahaah. Acano nak naik tangga Batu Caves nih? Haha.

Dah sampai KL Sentral aku dengan Dibah beli tiket ke BTS ( Bandar Tasik Selatan ) sebab kiteowang nak menuju ke tempat masing-masing dengan naik bas. Linda pulak beli tiket terus ke Nilai.

Bye bye to Linda , aku dengan Dibah turun dekat stesen BTS. Sorang beli tiket ke Muar , sorang beli tiket ke Masjid Tanah.

Aku beli tiket awal jugak lah sebab nak cepat kan , beza tiket bas aku dengan tiket Dibah dalam 30 minit je. Tapi bas aku lagi 20 minit nak sampai. Kenapa aku cerita hal ini? Sebab dalam masa 20 minit tu lah aku terkejar-kejar nak pergi beli Subway. Lahai... dengan kedainya terperosok kat dalam dibalik dinding , macam hilang arah pulak nak mencari kedai Subway.

Aku order dua sebab dah janji dengan adik haritu nak belikan dorang Subway , kat Melaka takde Subway. Dengan mengharapkan pekerja Subway tu melakukan kerjanya dengan pantas , jam di tangan sudah menunjukkan jam 3:16 mungkin? Lepas dapat je bungkusan tu terus aku berlari-lari anak menuju ke tingkat bawah untuk cari Gate 5.

*masih dalam usaha untuk mengurangkan double chin dengan pengurusan pipi , tips plis??*

Serius ahh ini semua nya pengalaman yang pertama aku buat sendiri. Dengan tak tahu ini kat mana , itu kat mana. Dalam masa yang singkat , aku kena kejar itu ini supaya tak terlepas bas.

Untunglah aku awal dalam 5-8 minit. Fhewwwwwww.... Tarik nafas panjang betul. Seperti yang dijadualkan , aku pun naik bas menuju ke Masjid Tanah. Happy me dah sampai rumah. Kahkah.. ade member yang jealous sebab kiteowang dah sampai rumah. Relax ahh geng.

Kbye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, June 15, 2014

Attention kepada peserta Segmen Blogwalking by Izzati Amira


Assalamualaikum w.b.t

Attention please.

Segmen Blogwalking by Izzati Amira ditamatkan seminggu awal dari tarikh asal seperti yang dirancang sebelum ni. Rasminya , Zati tukar tarikh baru , tarikh tamat segmen yang baru ialah pada malam ini , Ahad 15 Jun 2014 , 11:59 pm.

No.korang boleh tengok sini.
Senarai Blogger Segmen Blogwalking by Izzati Amira

Oh ya , Zati nak inform yang ada penukaran hadiah untuk 4x orang pemenang random segmen ni. Sorry ye , atas hal yang tak dapat dielakkan Zati gantikan dengan hadiah yang comel sikit la dari button badge. Huhu. Sorry ye.. apakah hadiahnya? Rahsia. Comel je gitu.

Hadiah washitape untuk dua orang pemenang Top Referral tetap ada. Hadiah tersebut tiada penukaran ye.

Nah ! Randomly Zati letak link yang lewat join segmen ni dekat atas supaya peserta yang belum blogwalking lagi kat blog yang baru join ni , ambil lah kesempatan ini untuk blogwalking dan berkenalan ye.

http://aniszahirah87.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://mummyayu.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://fadzirazak.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://anahanifatinabdullah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira_12.html
http://aiensyahierahstory.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://rahsiahatikuyangtidakkufikirkan.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://ohmysecondblog.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://raingers90.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://zierwazainal.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://eika-amd.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://myra-zone.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira_4.html

http://fishachan.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://naniedean.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://ehhzafirah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://alkisahnyasebuahcerita.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://sj205.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://syahidahfadilah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://acikidah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://kakijoincontest.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://syafirasaufi8.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://alongwawaerna.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://aadhirahfarhana.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://pinkgajahstory.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://nothingmuchbutyeah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://hazinranamir.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html?m=1
http://joey39.net/2014/06/segmen-blogwalking-izzati-amira/
http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://eykagreys0n.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://qileh.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://yaya-onlineblog.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://arnilala.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://bebelancikchokie.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://sayaabel.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://ariescape.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://diariesofkigdom.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://fifybaro.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://syuhadabaharudin.com/2014/05/29/segmen-blogwalking-izzati-amira/
http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://keyranazleen.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://anne-nurain.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html


http://wancrazykid.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://exoticowner-aiesyah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://kechik-duniakudisini.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://www.ayuinsyirah.my/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://sepetungu.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://twinkleeestar.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://thetyrexblog.blogspot.com/2014/05/blogwalking-yeyerzz.html 
http://fuzamusa.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://www.izzaati.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://hargasetkurus.com/segmen-blogwalking-izzati-amira/

http://sebabakusabrina.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://ourmemoria.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://kenny977.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://atiqahamelya.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://amielovely525.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://manislolipop47.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://alynnazfiz.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://fatin-rose.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://famf-tower.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/05/blogwalking-by-izzati-amira.html
http://satujanjikita.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://www.ciklisa.com/segmen-blogwalking-by-izzati-amira/
http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://www.dayangdeno.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://mellyareenza.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://www.aimisyahirah.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://norshamimi.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://theppgirl.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://frhrn.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://leeya-gimmick.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://mykeyboardstories.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://littlestory-in-smallworld.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://aineddihar.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://sitracey.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://lucky-charlotte.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://nad2nadzirah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://fiqadira.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://julia-daliana.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://kaktusoren.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://idreyldreams.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://nanakimie.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://adna2029.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://aliya30.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://nineight.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://ciknurepaa.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://zakira-afina.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://awansamudera.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://amirahsafiee11.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

http://itsninihanini.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://lepakwithcoffeelover.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://karyamahirah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://shapurpleungu.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
http://aimiathifah15.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

Happy blogwalking ye.
InsyaAllah next week Zati akan update siapakah Top Referral dan pemenang 4x random. Heee.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, June 14, 2014

Sembang sembang drama #KTAR


Assalamualaikum w.b.t

Helo helo sapa kat sini tengok drama slot Akasia ,  Kerana Terpaksa Aku Relakan lakonan Izreen Azminda dan Amar Baharin?? Komen pliss. Miahaha. Yeah , kita kongsi minat yang sama. Tapi , aku nih jenis ada kekangan lah kat kolej.. Sini mana ada provide televisyen , so dalam bilik tu memang mengadap dinding ajelah. Nanti nak copy lah kat sesapa yang ada download citer nih. Huhu.

Sebelum ni aku layan Teduhan Kasih aje sampai habis , sebab abang Adi Putra.. haaa... kali ni layan Kerana Terpaksa Aku Relakan a.k.a KTAR pulak ye. Sebabnya?? Sebabnya heroin nya Izreen Azminda laaahh. Aku suka tengok Izreen berlakon , best. Ye , memang aku memilih sikit nak tengok drama kat tv ni.


First episode lagi aku dah terpacak depan tv. Walaupun nampak macam over , rasanya macam tak kot sebab mungkin karakter Indah Harlina memang macam tu kan , kelam kabut, banyak cakap dan comel. Miahaahah. Suka betul aku tengok bila scene Indah berangan cakap sesekor , tak malu betul. Haha. Ingat lagi masa dia tengah menyanyi kat dapur tengah basuh pinggan , over nya kemainnn. Hehe.

Amar Baharin...bab pelakon baru tak baru ni memang aku tak tahu sangat , tapi semuanya aku akan tanya adik perempuan aku. Cakap lah siapa dia , siapa itu ini semua dia tahu. Kaki drama tv lah katakan... Aku nih jarang tengok tv , so pelakon yang aku suka aje aku akan layan kat tv.


So far , novelnya aku tak baca pun lagi , dah tengok drama kat tv so macam takpayah baca novel kot. *rasa macam nak baca novel dia jugak lah , haha.* Hehe. Ohhh , Amar Baharin. Handsome lah. Rasa macam pernah nampak sebelum drama KTAR ni cuma rasa rupanya biasa-biasa aje macam pelakon lelaki yang lain.

Tapi.... start aje citer ni. Nahhh , hensem nyaaa. Suka betul Abang Zin senyum kat Indah yer. Suka betul Abang Zin lepak dengan Indah , suka betul Abang Zin tengok Indah teman dia pergi makan ye.. Sweetnyaa.

Watak antagonisnya , Wati lakonan Nadia Aqilah. Aku pun suka jugak tengok Nadia Aqilah berlakon , natural. Selebeh aje dalam drama kan? Ade banyak duit , suruh suami beli itu ini , tapi baju dia samaaaa aje dari hari ke hari. Dah la pemalas ya ampun.... Paling bengang bila suami balik rumah je , lupa masak nasi lah , penat lah, mengantuk lah ade aje alasan dia. Sakit hati betul.

Watak kesian bagi aku dalam drama ni tak lain tak bukan , Saiful lakonan Afzan A.Rahman. Ye sekarang ni memang dia tengah kena guna-guna , tapi seriously kesian gilaa kan? Macam orang bodoh, turut aje apa yang isteri dia cakap. Kalau isteri dia tipu.. tipu ajelah , tak selidik ke ape ke , percaya aje bulat-bulat. Tapi episod Khamis lepas dia dah macam start sedar yang Wati dengan mak dia ade buat something , kan? kan?

Tambah kesian lagi , bila mak Saiful dah meninggal sedihnya tengok. Bila muncul je scene Saiful ni , terus rasa sedih aje. Moga cepat-cepat lah Saiful tu bukak mata , dengan bapak Indah tu sekali. Hmmm.


Bila aku google gambar Amar Baharin ni , aku lebih suka style rambut dia dalam drama ni. Hoho.

Ape pulak pendapat korang as peminat drama #KTAR ni??? Ade rasa nak penampor Wati tak? Haha. By the way , suka tengok Indah dengan Abang Zen.. heheh.

Credit : SINI , google.com
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, June 13, 2014

Selfmade : Tiramisu

Assalamualaikum w.b.t

Aku ni asalnya bukanlah penggemar tiramisu. Dulu pernah makan , tapi rasa dia macam tak best. Dua minggu lepas , adik aku ada beli tiramisu dari kawan dia. Sedap pulak dah. Tu yang terus cari resipi nak buat tu. Aku buat ni dengan adik aku lah. Jalan cerita nya sangat dramatik okeh. Haha.

Banyak sangat rujukan blog/resipi yang aku tengok , aku main gabung-gabung aje kesemua resipi and guna bahan yang paling mudah nak cari & buat.


Rujuk Blogger Kak Ana ni. Resipi Tiramisu dia dah tunjukkan step by step yang nak kena ikut. Senang aje sebab dia dah providekan gambar dari A sampai Z . Mudah nak faham.

Kalau korang perasan , Tiramisu aku tu aku ada letakkan blueberry jem kat situ. Nak letak pun boleh , tak nak pun sedap jugak. Nak ganti jem lain pun terbaik jugak. Haha.


Ceritanya.. aku buat ni dekat kampung. Rumah Atok memang tak de kemudahan untuk aku buat benda ni semua. Kerja yang aku expect boleh siap dalam 1 jam lebih , berlarut kepada 2 jam lebih jugak la. Mana taknya , mixer dengan blender tak ade. So , aku hancurkan cream cheese yang liat tu guna sudu garfu aje. Mak aihhh, sabor aje lah.

Dah siap buat round 1 , bahan still ada banyak balance lagi. Adik aku cadangkan habiskan aje semua bahan. So ready untuk next round , nenek aku yang bangun dari tidurnya sekejap keluar dari bilik tengok kiteowang yang sedang bertungkus lumus kat ruang tamu kedua.

"Kenapa tak guna blender Atok?", soal Atok.
"Atok ade blender ke? Tu bukan blender cabai ke?", soal aku.
"Tak aih.. tu memang Atok selalu guna buat blender buah.", jelas Atok.

Dalam hati.. 'Mak aihh... kenapa la Atok tak keluar awal-awal dari bilik? Penat tau tadi.'

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, June 12, 2014

Hai Hai UiTM Tapah : Part 1


Assalamualaikum w.b.t

Tapah... Udaranya panas panas gitu. Lepas stay kat kampung selama seminggu , kami sekeluarga menuju ke Tapah ler untuk hantar aku masuk kolej kan , tapi aku datang sehari lebih awal dari hari pendaftaran.... adelah sebab-sebabnya. Jadi , aku stay rumah kawan aku yang duduk luar. Terima kasih banyak-banyak sebab sudi tumpangkan aku.. heee.

Asalnya , kawan aku, Mahirah ajak jadi roommate, atas hal tertentu jugak dia datang lambat so aku daftar aje lah dulu and plan jadi roommate tidak terlaksana. Classmates yang rapat duduk luar , yang lain semua dah ade geng , dalam hati ..

'Takpelah.. duduk ajelah dengan sesapa pun. Asalkan aku duduk dua orang aje dalam bilik.'

Duduk ramai-ramai dengan orang yang tak kenal ni bikin gua stress jugak , kita kan pemalu gituuuu... pui.


Masa tengah beratur tu datang lah seorang aunty , bertanyakan fasal hal kolej ni kat aku. Kebetulan masa tu aku tengah free tak bersembang secara berkelompok dengan sesiapa , so dia pun mula bertanya itu ini. Aku jawab ajelah apa yang mampu dijawab. Dah takdir , anak aunty tu jadi roommate aku dannnn..... kiteowang pun masing-masing takde geng. Member yang rapat semuanya duduk luar. The conclusion is "Kami roommate". (:

Lepas hantar barang dalam bilik apa semua , roommate baru dari UiTM Seri Iskandar balik rumah dia , aku plak still buat muka tak malu tumpang rumah member. Heheee. Petang ahad baru ler aku balik kolej nak kemas barang apa semua , panasnya kemain. Peluh jantan betina semua keluar time nak mengemas , feeling dia memang best!!!


Seriously Tapah memang panas , orang cakap sekarang ni memang tengah musim panas , tambah pulak kat sini memang takde angin. Pergghh , baru tahu macam mana perasaan orang yang fer-feeling HOT niyh. Wakakaa..

Oh ya. Roommate baru ni macam roommates lama jugak. Kuat tidur. Wakakaa.. berjangkit lagi lah aku pas ni. And.. bagus sangat sebab dia ni banyak cakap , kalau dia pun malas nak try cakap.. aku lagi lahhhh.. heeee..


Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, June 11, 2014

#CPUV ke 6 dan 7.

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah , hampir dua minggu aku tak aktif ber-blog niyh tapi rezeki dari nuffnang sudi juga menjengah. Thank you nuffnang.com.my . Hehee... Thank you kepada readers yang sudi datang blog simple kita nih. Masih menantikan entry gua di Tapah?? Heheh. Nanti kita update okeh. Esok boleh le luangkan masa baca story kita yer.


Petronas Primex 95 dan juga Tune Money !!!! Yeayyyy. Nanti nampak iklan dua-dua tu and Tiger Balm tu , klik-klik lah yer. Kita cuti 4 hari ni , boleh blogwalking blog korang nanti.. yeayyyy!!!!

Penerangan mengenai Petronas Primex 95 by Blogger Cik Epal , Saimatkong dan Daphne Charice.

Tiger Balm Mosquito.

Penyampaian yang fun gilaa dari owner Blog Fourfeetnine dan blogger Kathyjem mengenai penggunaan Tiger Balm Mosquito. Cara untuk elakkan kita dari terkena gigitan nyamuk.

                           

Tahukah korang ??? INI FAKTA , nyamuk adalah antara haiwan jenis serangga yang paling banyak membunuh manusia. 

Tune Money - Big Travel by Blogger Kampungboycitygal



p/s : Besok jangan lupa date kita untuk baca entry kat blog kita tauu. Heeee. Jangan lupa klik-klik kalau nampak iklan macam gambar atas ni. Nanti kita reply yer. Thank you.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, June 9, 2014

Kembali bikin cerita.


Assalamualaikum w.b.t

Oh yaa. Rindu tak? Miahahaa. Mestilah rindu kan? kan? First *let me take a selfie* acewaahh. Tipu ajoo.. First, Zati mintak maaf kepada semua blogger yang dah join segmen blogwalking by Zati tapi Zati lambat update kan? kan? Tahu korang marah plus geram gilaaaa. Gitu lah kan? Sampai hati korang marah marah kita. Kita busy lahhh , dengan lepak kat kampung seminggu lagi , nah... Sekarang ni , kat tempat baru , jadual pun masih free lagi. So kita lepak-lepak dulu.

By the way , Zati ada update 15 link baru yang join segmen Zati nih. Cekidaut cepatt.

Senarai Blogger Blogwalking by Izzati Amira.

Ah haaaaaa.... , masih ada yang belum join daaaa... Moh ler rapatkan lagi silaturahim and kenal-kenal dengan blogger baru dan otai yang join segmen nihh. Tak rugi pun. Susah pun tak , just copy paste code aje. Ape yang susah sangat??

Segmen Blogwalking by Izzati Amira.

Masa segmen masih berbaki lebih kurang seminggu lah kan. So, masih sempat lagi nak blogwalking and join semua.

p/s : Nanti Zati update cerita sikit-sikit pasai Tapah ni. Cuaca panas , tidak mengembangkan otak untuk mengolah cerita. Hahahaha.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, June 3, 2014

Yeay #CPUV ke-5 Tiger Balm Mosquito

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah , rezeki bulan Jun. CPUV yang pertama untuk bulan Jun 2014 ni. Heeehehe , rasanya hari ni mesti ramai bloggers dapat CPUV Tiger Balm Mosquito ni jugak , an? an? Tahniah korang.


Nampak iklan Tiger Balm Mosquito kat blog ni nanti , rajin-rajinkanlah klik oke. Terima kasih.
InsyaAllah Zati akan cuba untuk selalu update entry supaya CPUV lama dan baru kekal maintain. Heee~

Thank you nuffnang.
Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, June 2, 2014

Senarai Blogger Segmen Blogwalking

Assalamualaikum w.b.t


Antaranya bila trafik blog meningkat.. kan? kan? Siapa tak heppy weh?

So far , terima kasih yang sudi join Segmen Blogwalking by Izzati Amira ye semalam. Moh le jemput ramai-ramai lagi yang join segmen ni. Heheh.

Ramai cakap banner aku tu comel tangkap leleh ( ke dua tiga orang aje yang cakap? lebih dari satu tu.. ramai lah kan?? ) . By the way tenkiu lohh. Serius aku rasa banner aku tu macam kebudak-budakan.. Hahaa. Biar lahh.

Update : 14 Jun 2014 petang

Nah. Happy Blogwalking sekalian.

1. http://itsninihanini.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
2. http://lepakwithcoffeelover.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
3. http://karyamahirah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
4. http://shapurpleungu.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
5. http://aimiathifah15.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

6. http://awansamudera.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
7. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
8. http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
9. http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
10. http://amirahsafiee11.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

11. http://adna2029.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
12. http://aliya30.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
13. http://nineight.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
14. http://ciknurepaa.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
15. http://zakira-afina.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

16. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
17. http://kaktusoren.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
18. http://idreyldreams.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
19. http://nanakimie.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
20. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

21. http://nad2nadzirah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
22. http://fiqadira.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
23. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
24. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
25. http://julia-daliana.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

26. http://aineddihar.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
27. http://sitracey.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
28. http://lucky-charlotte.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
29. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
30. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

31. http://theppgirl.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
32. http://frhrn.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
33. http://leeya-gimmick.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
34. http://mykeyboardstories.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
35. http://littlestory-in-smallworld.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

36. http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
37. http://www.dayangdeno.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
38. http://mellyareenza.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
39. http://www.aimisyahirah.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
40. http://norshamimi.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

41. http://famf-tower.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
42. http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/2014/05/blogwalking-by-izzati-amira.html
43. http://satujanjikita.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
44. http://www.ciklisa.com/segmen-blogwalking-by-izzati-amira/
45. http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

46. http://atiqahamelya.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
47. http://amielovely525.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
48. http://manislolipop47.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
49. http://alynnazfiz.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
50. http://fatin-rose.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

51. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
52. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
53. http://ourmemoria.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
54. http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
55. http://kenny977.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

56. http://twinkleeestar.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
57. http://thetyrexblog.blogspot.com/2014/05/blogwalking-yeyerzz.html 
58. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
59. http://www.izzaati.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
60. http://hargasetkurus.com/segmen-blogwalking-izzati-amira/

61. http://wancrazykid.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
62. http://exoticowner-aiesyah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
63. http://kechik-duniakudisini.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
64. http://www.ayuinsyirah.my/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
65. http://sepetungu.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

66. http://fifybaro.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
67. http://syuhadabaharudin.com/2014/05/29/segmen-blogwalking-izzati-amira/
68. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
69. http://keyranazleen.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
70. http://anne-nurain.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

71. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
72. http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
73. http://sayaabel.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
74. http://ariescape.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
75. http://diariesofkigdom.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

76. http://qileh.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
77. http://flawlesssakura.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
78. http://yaya-onlineblog.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
79. http://arnilala.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
80. http://bebelancikchokie.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

81. http://nothingmuchbutyeah.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
82. http://hazinranamir.blogspot.com/2014/05/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html?m=1
83. http://joey39.net/2014/06/segmen-blogwalking-izzati-amira/
84. http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
85. http://eykagreys0n.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

86. http://alongwawaerna.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
87. http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
88. http://aadhirahfarhana.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
89. http://pinkgajahstory.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
90. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

91. http://sj205.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
92. http://syahidahfadilah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
93. http://acikidah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
94. http://kakijoincontest.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
95. http://syafirasaufi8.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

96. http://fishachan.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
97. http://naniedean.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
98. http://ehhzafirah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
99. http://alkisahnyasebuahcerita.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
100. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

101. http://zierwazainal.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
102. http://www.azhafizah.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
103. http://eika-amd.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
104. http://myra-zone.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
105. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira_4.html

106. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
107. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
108. http://rahsiahatikuyangtidakkufikirkan.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
109. http://ohmysecondblog.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
110. http://raingers90.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

111. http://aniszahirah87.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
112. http://mummyayu.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
113. http://fadzirazak.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
114. http://anahanifatinabdullah.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira_12.html
115. http://aiensyahierahstory.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

116. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
117. http://www.zukidin.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html
118. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-by-izzati-amira.html

TERIMA KASIH banyak-banyak kepada semua yang sudi join. Moh meriahkan lagi segmen simple mudah ni. Heee. Yang takde link tolong infom oke. (:

Happy Blogwalking okay.

BELUM JOIN? Moh KLIK SINI.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.